Dünya’nın en gizemli örgütleri

Sponsorlu Bağlantılar

Marco Laren

Marco Laren

Üye
    Konu Sahibi
Dünya’nın en gizemli örgütleri
Dünya’da bir çok gizli örgüt var ve bir çoğunun temeli çok eskilere dayanıyor. Dünyayı yönettikleri söylenen bu örgütler ekonomiyi dolayısıyla da insanları kontrol ediyorlar. İşte biz uyurken kaderimizi belirleyen o örgütler;

1. İLLUMİNATİ


Almanya’da Adam Weishaupt isimli kabalacı bir hukuk profesörü tarafından 1776 yılında kurulmuş bir örgüttür.

Kelime olarak “Aydınlananlar” anlamına gelen bu topluluğun ilk amacı cehalet ve kilisenin yalanları ile savaşmaktı. Ancak daha sonraları gizli siyasi amaçları olduğu ortaya çıktı. Günümüzde ki amacı ise insan kitlelerinin tercihlerini ellerinde tutmak ve ekonomi ile insanları yönetmek olan örgüte sadece üstün zekalıların alındığı belirtiliyor.



2. KURU KAFA VE KEMİKLER TARİKATI



1832 yılında New Haven’de ki, Yale Üniversitesi öğrencileri tarafından kuruldu. Öncülüğünü William H. Russel’in yaptığı örgüt, üyelerini bu büyük üniversitenin en başarılı öğrencileri arasından özenle seçiyor ve amaçları son zamanlarda sıkça duyduğumuz yeni dünya düzenini gerçekleştirmek.

Bir çok ABD başkanının ve Dünya’nın en zenginlerinin içerisinde bulunduğu örgüt, bünyesinde ki üyeleri daha iyi makamlara yerleştirmesi ile de biliniyor.

3. OPUS DEİ



1928 yılında Madrid’de bir papaz tarafından kurulan yeni sayılabilecek bir örgüttür. Kurucusu Maria Escriva’nın günümüze kadar toplam 85.000 üyesi olmuş ve çoğunluğu devlet yöneticilerinden ve bilim adamlarından oluşmaktadır. Örgütler arasında en çok mali güce sahip oldukları söylenen Opus Dei topluluğu, aynı zamanda binlerce okulunda sahibi.

4. MASON



Taş ustası anlamına gelen Mason kelimesi, ilk kuruluş dönemlerinde sadece taş ustalarından oluşmaları sebebiyle konulmuştur. 1600’lü yıllarda kurulduğu söylenen örgütün günümüzde 6 milyon üyesi bulunmaktadır.

Kendi aralarında rütbeleri ve değişik görevleri olan masonlar için sır en önemli etkenlerden birisidir. Kendi arasında kullandıkları semboller ile bu sırrı bilenler arasında iletişimi sağlarlar ve belirli aralıklarla toplantılar ve ritüeller düzenlerler. En üst rütbede ki sayılı bir kaç kişiye verdikleri söylenen “büyük sır” ile de dikkat çeken örgüt’ün, dünya üzerinde ki en güçlü topluluk olduğu düşünüyor.

5. TRİLATERAL KOMİSYONU



1973 yılında Henry Kissenger ve David Rockefeller tarafından kurulan bu gizli örgüt’ün amacı “Tek Dünya Devletini kurarak piramidin birleşmesini sağlamak. Yeni olmasına rağmen en çabuk büyüyen örgütlerden biri olması ile dikkat çeken Trilateral komisyonunun gücü de diğerlerinin ki gibi para.

Paranın altın veya gümüş değilde günümüzde ki gibi sanal bir şey olması bu örgütlerin önünü açıyor.
 

Benzer Konular

Cevap
15
Görüntüleme
226
DarkredBlue61
Selim Baltaci
Cevap
1
Görüntüleme
349
Selim Baltaci
Selim Baltaci
Cevap
2
Görüntüleme
363
Selim Baltaci
_YldZEneS_
Cevap
3
Görüntüleme
727
gonyalı
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
311
Selim Baltaci


Üst Alt