Dünyanın en büyük banka soygununun yapılışı

Sponsorlu Bağlantılar

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dünyanın en büyük banka soygununun yapılışı
Tünel Kazarak Dünyanın En Büyük Banka Soygununu Yaptılar.
(09.08.2005)
Hırsızlar Brezilya Merkez Bankası'na iki sokak uzakta "suni çim işi yapıyoruz" diyerek bir yer kiraladılar. Rahatça işyerine girerek tünelden çıkan toprağı tahliye ettiler. Üç ayda 200 metre kazarak bankaya ulaştılar.
Hırsızlar Brezilya Merkez Bankası'na iki sokak uzakta "suni çim işi yapıyoruz" diyerek bir yer kiraladılar.
Rahatça işyerine girerek tünelden çıkan toprağı tahliye ettiler. Üç ayda 200 metre kazarak bankaya ulaştılar.
Haftasonu bankanın beş kasasını talan ettiler. Tam 65 milyon dolar ***ürdüler. İz bırakmadan kayıplara karıştılar.

Dünyanın en 'kârlı' tüneli
Brezilya'nın kuzeyindeki Fortaleza kentinde soyguncular önce bir ev kiraladılar. Ardından da üç ay süreyle tünel kazıp bankaya girdiler ve tam 65 milyon dolarla kayıplara karıştılar.
Brezilya'nın kuzeyinde bulunan Fortaleza kenti önceki gün yaşanan banka soygunuyla bir anda tüm dünyanın gündemine oturdu. Kiraladıkları evden 200 metre uzunluğunda bir tünel kazarak bankaya giren soyguncular kimseye görünmeden yaklaşık 65 milyon doları çalmayı başardı. Cumartesi günü gerçekleştirilen soygun olaydan ancak iki gün sonra pazartesi günü farkedilirken Brezilya polisi soygunun ülke tarihinin en büyük soygunu olduğunu kaydetti.

ÇİM ŞİRKETİ KURDULAR
Hollywood filmlerini aratmayan bir senaryoyla soygunu gerçekleştiren hırsızlar ilk iş olarak bankadan iki sokak ilerideki bir evi suni çim yapan bir şirket adına kiraladı. Bu sayedeher gün 10 kadar kişinin ellerinde taşıdıkları kutular ve çeşitli mazemelerle eve girip çıkması kimsenin dikkatini çekmedi. Soyguncular tünel kazma çalışmalarını da son hız sürdürdüler. Evin altından kazılmaya başlayan tünelin bankaya ulaşması tam üç ay sürdü. Tahta parçalarıyla tavanı çökmemesi için destek yapılan ve ışıklandırılan tünel Banco Central şubesine ulaşınca planın ilk kısmı başarıyla tamamlanmış oldu. Sırada bankadaki dolarları almak vardı. Soyguncular hafta sonu bankanın çalışmamasını da fırsat bilerek tüneli yukarı doğru kazdılar ve içeri girdiler. Ardından güvenlik odasında beş kasa içindeki banknotları aldılarve tünelden geçip eve döndüler. Ardından da paraları 'çim' kamyonetine yükleyip kayıplara karıştılar. Pazartesi sabahına kadar kimse bir şeyden kuşkulanmadı ve soygun ancak iki gün sonra farkedilebildi. Banka yetkilileri herhangi bir açıklama yapmazken güvenlik kameralarını devre dışı bırakmayı başaran hırsızların çaldığı paranın yaklaşık 3.5 ton ağırlığında olduğu iddia edildi. "Böyle bir şeyi ancak filmlerde görürsünüz" diyen polis yetkilisi Francisco Queiroga tünelin evin altından geçtiğini ve üç ayda kazıldığını belirtti. Brezilya'da 1999 yılında yaşanan soygunda Sao Paulo bankasından 16 milyon dolar çalınmıştı.

Brezilya'da tarihin en büyük soygunu Brezilya'nın gündemine Reboldo adlı çete oturdu... 200 metrelik tünel kazarak Brezilya Merkez Bankası'na giren hırsızlar 68 milyon dolar çaldı
Tarihi soygun
Çalınan paraların seri numaralarının alınmamış olması nedeniyle hırsızların yakalanma ihtimali zayıf. Brezilya'da son 1 yıl içinde 5 banka soygunu gerçekleştiren Reboldo adlı çetenin son vurgunu tarihe geçti. Fortaleza kentindeki Brezilya Merkez Bankası'nı hedef seçen 20 kişilik çete elemanları bankanın 200 metre uzağında bir ev kiraladı. 9 Temmuz'dan bu yana yerin 10 metre altından bankaya doğru tünel kazmaya başlayan Reboldo çetesi üyeleri geçtiğimiz cuma sabahı bankanın altına ulaşmayı başardı.

ŞİFRE KIRICILAR İŞBAŞINDA
1 gün sonra kazdıkları tünel vasıtasıyla bankanın bodrum katından içeriye giren soyguncular 2 güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Şifre çözücülerin devreye girmesiyle bankanın nakit para kasasını açan çete bir kısmı Brezilya parası Real olmak üzere toplam 68 milyon doları hızlıca çantalara koydu ve aynı tünelden kaçtı. Hırsızlık olayı pazartesi günü çalışanların bankaya gelmesiyle gün yüzüne çıktı.

OPERASYONLAR BAŞLATILDI
Yetkililer "Reboldo çetesinin bu kadar büyük bir soyguna imza atacağını tahmin etmiyorduk. Brezilya'nın her kentinde operasyonlar başladı. En kısa sürede çete elemanlarını yakalayacağız" dedi. Ancak çalınan paraların seri numaralarının alınmamış olması nedeniyle hırsızların yakalanma şansının oldukça az olduğu ifade ediliyor.
 


çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
:oha: ne çok düşünmüşler yaf.. :hmmm gerçi sonunda parayı da götürmüşler, o ayrı.. teşekkürler.. :)
 
jackalx_06

jackalx_06

Üye
bunun filmi bile çekildi hatta izlemiştim süper bir filimdi, ismi büyük soygun izlemenizi tavsiye ederim.



bu arada paylaşım için teşekkürler.
 
MUHAMMED ENES

MUHAMMED ENES

Üye
ne demek lazım ki helal olsun valla adamlar süper plan yapmış iyide etmişler sanki brezilya fakir bir ülkemi iyi etmişler oh olsun üzülmedim valla ...

EDİT: Konu ile ilgisiz resim mesajınızdan çıkarılmıştır.
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Filmini izledim galiba jackal:)
 
aLone

aLone

Üye
herifler iyi düşünmüş helal:ehe
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

passiv€ aggressiv€

Üye
bende bunun filmini izlemiştim saol paylaşım için :spr
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim :)
 
Cihandar

Cihandar

Üye
tsk
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim :)
 

Benzer Konular



Üst Alt