Dünyanın En Gürültülü Hayvanının , O Sesi Nasıl Çıkardığını Merak Etmiyor Musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En Gürültülü Hayvanının , O Sesi Nasıl Çıkardığını Merak Etmiyor Musunuz?
Fransız ve İskoç bilimciler, yıllarca süren araştırmalar sonucunda, cüssesine kıyasla en fazla ses çıkarabilen hayvanı tespit etti. Ancak asıl sürpriz, hayvanın bu sesi çıkarma şekli.:)

Sadece 2 milimetre boyundaki tatlı su böceği Micronecta scholtzi, kendisine çiftleşecek eş ararken 99.2 desibele kadar ses çıkarmayı başararak dünyanın en gürültücü hayvanı ünvanını kazandı. Ancak asıl ilginç olan, su böceğinin bu sesi, penisini karnına sürterek çıkarması. :o

Biyolog ve mühendislerden oluşan ekip, bugüne kadar ses değerlerini kaydettikleri hayvanlar arasından bu böceğin birinci gelmesini şaşkınlıkla karşılamış. Micronecta scholtzi’nin çıkardığı sesin şiddetinin ortalama 78.9 desibel olduğunu belirten araştırmacılar, bunun hareket halindeki bir yük treninden çıkan sese denk olduğunu vurguluyor.

Böcek suda yaşadığı için çıkan ses havaya çıkana kadar yüzde 99 oranında hafifliyor. PLoS One bilim bülteninde yayımlanan makaledeki bilgikere göre, kalan yüzde 1’lik oran bile insan kulağının duyacağı yükseklikte.

Nominal ses yüksekliği açısından Micronecta scholtzi’yi geçenler elbette mevcut. Örneğin mavi balinanın çıkardığı sesin şiddeti 188 desibeli bulabiliyor. Ancak gövdeye oranlandığında hiçbir hayvan minik su böceğinin koltuğunu sarsamıyor.

pelın_

hah bende bu konuyu acsammı dıye dusunup duruyodum :)

Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
İlginç geldi paylaşayım dedim :)

pelın_

ıyı ettın elıne saglık

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
baya ilginç :)

pelın_

ıstee allah

Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
yorumlardan biri : bir böcek kadar olamamak :d:

pelın_

manyak:)

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
bunu portal da görmüştüm :D başlık farklıydı :D

arslansem

arslansem

Üye
Cüssesine göre :) ben dedim en fazla bundan nasıl ses çıkar :D

• Beğen
Tepkiler: Dafny
By_AkA

By_AkA

Üye
penisini karnına sürterek ses çıkartıyo demek... bence bu böceğe :bann::bann::bann: nasıl bi şeyse artık...

:d::d::d:

.BlueTR

.BlueTR

Üye
ya böceğin penisinden bizene:d:

• Beğen

pelın_

:ah:ah

By_AkA

By_AkA

Üye
Ama ilginç değilmi penisiyle ilgilendiğimden değil böcek ilginç yani :d::d::d:

pelın_

sapıtınz he

By_AkA

By_AkA

Üye
konu çok müsait ondan...

pelın_

olabılır ama nerden baktıgınıza baglı

Masha

Masha

Üye
her hayvanda farklı bi özellik vardır bundada ses :)

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...