Dünyanın en hızlı kar aracı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Dünyanın en hızlı kar aracı
Subaru senelerdir dört tekerlekten çekiş sistemine sahip modelleri ile tanınıyor. Bu kez Subaru'nun bol yıldızlı logosunu taşıyan araç ise asfalttan çok karlı dağ yollarını hatta yol sadece karlı dağları seviyor. Subaru bu kez bir kar aracı tanıttı. Tekerleklerin yerini alan paletleri ile kar üzerinde ilerleyen bu Subaru'nun dış görünümü ise Amerika'da SRT adına yarışan ve otomobil sevenlerin tanıdığı Ken Block'un Subarusu ile aynı.


Vermont SportsCar tarafından hazırlanan araçta ralli otomobillerinde olduğu gibi takla kafesi yer alıyor. Takla kafesinin yerleştirilmesinden sonra Recor yarış koltukları da iç mekana eklenmiş. Dış görünümde bu kar aracını ralli otomobillerinden ayıran bir diğer detay da kayak taşıyıcıları.


Kar üzerinde ilerlemesini sağlayan paletler ise 2.5 litrelik dört silindirli turbo beslemeli motordan güç alıyorlar. Motec M800 beyin ile 400 beygir güç üreten motor aynı zamanda 542 Nm tork sağlıyor. Vermont KAPS tarafından üretilen kısa oranlı beş ileri dog-box şanzıman ile donatılmış. Subaru'nun sürücü tarafından programlanabilir orta diferansiyali ve EXE-TC markalı ralli otomobilleri için tasarlanmış süspansiyon sistemi ile otomobilde teknik anlamda değişiklikler tamamlanmış.


Yapılan değişiklikler sayesinde bu Impreza'nın kar üstünde ne kadar rahat hareket ettiği ise video da görülebiliyor.
 

Ekli dosyalar

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Teşekkürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
706
Kingmortall
hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
507
hikmet366
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
327
bydexer


Üst Alt