Dünya'nın En Garip 5 İsteği...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
4rchEneMy

4rchEneMy

Üye
    Konu Sahibi
Dünya'nın En Garip 5 İsteği...
İnsanların bazen çok ilginç istekleri olabiliyor. Kimileri hatırlanmak için kimileri de pozisyonları gereği garip isteklerde bulunabiliyor.

Vasiyetler ve garip isteklerle dolu listemiz sizi çok şaşırtacak.

İşte dünyanın en garip 5 isteği

1. Charles Vance Millar

Miller 1926 yılında ölmüş Kanadalı bir avukattı. Çevresinde yaptığı pratik şakalarla ve anlayışlı biri olarak tanınıyordu.

Millar hiç evlenmemiş ve çocuk sahibi olmamıştı. Ailesi olmadığı için servetini bırakacağı biri de yoktu. Bu yüzden Millar vasiyetini bir insanın para için neler yapabileceğini gösterecek bir dizi eşek şakası şeklinde düzenledi.

Vasiyetindeki bir madde ile Ontario Jokey Kulübü'ndeki değerli hisselerini kumar karşıtı olmalarıyla ünlü bir yargıç ile bir rahibe bırakıyordu. Ne mi yaptılar? O güne kadarki laflarını bir kenara bırakarak derhal bu hediyeyi kabul ettiler. Hisselerin üçüncü kısmı iki rakip atın sahibi olan ve güvenilmez karakteri yüzünden çoktan üyelikten çıkarılmış olması gereken bir adama bırakıldı.

Bir başka madde ile 'günahkarlar için kutsal kitabı' yorumlayan şehirdeki her Hıristiyan papaza Kenilworth Jokey Kulübü'nden bir hisse senedi bıraktı. Uzun tartışmalardan sonra ruhban sınıfının ancak bir kısmı bu hediyeyi kabul etti. Daha sonra her senedin sadece yarım sent değerinde olduğunu öğreneceklerdi.

Toronto'daki her papaza O'Keefe Bira Şirketi'nin bir hissesini bıraktı. Öyle ki bira fabrikası Katolik mülkiyetine girmiş olacaktı iki grup arasında büyük düşmanlık olduğu bir dönemdi ama hak sahibi 260 rahipten 91'i her biri 56 dolar değerindeki hisseleri kabul ettiler.

Ancak vasiyetinin en ünlü kısmı Bebek Yarışı ile ilgiliydi.



Bebek Yarışı nasıl gerçekleşecekti?

Millar servetinin kalanını 'ölümünden on yıl sonrası itibariyle "Toronto şehrinde en fazla sayıda çocuk doğurmuş olan anneye" bırakacaktı. Bir başka deyişle tüm servetini tahminen 100 bin doları ölümünü izleyen on yıllık süre içerisinde en çok çocuk doğuran kadına bırakıyordu.

Elbette kendi yeğenleri de dahil olmak üzere birçok kişi bu maddeye itiraz etti. Bazıları ise vasiyetinin toplumsal ahlaka uygunluğunu tartıştılar. Gayri meşru veya ölü doğan çocuklar da ayrı bir meseleydi. Fakat unutmayın ki Millar bir avukattı ve dosya eksiksizdi. On iki yıllık yasal mücadelenin ardından Kanada Yüksek Mahkemesi'ne gelen vasiyetnamenin içeriği kabul edildi.

İlk başta bu yarışma sadece biraz merak uyandırdı. Fakat Büyük Kriz patlak verince insanlar iş ve paraya muhtaç duruma düştüler. Aynı dönemde Millar'ın bir tünel projesinin yüz bin adet hisse senedini satın aldığı öğrenildi. Öldüğü sırada toplam iki dolar eden senetler tamamen değersizdi. Ama Windsor Ontario ve Detroit Michigan arasındaki tünel projesi gerçekleştirildi. Millar'ın mal varlığı birdenbire 750 bin dolara fırladı. Millar'ın serveti artık çok daha çekiciydi.
Böylece büyük yarış başladı.

Yola çıkıldı!

Toronto'nun gebelik merkezleri dolup taşıyordu. Gazetelerde hangi kadınların önde gittiğine dair listeler yayımlanıyordu. İkiz veya üçüz doğuran anneler özellikle dikkat çekiyordu. Şehrin çocukları kayıt etmekten sorumlu dairesi 'unutulmuş çocuklar' için gelen yeni başvurulara boğulmuştu. İlave başvuruların reddedilmesi gerekti.

Millar'ın öldüğü saniyeden tam on yıl sonra yarışma sona erdi. Vasiyete dair tüm yasal tartışmaların sona ermesinin ardından sıra ödülü vermeye gelmişti.

Bugünün standartlarına göre Pauline Clarke adlı bir kadın on yılda on çocukla kazanmış olmalıydı ama diskalifiye edildi. Neden mi? Çünkü çocukların babaları farklıydı. Eski kocasıyla boşanma işlemleri henüz tamamlanmamışken yeni sevgilisinden çocuk sahibi olduğu ortaya çıkmıştı. 1930'lar için büyük bir hata.

Lillian Kenney adlı bir başka kadın on yılda on iki çocuk doğurmuştu. Vay canına! Fakat sonuçta o da diskalifiye edildi çünkü çocuklardan bazıları doğumda Ölmüştü. Ölüm belgelerini sağlayamadığı için ölü doğmuş olduklarım ispatlaması mümkün değildi.

Yine de tüm 'çabaları' ve çektikleri inanılmaz acılar için iki kadına da 12 bin 500 dolarlık teselli ödülleri verildi.

Tüm mahkeme ve avukat masrafları düşüldüğünde Millar'ın serveti 500 bin dolara düşmüştü. Arta kalan ganimet dört kadın arasında bölüştürüldü: Annie Smith Kathleen Nagle Lucy Timleck ve Isabel MacLean. Dördü de on yıllık süre içerisinde dokuzar çocuk doğurmuştu.

Bu yarış her türlü at yarışından daha ilginçti ve birçoğundan da daha iyi para veriyordu.

2. Jeremy Bentham


Jeremy Bentham (15 Şubat 1748 – 6 Haziran 1832) İngiliz filozof hukukçu ve toplum reformcusu. Faydacılığın kurucusu olarak da biliniyor.

1832 yılında öldüğünde son isteği üzerine vücudu anatomi dersi için kullanılmaya açıldı. Vücudunu tatmıyla bilime adamış bir insandı. Vücudu kullanıldıktan sonra diğer bir isteği ise kemikleri ve baş kısmıyla birlikte mumyalanıp teşhir edilmesiydi.

Bir camekan içindeki mumyası University College London'a kondu. Yanlız baş kısmı defalarca çalındığı için çok bozulmuş ve buna istinaden de özel bir çelik kasada saklanmaya baslamıştır. Ama gövdesini hala görmek mümkün. Daha da ilginci üniversite'nin bütün toplantılarına Bentham'ı götürüp tutanaklara "hazır bulundu" olarak geçirirlermiş. Eğer bir oylama yapılırsa Bentham sağlık sorunları nedeniyle oylamaya katılamadı kabul edilirmiş. Hatta eğer bir teklif eşit sayıda oy alır ise sorunu çözmek icin Bentham'ın oyunu teklifi verenlerin lehine kabul ederlermiş.

3. T.M. Zink


İnsanlar ölünce genelde miraslarını akrabalarına ve ailelerine bırakırlar ama bazı durumlarda garip istekler ortaya çıkabilir. Kadınları fazla sevmeyen bir adamın vasiyeti peki nasıl olur?

T M Zink: Kadınlara yasak kütüphane vasiyet etti Iowa’da avukat olarak yaşayan T.M Zink kadınlardan büyük zulüm çekmiş olmalı ki; tüm vasiyetini kadınsız bir kütüphane inşa ettirmek için bağışlamıştır. Öyle ki bu kütüphaneye ne kadınlar girebilir ne de kütüphanede kadın yazarlar tarafından yazılmış kitaplar yer alabilir. Vasiyette ayrıca Zink kendi öz kızına sadece 5 dolar bırakmıştır. Vasiyete sinirlenen Bayan Zink ise mücadele edip tüm vasiyeti alıp böyle bir kütüphanenin inşasına karşı çıkmıştır.

4. Audrey Jean Knauer


Herkesin hayranı olduğu bir ünlü vardır. Knauer ise ünlü aktör Charles Bronson'un en büyük hayranlarından biriydi. Knauer'ın hayranlığı öylesine büyüktü ki hiç tanımadığı Bronson'a öldükten sonra 300.000$ bırakmıştı. Ailesinin araya girmesiyle açılan davalar sonucu aktör Charles Bronson paranın sadece yarısı olan 150.000$ alabildi.

Knauer vasiyetinde eğer Bronson parayı istemezse herhangi bir yerel kütaphaneye bağışlayabilirsiniz diye not düşmüştü. Bronson sağlık sorunları nedeniyle hastalanınca para direkt olarak kütüphaneye bağışlandı.

5. Carlotta Liebenstein


Alman Kontes Karlotta Liebenstein 1992’de ölünce sadık dostu IV. Gunther tam 125 milyon YTL’lik servete sahip oldu. Köpeğin servetini işleten şirket 2000’de Madonna’nın Miami’deki 780 metrekarelik lüks villasını satın aldı.


Alıntıdır...
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak, TuRkiShCowboy ve kol@j


kol@j

kol@j

Üye
gayet ilginç haberler...

ama bence en garip istek şu...

bir kaç sene önce admın biri yamyamlık yapmak için internette ava çıkmış ama ... niyetini de belirterek... kendine birini bulmuş..

adamın da en büyük hayali köfte olmakmış zaten...

ikisi de aradığını bulmuş ama şimdi yamyam adam hapiste...
 
4rchEneMy

4rchEneMy

Üye
    Konu Sahibi
gayet ilginç haberler...

ama bence en garip istek şu...

bir kaç sene önce admın biri yamyamlık yapmak için internette ava çıkmış ama ... niyetini de belirterek... kendine birini bulmuş..

adamın da en büyük hayali köfte olmakmış zaten...

ikisi de aradığını bulmuş ama şimdi yamyam adam hapiste...


Ne insanlar var arkadaş :ehe
 

Burak

Üye
Alman Kontes Karlotta Liebenstein 1992’de ölünce sadık dostu IV. Gunther tam 125 milyon YTL’lik servete sahip oldu. Köpeğin servetini işleten şirket 2000’de Madonna’nın Miami’deki 780 metrekarelik lüks villasını satın aldı.

en ilginç'i bu bence :hmmm
 
Mert

Mert

Üye
Hepsi ilginç:hmmm
 
Love Prince

Love Prince

Üye
hepsi ilginç :hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt