dünyanın en ilginç içecekleri (birazda iğrenç :) )

Sponsorlu Bağlantılar

jackalx_06

jackalx_06

Üye
    Konu Sahibi
dünyanın en ilginç içecekleri (birazda iğrenç :) )


Gelincik kusmuğundan yapılan kahve, Vietnam

Vietnam gelinciğinin kusmuğundan yapılan kahve size çok garip gelebilir. Böyle bir içeceğin varlığını pek inandırıcı bulmayabilirsiniz. Ama gerçekten böyle bir kahve var. Gelinciklerin nadir bir türü olan bu hayvan kahve bitkisinin en dolgun kısımlarını yer ve sonra sindiremedikleri kahve bakımından zengin bu çekirdekleri geri çıkarırlar. Bu çekirdekler köylüler tarafından toplanır, temizlenip fırınlara gönderilir. Çok açık ki bu tüylü hayvanın midesinde geçirdiği işlem bu kahve çekirdeklerinin kalitesini ve kahve tadını artırıyor. Geri çıkarılmış çekirdeklerden yapılan bu kahve şimdi İngiltere’de bile satılıyor. Bu kahve seçkin camia tarafından çoktan denendi. Stephen Fry Prens Charles’a düğün hediyesi olarak bu kahveden verdi.

Yılan Balıklı Enerji İçeceği, Japonya


Kafeini unutun. Eğer Japonya’da bir enerji içeceğine ihtiyacınız olursa, yerlilerin yaptığı gibi siz de güç ve enerji verecek yılan balığı suyu için. Tabi Asya’da çok yaygın olan geleneksel yılan balığı çorbasını ve yılan balığından yapılmış şarabını ya da son Japon çılgınlığı olan yılan balığıyla zenginleştirilmiş enerji içeceklerini de deneyebilirsiniz. . “Dalgalı yılan balığı” anlamına gelen “Unagi Nobori” uçuk sarı renkli yılan balığının kafa ve kemiklerinden yapılan ve balık tadı alabileceğiniz bir içki.


Kımız, Orta ve Doğu Asya


Kımızı şişelenmiş olarak bir markette göremezsiniz ya da en azından orijinal halini bulamazsınız. Orta Asya’da çok meşhur olan kımız alkollü ve kısrak sütünün mayalanmasıyla elde edilen bir içecektir. Eski Amerika Başkanı George W Bush da Moğolistan’a yaptığı bir gezi sırasında bu geleneksel içeceği denemiştir. Dünyanın çeşitli yerlerinde de satılan kımızlar ise aslında tatlandırılmış inek sütünden yapılmaktadır.


Kopi Luwak Kahvesi, Sumatra



Gelincik kusmuğundan yapılan kahve kadar iştah kaçıran bir içecek daha olabilir mi? Yaban misk kedisinin sindirim sisteminde mayalanan kahveye ne dersiniz? Yani kokarcaya benzeyen bir hayvanın kahve çekirdeklerini yedikten sonra çıkardığı dışkısından yapılan bir kahveden bahsediyoruz. Misk kedisi kahve bitkisinin en dolgun ve lezzetli kısımlarını yer ve bu kısımlar sindirildikten sonra geriye yeni ve özel bir tadı olan kahve çekirdekleri kalır. Köylüler de misk kedilerinin bu dışkılarını toplayıp kavururlar. Size 1 Nisan şakası gibi gelebilir. Ama Kopi Luwak kahvesi dünyanın en nadir ve egzotik kahvelerinden biri ve dünyanın gelişmiş zengin yerlerinde tiryakilik yaratmaya devam ediyor.


Yılan Likörü, Güneydoğu Asya



Saçlarınız dökülmeye mi başladı? Ya da cildiniz kuru mu? Güneydoğu Asya geleneklerine göre, yılandan yapılmış likörler sizin sorununuza mucizevî bir çare olabilir. Marketlerde kobra viskisinden yılan şarabına ve hatta afrodizyak etkili Vietnam yılan penisi şarabına kadar pek çok çeşit bulabilirsiniz. Bu durumda sizin içkiniz değil de “Sizin zehriniz hangisi?” sorusu uygun olur herhalde.


