Dünya O(s.a.v)'nu Konuştu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
.::ELEKTRİK::.

.::ELEKTRİK::.

Üye
    Konu Sahibi
Dünya O(s.a.v)'nu Konuştu
EFENDİLERİN EFENDİSİ herksin dilinde ve daima olacak

• “Hiç kimse Hz. Muhammed’in (a.s.m.) prensiplerinden daha ileri bir adım atamaz. Avrupa’ya nasip olan bütün başarılara rağmen bizim konulmuş olan bütün kanunlarımız, İslâm kültürüne nispetle eksiktir. Biz Avrupa milletleri medenî imkânlarımıza rağmen Hazret-i Muhammed’in (a.s.m.) son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki; hiç kimse bu yarışta O’nu geçemeyecektir.”
Goethe

• ”Ben şu kanâate vardım ki, İslâmiyetin sür’atle yayılması, kılıç yüzünden olmamıştır. Aksine her şeyden evvel sadeliği, mantıkî olması ve Peygamberinin büyük tevâzuu (alçak gönüllülüğü), sözünü dâimâ tutması, yakınlarına ve Müslümân olan herkese karşı sonsuz bağlılığı yüzünden, İslâm dîni birçok insan tarafından seve seve kabûl edilmiştir.”
Mahatma Gandhi

• "Modern tarihin en büyük şahsiyetlerini bile Hz.Muhammed'le kıyaslamaya kim cesaret edebilir? O şahsiyetlerin en meşhurları ancak maddî kuvvetler kurdular. Hâlbuki O, orduları, hukuk sistemlerini, imparatorlukları, kavimleri, hanedânları ve dünyanın üçte biri üzerindeki milyonlarca insanı harekete geçirdi."
Alphonse Marie Louis de Lamartine

• “İslâmiyet yeryüzünden kalkacak ve bu sûretle hiçbir Müslüman kalmayacak olursa, barışı devam ettirmeye imkân kalır mı? Hayır, buna imkân yoktur.”
Fransa müsteşriklerinden Gaston Care

Liderler, filozoflar, ilim adamları ve edebiyatçılara ait olan bu ve buna benzer yüzlerce söz, Son Peygamber, Allah’ın Elçisi Hz. Muhammed (a.s.m.) hakkındaki tespitleri ortaya koyuyor. Her yüzyılda O’nun Risaletine ve dolayısıyla Kur’ân’a dair yeni farkındalıklar ortaya çıktı ve çıkmaya da devam ediyor.

Son 20 yıldır yaygınlaşan ve de geniş bir kapsam kazanan Kutlu Doğum etkinlikleri vesilesiyle, daha bir çok orijinal tasdik ve tespitlere şahit olma fırsatını yakalıyoruz.

22 Nisan 2007 Pazar günü İstanbul AKM’de gerçekleştirilen uluslararası “Kutlu Doğum Sempozyumu” da bunlardan biri…

İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen “Dünya Onu Konuşuyor” başlıklı Uluslararası Kutlu Doğum Sempozyumunda dünyanın birçok yerinden bir araya gelen yerli ve yabancı ilim adamları, kanaat önderleri ve akademisyenler, Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (a.s.m.) anlattı. Görülmeye, izlenmeye, dinlenmeye değer bir manzaraydı o günkü buluşma.

Sempozyuma Pakistan’dan katılan bir hanımefendi vardı. 20 yıl önce Müslüman olmuş bir araştırmacı-yazar Amatullah Armstrong Chishti.

Bayan Chishti, “Kendimi İslâm’dan bahsetmeye layık görmezken, O’nu nasıl anlatabilirim” sözleriyle tebliğine başladı ve Peygamberimizi “mutlak güzelliğin elçisi” olarak tanımladı. “Bütün güzellikler, Allah’ın mutlak güzelliğinden geliyor ve Allah’ı gösteriyor bizlere. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) güzelliği de tarif edilemeyen bir güzellik ve tarif edilemeyen bu güzelliği nasıl anlatabilirim bilmiyorum.”

Amatullah Armstrong Chishti konuşmasında, “Gerçek bilgi İslam’ın kendisindedir. İnsan ancak Allah’a kendisini teslim etmekle ilme ulaşabilir. Allah ki, güzelliğin kendisidir, Peygamberimiz O’nun elçisidir, Allah’ı anlatmak için gönderilmiştir” tespitlerinde bulundu.

Sünneti yaşamak…
“Çağımızda Sünneti Yaşamak” konusuyla sempozyuma Mısır’dan katılan Prof. Dr. Salah Abd-al Motaal ise, “Sünnet mükemmel bir refah sunmaktadır; insan, Allah ve kâinat arasındaki bir alâkadan bahseder ve bu ilişki çerçevesinde bir algılayış sunar” diyerek, Sünnet-i Seniyye’nin evrenselliğini ortaya koydu.

“Batıdaki insanlara, öncelikle Peygamberimizi anlatmalıyız, O’nu tanıtmalıyız” diyen Prof. Dr. Salah Abd-al Motaal, “Kur’ân ve Sünnet bizi irşat ediyor, hayatta en hakiki mürşit Sünnet ve Kur’ân’dır, her insan ve Müslüman irşat vazifesinden sorumludur. Kur’ân’ın öğretilerine tabi olmamız gerekiyor” derken, “Sünnet, Müslüman hayatının panoramasını gösteriyor. Allah ile olan ilişkisini ortaya koyuyor” tespitlerinde bulundu.

Batı dünyasında Hz. Muhammed (a.s.m.) algısı
Sempozyuma ABD’den teşrif eden Texas’lı Yusuf Estes sevecen, sıcak kanlı duruşu ve hareketleriyle dikkatleri üzerine topladı. 16 yıl önce Müslüman olan Muhtedi Hıristiyan din adamı Yusuf Estes, konuşmasına kelime-i şehadet getirerek başladı. “Eğer bir kişi aklını kullanmak isterse, Muhammed’i (s.a.v.) takip etmelidir” diyen Estes, “16 Yıl önce Hıristiyanlığı ve İncil’i terk ettim. Ama tek bir şeyi terk etmek zorunda değildim, Allah’ı. Ve tabii ki Hz. İsa’yı (a.s.)”

Yusuf Estes, “Biz bugünlerde çok hata yapıyoruz kardeşlerim” diyordu. “Bugün Müslümanlar olarak, insanlık olarak niye problemlerimiz var?” sorusunu sordu evvela zihinlere ve ardından da cevap verdi: “Bu dine ait olmayan yeni bid’atlar çıkardık. Allah’ı anmaktan kendimizi alıkoyduk, dünyanın peşine düştük; peki o zaman diğer din mensuplarından ne farkımız kaldı?”

Yusuf Estes Peygamberimize ve Müslümanlara karşı Batı’da ortaya çıkan olaylardan, biz Müslümanların sorumlu olduğunu; Peygamberimizi, O’nun evrenselliğini, insanlığa mesajını, diğer Peygamberleri içine alan bakışını tam olarak aktaramadığımızı ifade etti. Bunun ancak Sünnet’i yaşayarak mümkün olacağını ifade ederken; dünyanın peşinde koşmaktan çok daha önemli olan Peygamberi anlatma vazifesini hakkıyla yerine getirmeliyiz, çağrısında bulundu.

Sempozyumdaki bütün katılımcıların en temel mesajı şu oldu: Ancak Muhammedî bir yolun takip edilmesiyle barış ve huzura kavuşacağız. İnsanlık, Kur’ân’ın ve Hz. Muhammed’in (a.s.m.) mesajlarına muhtaç…

“Bizler, hakiki İslâmiyet’i ve İslâmiyet’e lâyık doğruluğu ef’alimizle izhar etsek (fiillerimizle göstersek), başka milletlerden insanlar fevc fevc (akın akın) İslâmiyet’e tâbi olacaklar” mealindeki sözüyle Bediüzzaman Said Nursi, sempozyumun mânevî katılımcısı olan bir İslâm Alimiydi hiç şüphesiz...

Peygamberimizi (a.s.m.) anlamak için Sünneti yaşamak gerekir. Zaten kendini anlamanın yolunu Sünnetini ihya etmek olarak göstermiştir.

O'nu doğru tanı(t)mak da ancak bu şekilde olabilir.

“Eğer beni seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin.”
Son Peygamber Hz. Muhammed (a.s.m.)

ALINTIDIR

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt