Dünyanın En Gizemli 7 Olayı.

Sponsorlu Bağlantılar

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En Gizemli 7 Olayı.
1-Kayıp Şehir Atlantis:
Gerçekte var olup olmadığı çok tartışılan Atlantis şehri, Plato tarafından bir günde deniz altına indiği iddia edilmiş ve günümüze kadar da bu efsaneyle gelmiş. Hakkında çok fazla efsane çıkan şehrin nerede olduğuna dair henüz bir bilgi yok.


2-Taos Uğultusu:

Oldukça düşük ama çevredeki herkes tarafından duyulan bu uğultu yüzünde intihar edenler bile var. Amerika’nın New Mexico eyaletindeki Taos şehrinde duyulduğu için bu adı alan uğultu, dünyanın en gizemli olaylarından biri olarak kabul ediliyor. Bilim adamlarının çözemediği bu ses o çevreye giden çoğu kişi tarafından duyuluyor.

3-Mısır Piramitleri:

Üzerinden asırlar geçmiş olsa da Mısır Piramitleri hala gizemini koruyan en büyük olaylardan biri. Yaklaşık 5 bin yıl önce, hiçbir makinenin olmadığı zamanlarda sadece insan gücü kullanılarak inşa edilen piramitlerin nasıl yapıldığı hala her yıl milyonlarca kişinin onları ziyaret etmesini sağlayan neden. Piramitleri oluşturan her bir kütlenin ağırlığının 2 ila 5 ton arasında değişmesi gizemi daha da artırıyor.

4-Loch Ness Canavarı:

İskoçya’daki Loch Ness Gölü’nde yaşadığı iddia edilen canavarla ilgili çok fazla teori var. Canavara ait olduğu iddia edilen fotoğrafların bir çoğu yalan çıkarken aralarında yalanlanamayan çok fazla var. Yüzyıllardır olduğu iddia edilen canavarın gizemi hala çözülemedi.

5-Rosswell UFO Vakası:

1947 yılında tarihin büyük olaylarından biri oldu. Yıllardır var olup olmadığı tartışılan UFO’lardan bir uzay aracı Rosswell yakınlarında Amerikan ordusu tarafından bulundu. O zaman hükümetin hava balonu olduğunu iddia ettiği araç hala gizemini koruyor.

6-Voynich Elyazması:

Voynich Elyazması’nın üzerindeki dil artık kullanılmadığı için çözme girişimleri başarısız oldu. Elyazması belgenin üzerindeki çizimlerin bu dünyadan olmadığından tıp bilimine ait olduğuna kadar sonuca varamayan sayısız tartışma var.

7-Bermuda Şeytan Üçgeni:

Atlantik Okyanusu’nda Bermuda, Miami ve Porto Rico arasında kalan Bermuda Şeytan Üçgeni, oradan geçen çok sayıda uçağın ve geminin oradan geçerken kaybolmasıyla bu adı almış. Ama bunların hiçbiri kesin değil. Dünyanın diğer yerlerine kıyasla daha fazla kaybolma ihtimali taşıyan bu bölge gizemini taşımaya devam ediyor.





 
  • Beğen
Tepkiler: ŞenolTÜRK ve kanat_58
kanat_58

kanat_58

Üye
Pramitlerin ışık aldığı bir yer varmış mumyalanan kişinin odasına vuruyormus sadece öldüğü gün ve doğduğu gün
 


Üst Alt