Akrepli Votka Viski ve Mezcal


Asya’da veya Latin Amerika’da bunaltıcı sıcağı yüzünüze vuran bir bara yolunuz düşerse alkollü bir içki söylemeden önce iki kere düşünün. Özel olarak yetiştirilen akreplerden yapılan votka, viski ya da Mezcal uzun zamandır Asya ve Orta Amerika’nın bazı kısımlarında içilmektedir. Akrebin alkole odunsu bir tat vermekle birlikte vücudu zehirden arındırıp cinsel gücü artırdığı söyleniyor. Akrep de yenilebiliyor.


Dünyanın en sert birası


Amerikalı bira üreticileri Maximus, Monstrous ve Stone Ruination adlı ekstrem biralarla büyük bir üne sahiptir. Sam Adams Utopias adındaki bira %27’lik alkol oranıyla Gines Rekorlar Kitabına en sert bira olarak geçmiştir. Akşam yemeği sonrası içkisi olarak pazarlanan bu içkinin sert ve koyu kıvamı beyaz İspanyol şarabı ve konyakla karşılaştırılmaktadır.


Pizza Çeşnili Bira, Chicago



Diğer bir kaliteli ama daha düşük fiyatlı Amerikan birası ise Mama Mia Pizza Birası. Bu bira iyi bir pizzanın domates, kekik, fesleğen ve sarımsak gibi ağzınızı sulandıran malzemelerinden yapılıyor.


Kertenkeleli Şarap, Çin ve Uzakdoğu Asya


Kertenkeleli pirinç şarabı fikri arkadaşlarınızı iğrendirmek için yapabileceğiniz bir numara gibi görünebilir. Aslında bu içkinin yüzyıllar öncesine dayanan bir tarihi var ve on yıllardır lüks bir ürün olarak Çin’den ihraç edilmektedir. Yeşil renkli, konyak tadında bir likör olan bu içki pirinç şarabının büyük bir fıçıda mayalanmasıyla elde edilir.


Kutuda Anne Sütü, Japonya


Anne sütünden daha doğal bir şey olabilir mi? Bazı batılılara yetişkinken de anne sütü içebilme fikri çok normal gelirken bu bazı kültürler tarafından uygun görülmeyebilir. Örneğin, Japonya’da anne sütünü ambalajlanmış kutularda marketten satın alabilirsiniz. İsviçreli bir restoran sahibi müşterilerine anne sütüyle pişirilmiş yemekleri servis ederek bütün tepkiyi üzerine çekti.


Deve Sütü, Kuzey Afrika


C vitamini bakımından zengin deve sütündeki doymuş yağ oranı inek sütündekinden daha azdır. Bu içecek size çok yakında hiç de garip gelmeyecek. Harrods ve Fortnum & Mason gibi şirketler uluslar arası sterilizasyon standartları karşılanır karşılanmaz deve sütünü kartonlarda pazarlama ve deve sütünden “camelbert” peyniri yapma konusunda oldukça istekli görünüyor. Viyanalı bir çikolata üreticisi çoktan deve sütünden çikolata üretmeye başladı.

Alıntıdır.
 


X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Başlığı baktım çiçek die okuyom baktım çiçek miçek yok :ehe
Cidden iğrenç he
Teşekkürler
 

Berlin Boleyn

iştahım açıldı :coold: zamanında atalarımız karadenizden sonra sağa sapsalardı bizde bazılarından içebilirdik :ehe
 
Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
bu ne beeee:(
 
akula

akula

Üye
kımızı tavsiye ederimki kısrak sütünden elde edilmiş olanını tadına baktım süperdi :)
 
abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
bide dünyanın en pahalı kahvesi kedi pisliğinden üretiliyormuş :bira:
 
oguzkagan11

oguzkagan11

Üye
ıyyyy iğrenç

Paylaşım için teşekkürler. :)
 
anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Stephen Fry Prens Charles’a düğün hediyesi olarak bu kahveden verdi.
vere vere kahve vermiş düğünde :ehe
 
benhjk

benhjk

Üye
vay annesini beee. bazıları çok iğrenç ama çok da faydalı gibi duruyo D:
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Böö hayatta içmem bunları
 


Üst Alt