Dünyada Bir İlk!

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Dünyada Bir İlk!


[h=2]Dünyada kadavradan ilk kez rahim nakli yapılan Derya Sert hamile kaldı.[/h]

Dünyada kadavradan ilk kez rahim nakli yapılan Derya Sert'in embriyo transferinin ardından yapılan tetkiklerinde hamile kaldığı açıklandı.


Dünyanın dört gözle hamilelik haberini beklediği Derya Sert'ten iyi haber geldi. 31 Mart 2013'de embriyo transferi yapılan Derya Sert'in ilk bulgularına göre hamile olduğu açıklandı. Konu hakkında bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, Derya Sert'in 8 Ağustos 2011'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dünyada kadavradan yapılan ilk rahim nakli hastası olduğunu hatırlattı.


Derya Sert'in embriyo transferi yapıldıktan sonra yaklaşık 2 haftalık süreç içerisinde erken test sonuçlarına göre gebelik bulgularının oluştuğunu belirten Ünal, şunları söyledi: "Önceki bilgilendirmede de belirttiğimiz üzere 8 Ağustos 2011 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sert'e embriyo transferi yapılmıştı. Yaklaşık 2 haftalık süreç içerisinde erken test sonuçları, beklenen gebelik bulguları ile uyumludur. Hastanın şuanda sağlık durumu iyidir. Önümüzdeki süreçte gelişmeler hakkında bilgilendirmeler devam edecektir."


Doğuştan rahmi olmayan Anamurlu 23 yaşındaki Derya Sert, bundan 4 yıl önce Mustafa Sert'le evlendi. Ancak doğuştan rahmi olmayan Derya Sert'in bu nedenle çocuğu olmadı. Tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran Sert ailesine rahim nakli olması önerildi. Derya Sert'in nakli kabul etmesinin ardından uygun rahim aranmaya başlandı. Derya Sert'e uygun rahim Antalya dışında hayatını kaybeden bir kişiden geldi. İsmi açıklanmayan kadavradan alınan rahmi nakletmek için daha önce Türkiye'de ilk çift kol naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi son hazırlıklarını tamamlayarak ameliyatı gerçekleştirdi. 7 saat süren ameliyatla dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli yapılarak tıp literatürüne girilmiş oldu.


ERKEK BEBEK OLURSA İSMİ 'ÖMER' OLACAK


Naklin yapıldığı ameliyatın ardından basın toplantısına katılan Derya Sert'in kocası Mustafa Sert gözyaşlarını tutamadı. Mustafa Sert, çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşamak istediğini söyledi. Daha önce bebek sahibi olmayacağını düşündüğünü ifade eden Sert, "Nakil olduktan sonra umutlandık. Sağlığı yerinde bir bebeğim olsun. Kız-erkek farketmez." diyerek duygularını dile getirdi.


Derya Sert de, embriyonun rahme konulacağı günü sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Tedavilerin sonunda bebeklerinin olacağına inandığını kaydeden Derya Sert, "Allah'ın izniyle bu tedavilerin sonunda bizim de bir bebeğimiz olacak. O duyguları önce Allah sonra da doktorumuz Ömer Özkan sayesinde bebek duygusunu biz de tadacağız." dedi. Derya Sert, doğacak çocuklarının erkek olması durumunda 'Ömer' ismini verecekleri söyledi.





 


ozakin70

ozakin70

Üye
:Hmmm:
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Şimdi bu doğacak çocuk kimin karnında taşıyan kadının mı yoksa
rahmi alınan kadavranın mı
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
ilginçç
 

Benzer Konular

Cevap
1
Görüntüleme
302
PALA.
haydaravısyon
Cevap
6
Görüntüleme
481
haydaravısyon
47MaDo47
Cevap
2
Görüntüleme
327
47MaDo47
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
342
bydexer


Üst Alt