Dünyanın En Güzel 10 Adası ( Tanıtım )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mali Özdemir

Mali Özdemir

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En Güzel 10 Adası ( Tanıtım )
10- ZANZİBAR-HİNDİSTAN
Zanzibar hint okyanusunda bulunan yemyeşil bir ada. Çevrede yeşilin bütün tonlarını görebiliyorsunuz. Hindistan cevizi, mango ve muz ağaçları hemen hemen her tarafta mevcut. Zanzibar, Arap ve İspanyol mimarisinin etkisinde gibi bir görünüm veriyor. Yazın beş ay boyunca tropikal sıcaklarla kavrulan ada, kasım ayında yağmurlarla yıkanıyor. Sıcaklık 28 – 30 derece arasında değişiyor.
9- SEYŞELLERHint okyanusunun Afrika kıyısında yer alan Seyşeller eski bir fransız sömürgesi adalar topluluğu. Sadece helikopterlerle ulaşımın sağlandığı ada tropikal bir ada . Hem bakir kalmış doğayı hem de lüksü birlikte yaşayabileceğiniz Seyşeller’de hazirandan kasım ayına kadar ılık iklim devam ediyor. Ülkede genellikle kaplumbağa, guano ve kıyılarda da köpekbalığı yetişiyor. Ülkenin en gelişmiş şehri ve limanı ayrıca başkenti de olanVictoria.
8- BALİ ADASI-ENDONEZYADünyanın en lüks otellerinin bulunduğu Bali adası Endonezya’nın 15 bin adasından sadece biri. Kendisine aşık edecek, yeryüzü cenneti kıvamındaki bir adadan bahsediyoruz. Bembeyaz kumlar, masmavi bir deniz, doğanın muhteşem görüntüsü, yeryüzündeki tüm renklerinin izlenebildiği bir manzara. Endonezya’nın en büyük turizm kaynağı olan adada dünya jet-sosyetesinin ünlü isimleri ile karşılaşmanız da çok büyük bir ihtimal. Tropikal bir Endonezya adası olan Bali’nin heryerinde Hinduizm etkisi ile yapılan heykellerin bulunması sebebiyle adaya Tanrıların adası da deniyor. Türkiyeden uçuş süreniz ise 13 saat.
7-BARBADOS-KARAYİPLER1966′da bağımsızlığını ilan edene kadar İngiliz sömürgesi altında yaşayan Barbados, takma adı “Küçük İngiltere”yi bu dönemde almış.Barbados, Karayiplerin en büyük ve en otantik adası. Adada bir çok lüks otel bulunuyor. Adanın en güzel otellerinden biri “Sandy Lane Country Club”. Golf sahası da muhteşem. Ünlü golfçu Tiger Woods 2004 yılında burada evlenmişti. Adada 282 bin kişi yaşıyor ve bunların yüzde 90’ı Afrika kökenli. Ünlü şarkıcı Rihanna da Barbaros adasında doğmuş. En güzel plajları arasında Paynes Bay, Brandon’s, Paradise ve Brighton plajları yer alıyor. Barbados’un başkenti Bridgetown. Barabados adasına gitmek için en iyi zaman Kasım ve Temmuz ayları.
6- HAWAİİ-AMERİKADünyanın diğer bir cennet adası da Amerika’da bulunan Hawaii adasıdır. Büyük Okyanusun derinliklerindeki volkanların çıkardığı lavların soğumasıyla oluşan Hawaii oldukça egzotik bir ada. Her geçen yıl patlayan volkanlar sayesinde de adanın yüzölçümü sürekli olarak artıyor. Hawaii’de daha önce dünya üzerinde hiç rastlanmamış bitkileri ve hayvanları görebilmeniz mümkün. İklimi de sanıldığının aksine tipik bir tropikal iklim değil. Okyanusla kaplı ve kıtalardan uzak olduğundan dolayı, sıcaklık yıl genelinde fazla değişiklik göstermiyor. Sıcaklık genelde , 16°C ve 27°C arasında.değişiklik gösteriyor.
5-MUSTIQUE ADASI-KARAYİPLERKarayiplerin en küçük adası olmasına rağmen özellikle zengin ünlülerimiz arasında çok popüler olan bir ada. Özellikle ağustos ayında sıcaklık 35 dereceye kadar çıkıyor. Ama denizden esen ılık rüzgar sayesinde hava bu sıcaklıkta bile bunaltıcı olmuyor. Üstelik size güzel bir haberimiz var. Mustique adası Karayipler’de olmasına rağmen tahmin ettiğiniz kadar pahalı bir yer değil.
4-MUSHA CAY-BAHAMALARDünyanın en zengin işadamları sıralamasının başında gelen Bill Gates`e ait olan Bahamalar`ın güneyindeki Musha Cay Adası, dünyanın en lüks adası olarak kabul ediliyor. Gates`in sahip olduğu bu büyüleyici adaya yakın dostları ünlü talkshow duayeni Oprah Winfrey ve Oscar ödüllü yönetmen Steven Spielberg gibi seçkin isimler tatil yapmak için geliyorlar. Adada çalışan 30 personel, ziyaretçilerin rahat ve güzel bir tatil yapmak için görev başında bulunuyor. Bu adada tatil yapmanın bir günlük maliyeti ise yaklaşık 25.000$.
3-MALDİVLERSıcaklık ortalamasının 28 derece olduğu yağmurdan hemen sonra güneşin parladığı bir cennet köşesi . Burada alabildiğince geniş bir alana yayılmış turkuazın en güzel tonunu bulabilirsiniz. Maldivler’deki resortlar , adalar üzerine kurulmuş ve her resort genelde adanın adıyla anılmaktadır. Resortlardan en ünlüleri: One and Only Reethi Rah Resort, Huvafen Fushi Resort, Naladhu Resort, W Retreat Resort, Banyan Tree Resort, The Beach House at Manafaru Resort ve Sheraton Resort’tur. Maldivlerin ne kadar güzel bir yer olduğunu söylememize gerek yok. Dünya üzerinde kumun ve deniz suyunun bu denli güzel olduğu başka bir yer bulmanız hiç de kolay değildir.
2-KAPLUMBAĞA ADASI-FİJİBrooke Shields’in oynadığı Mavi Göl filminin çekildiği o muhteşem ada. 500.000 adetten fazla palmiyeleriyle bir cennet köşesi daha. Güney pasifikte yer alan adanın en nemli mevsimi Kasımdan Nisan ayına kadar oluyor. Gün içinde hava sıcaklığı 25°C civarında ve nem oranı genellikle yüksek. Tropik kasırgalar nadiren tehlikeli olmasına rağmen Kasım ve Nisan ayları arasında yaşanıyor . Buarada en güzel kısıma geldik! Adaya sadece deniz uçakları ile ulaşım sağlanabiliyor.
1-BORA BORA-THAİTİFransız Polinezyası’nın efsanevi adası Bora Bora adaları pırıl pırıl bir deniz, sıcak kumlar ve kızgın güneşin altında geçirilen keyifli dakikalarıyla eşsiz bir tatil yeri. ”Pasifik Kraliçesi’ olarak anılan Bora Bora adaları Fransız Polinezyası olarak çok fazla bilinmese de Tahiti’nin 150 mil kuzeybatısında ve Güney Pasifik adasının 18 mil uzaklığındadır. Dünyanın en güzel adaları olarak kabul edilen Bora Bora , dünyada siyah incinin çıkarıldığı tek ada . Papette şehri Bora Bora’nın başkenti ve ticaret merkezi. Bir çok lüks otelin bulunduğu Bora Bora , denizin üzerine kurulan bungalow tipi evlerinde kurulduğu ilk ada olma özelliğini taşıyor. Bora Bora’ya gitmeye karar verirseniz 20-25 saat süren bir yolculuğa da kendinizi hazırlamanız gerekiyor. Bora Bora adasına gitmek için en iyi zaman kasım, mart ve nisan ayları. Yılın en sıcak ayları olan mart ve nisan ‘da sıcaklık ortalaması 31 dereceye kadar yükselebiliyor. Böylece denizin ve kumun tadını doyasıya çıkarabiliyorsunuz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt