Dünyanın en değerli şirketi artık Apple değil

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın en değerli şirketi artık Apple değil
Google’ın Alphabet’i 2015 son çeyrek sonuçları sonrasında dünyanın en değerli şirketi oldu…



Teknoloji dünyasında bir çok isim yer alıyor ve geliştirdikleri yeni teknolojiler ve sundukları cihaz, yazılım ve hizmetlerle de bu şirketler adlarından söz ettiriyor. Özellikle son dönemde Google, Apple, Samsung, Microsoft, Sony gibi firmalar her sene daha fazla gelir, daha fazla kar rakamları ile büyümeye devam ettiler.



Apple, mobil pazarın en güçlü isimlerinden bir tanesi ve özellikle de sunduğu iPhone akıllı telefon modelleri ile büyük başarı kazanıyor. Firma ayrıca iPad, iPod, iMac, Macbook gibi diğer cihazları ile de tüm dünyada ilgi görürken, farklı hizmetler üzerinden de para kazanmaya devam ediyor.

Apple bir süredir, hem dünyanın en değerli şirketi, hem de dünyanın en değerli markası olarak zirvede yer alırken, yeni dönemde ise en değerli şirket unvanını kaptırdı. Google’ın da yer aldığı bir çok şirketi içine alan Alphabet, 2015 4. çeyrek finansal sonuçlarını paylaştı.

Buna göre son çeyrekte Google 21.3 milyar dolar gelir elde etti.

Finansal sonuçların da etkisi ile firmanın hisselerinin de artışı sonrasında Alphabet’in dünyanın en değerli şirketi olduğu kaydediliyor. Firma 2015’de oldukça başarılı olurken, gelirleri de bir önceki seneye göre %25 oranında artış göstermiş. Google’ın ise en büyük geliri, reklamlardan olurken, bu alanda da %31 oranında artış görülüyor.

Ayrıca bilindiği üzere Google, Gmail olarak dünyanın en çok kullanılan mail sistemlerinden birisine sahip ve firmadan gelen bilgilere göre de Gmail, aylık olarak 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya ulaşmış durumda.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız




Dünyanın en değerli şirketi artık Apple değil - MaxiCep
 


snapdroid

snapdroid

Üye
Applecilar gelmeden konuyu kitleyin.
 
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Apple'a Geçmiş Olsun Google'a Tebrikler. (Bükemediğin Eli Öpüceksin)
 
  • Beğen
Tepkiler: Trojan89
SHS

SHS

Üye
Herşeyi tek şirkete topladılar, bi daha da tahttan inmez
 
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Zaten arama motorunda 1 numaraydılar. Android de tutunca yeme de yanında yat. Allah var gayrette başarılılar. Bir tek Google+'ı tutturamadılar galiba :ehe
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Google akar apple bakar :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: snapdroid


Üst Alt