Dünyanın en güçlü lazeri Güneş gibi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
technonur

technonur

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın en güçlü lazeri Güneş gibi
İngiltere’nin Oxfordshire kentindeki Rutherford Appleton Laboratuvarı’nda geliştirilen dünyanın en güçlü lazerinin deneylerinde, Dünya’da üretilen tüm elektrik enerjisinin 100 katına eşdeğer güçteki lazer ışını, üzerine düştüğü materyali Güneş’ten daha sıcak hale getirdi.Araştırmalarını New Journal of Physics dergisinde yayınlayan bilim insanları, bir saniyede parçalanma için gerekli koşulları yaratabildiklerini belirterek, deneylerin gelecekte nükleer füzyon reaktörü yapmayı sağlayacak konseptin ipuçlarını verdiğini kaydettiler.

İngiliz araştırmacılar, deniz suyunda bulunan hidrojenin iki ağır biçimi “deuterium ve tritiyum”u yakıt olarak kullandıkları nükleer füzyonu Dünya’nın giderek artan enerji ihtiyacına çare olarak görüyorlar.

toprakumit

toprakumit

Üye
İngiliz araştırmacılar, deniz suyunda bulunan hidrojenin iki ağır biçimi “deuterium ve tritiyum”u yakıt olarak kullandıkları nükleer füzyonu Dünya’nın giderek artan enerji ihtiyacına çare olarak görüyorlar.
Nasıl bişeyki bu ya :allalla:

Altun.

Altun.

Üye
lazer in enerji ihtiyacıyla alakasını anlayamadım ben

yusufucan

yusufucan

Üye
Bende anlamadım Biraz daha Araştırıp Öğrenelim

oTToMaNiAc

oTToMaNiAc

Üye
bunun yakıtıda bıtmez abı denız suyunun 2 maddesı alınıomus.burda yazana gore kotu emeller ıcın kullanılırsa kımse karsısında duramas !!!

technonur

technonur

Üye
    Konu Sahibi
anlamayacak birşey yokki lazerden çıkan ısı enerjisi elektrik enerjisine çevrilerek dünyada üretilen elektrikten 100kat daha fazla olacağı anlatılmak istenmiş

HenryBenzema1410

HenryBenzema1410

Üye
dünyanın sonu geliyo valla Allah sonumuzu hayır etsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...