Dünya'nın Aradığı SuçLuLar !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Dünya'nın Aradığı SuçLuLar !!!

Kimisi sesiyle, kimisi oyunculuktaki ustalığıyla, kimisi güzel vücuduyla dünyanın aranan isimlerinden olur. Şimdi okuyacağınız isimler ise biraz farklı. Onlar dünyada aranan milyon dolarlık suçlular.







BİRİ YAKALANDI: RADOVAN KARADZİC

Bir diğer adıyla Tilki ve Bosna Kasabı olarak da bilinir. Sırp asıllı Bosnalı siyasetçi, şair ve psikiyatrist. Bosna Savaşı'nda işlediği soykırım ve savaş suçlarından dolayı hakkında Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından dava açılmıştır. Hakkında ABD hükümeti tarafından 5 milyon dolarlık ödül vaad edilmiş, 2008 yılında 21 Temmuz'u 22 Temmuz'a bağlayan gece yakalanmıştır.Yakalandığı Sırbistan başbakanı Boris Tadiç tarafından açıklandı. Karaciç'in eski Yugoslavya'daki savaş suçlularını yargılamak amacıyla kurulan özel savaş suçları mahkemesindeki yargıçların önüne çıkarılacağı belirtildi. 21 Temmuz 2008 tarihinde yakalandı.





OMİD TAHVİLİ

Tahvili Pers Kralı olarak Kanada'nın en büyük suç şebekesinin lideri durumunda. Nino kod adlı lider yüzlerce korumayla başına konan 50 bin dolarlık ödülden kaçmaya çalışıyor. Fuhuş, uyuşturucu ve adam kaçırmadan suçları bulunan Tahvili'nin Avrupa ve Ortadoğu'da geniş bir bağlantı ağı bulunuyor.









JAMES 'WHITEY' BULGER

Güney Boston'da ABD'nin uyuşturucu trafiğini kontrol eden baronlardan biri olan İrlanda asıllı Winter Hill Çetesinin lideri Bulger dünya üzerinde en çok arananlar sıralamasında 9'uncu sırada. Bulger bir çete liderinin nasıl sayısız suç ve cinayete karışıp yakalanamayacağının bir kanıtı niteliğinde. Bugünkü serveti 30'la 50 milyon dolar arasında bulunan Bulger İRA'nın en büyük finasörlerinden biri. 78 yaşındaki çete lideri FBI tarafından başına konan 1 milyon dolarlık ödüle rağmen yakalanabilmiş değil.





JOSEPH KONY

Uganda'da hükümeti başkaldıran en büyük unsur olan Kony dünya üzerindeki en büyük çocuk istismarcısı olarak tanınıyor. 2 milyon kadar çocuğu yuvasından kaçıran Kony, kanlı savaşı ve seks kölesi olarak satmak için kullanıyor. 33 insani suçtan aranan Kony dünyanın en büyük canilerinden biri.







PEDRO ANTONİO MARİN

Manuel Marulanda olarak bilinen Fuerzas Armadas Revoluciomania'nın lideri (FARC), aynı zamanda 1960'larda Küba'da Marksist rejimi Fidel Kastroyla birlikte savunanlardan biriydi. Şuan adam kaçırma, rehin alma, şantaj ve uyuşturucu kaçakcılığı yapan Marulanda dünya uyuşturucu kaçakcılığının neredeyse yarısını elinde bulunduruyor. ABD hükümeti tarafından başına 5 milyon dolar konan çete liderinin kalp krizinden Mayıs 2008'de öldüğü sanılıyor. Henüz izine rastlanmadı.







FELİCİEN KABUGA

İnsanlık tarihinin en büyük soykırımlarından birini yapmakla suçlanan Kabuga Afrika'da en çok arananlar listesinde. Geneva Konvensiyonu tarafından Rwanda'da kadın, erkek, çocuk demeden 100 gün içinde 800 bin kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor. Hutu gerillalarını organize eden Kabuga, aynı zamanda radyo istasyonu sahibi. Rwanda'daki iç savaşı finanse eden Kabuga'nın Kenya'da saklandığı öne sürülüyor.






MATTEO MESSİNA DENARO

Dünya üzerindeki en azılı suç örgütünün başında bulunan Denaro 'Diabolic' lakabıyla biliniyor. Hızlı ve görkemli, ihtişamlı hayatıyla İtalyan Mafyasının Playboyu olarak bilinen Denaro, 2006 yılında Bernardo Provenzano'nun yerini aldı. 1993'te ölümcül bir bombalama suikastinden kaçan Denaro'nun nerede olduğu bilinmiyor.








DAEWOOD İBRAHİM KASKAR

Hindistan'ın en çok arananlar listesinde bulunan Daewood İbrahim Kaskar'ın çetesi ile birlikte Mumbai'de saklandığı tahmin ediliyor. Polis bir babanın oğlu olan Kaskar'ın suç imparatorluğunda: uyuşturucu, silah kaçakcılığına ve adam öldürmeye kadar birçok suç dosyası bulunuyor.İbrahim 1993'teki Bombay patlamlarında 257 kişinin ölümü 713 kişinin ise yaralnamasından sorumlu. El Kaide ile işbirliği içinde olduğu sanılan 52 yaşındaki terörist ilan edilen İbrahim'in iu an Pakistan'da olduğu biliniyor. Tanınmamak için estetik ameliyat olduğu belirtiliyor.






ALİMZHAN TOKHTAKHOUNOV

Özbek asıllı Olan Alimzhan modern Rus mafyasının yeni yüzü olarak biliniyor. 'Taiwanchik' lakabıyla Asya pazarınada giren Alimzhan ABD tarafından Avrasya'nın en büyük uyuşturucu pazarlıyıcısı ve kaçak otomobil işiyle uğraşan çete lideri konumunda.








JOAQUİN GUZMAN

Meksika'nın uyuşturucu trafiğinin çoğunu elinde tutan Guzman, Kolombiya'lı Escobar'ın tahtını devraldı. El Chapo lakaplı Sinaloa Kartelini yöneten Guzman Kolombiya'dan ABD'ye uyuşturu kaçırıyor. Arkasında binlerce ölü bırakan kanlı paraların sahibi Guzman 2001'den beri işlerin başında. Hapishaneden çamaşır kamyonuyla kaçmayı başaran hayalet Guzman'ın Meksika devletiyle bağlantıları olduğuda sanılıyor.







USAME BİN LADİN

Dünya üzerinde en çok aranan suçlular listesinde 1 numara olan Usama Bin Ladin'in halen Pakistan'ın Waziristan bölgesinde saklandığı sanılıyor. ABD başkanı Bush tarafından canlı yada ölü olarak aranan Ladin'in 6 yıldır izine rastlanamadı. Dünya tarihinin en büyük insan avının Afganistan-Pakistan arası başlatışmasına rağmen halen yakalanamadı. 1998 Kenya ABD Büyükelçiliğinin bombalanması, Tanzanya'da 200 kişinin öldürülmesi dahil 11 Eylül ABD saldırılarında 3 bin kişinin ölümünden ve daha birçok suçtan sorumlu tutuluyor. 51 yaşındaki Suudi Bin Ladin'in yakalanma ödülü ise 25 milyon dolar.

 


Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Konu etiketlenmiş ama bir tane yorum yok ilginç. :allalla:
 
pisicikk

pisicikk

Üye
enteresanmış :hmmm
teşekkürler paylaşım için...
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim. :ehe
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
ilginç :ehe
 
Marchegiani

Marchegiani

Üye
Bence de ilginç.
 

Benzer Konular



Üst Alt