Dün akşam annemle aramda geçen konuşma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Metin MF

Metin MF

Üye
    Konu Sahibi
Dün akşam annemle aramda geçen konuşma
Dün akşam annemle aramda bir konuşma geçti:

+Ya anne keşke başka bir ülkede dünyaya gelseydim. Türkiye ne kadar lanet bi ülke oldu. Yaşam şartları kötü.
-Peki bak düşün. Mesela İsviçre'de dünyaya gelseydin ama Hristiyan olsaydın daha mı iyiydi? Sen Müslümansın, araştırıp sorgulamana gerek kalmadı, onun sorgulayıp İslam'ı bulması lazım. Yani senin doğuştan artı 1'in var.
+Anne yanlış düşünüyorsun. Direk inanmak kötüdür.
-Ne yani İslam yanlış din mi
+Anne, sen bana bunları diyorsun, ordakiler de çocuklarına "Hristiyanlık son dindir, araştırmana gerek yok, sorgulamana gerek yok" diyorlar. O yüzden herkesin araştırması sorgulaması gerek. Sorgulamadan, anlamadan inanmak kötüdür.
-(sessizlik)

Haklı mıydım sizce?

dookie85

dookie85

Üye
yaşın çok küçük, normal bu muhabbetler. ancak, umarım en kısa zamanda anlarsın annenin ne demek istediğini.
Allah dünyada iki rahatlığı bir arada vermiyor, ayette geçiyor bu. islamla doğuştan tanışma nimetine sahip olmak, her türlü dünya cefasını çekmeye değer. islamdan uzak memleketlerde adamlar sorgulamak istese de, senin kadar yakın değiller iman hakikatine. on yıllarını alıyor belki. ayrıca buranın yaşam koşulları kötü diyorsun, şu an gazze'de veya suriye'de yaşayan bir arap da olabilirdin biliyosun dimi? ya da bir iç savaşın ortasında kalmış, yiyecek tek lokması olmayan sudanlı bir kardeşimiz de olabilirdin. neticede doğup büyüdüğümüz yeri biz seçmiyoruz.

isviçre gerçekten refah seviyesi en yüksek ülkelerden biri. ama intihar oranı da en yüksek? neden acaba?
dünyadaki refah insan ruhunu tatmin etmeye yeterli değil. biz burada hepimiz teknolojik cihazlara milyarlar döküyoruz, bu söylemenin pek yeri değil burası aslında :)

Metin MF

Metin MF

Üye
    Konu Sahibi
yaşla ne alakası var

ka_za

ka_za

Üye
yaşın çok küçük, normal bu muhabbetler. ancak, umarım en kısa zamanda anlarsın annenin ne demek istediğini.
Allah dünyada iki rahatlığı bir arada vermiyor, ayette geçiyor bu. islamla doğuştan tanışma nimetine sahip olmak, her türlü dünya cefasını çekmeye değer. islamdan uzak memleketlerde adamlar sorgulamak istese de, senin kadar yakın değiller iman hakikatine. on yıllarını alıyor belki. ayrıca buranın yaşam koşulları kötü diyorsun, şu an gazze'de veya suriye'de yaşayan bir arap da olabilirdin biliyosun dimi? ya da bir iç savaşın ortasında kalmış, yiyecek tek lokması olmayan sudanlı bir kardeşimiz de olabilirdin. neticede doğup büyüdüğümüz yeri biz seçmiyoruz.

isviçre gerçekten refah seviyesi en yüksek ülkelerden biri. ama intihar oranı da en yüksek? neden acaba?
dünyadaki refah insan ruhunu tatmin etmeye yeterli değil. biz burada hepimiz teknolojik cihazlara milyarlar döküyoruz, bu söylemenin pek yeri değil burası aslında :)

Olaya o yönünden bakarsan neden hep kötü olarak verdigin örnekler müslaman ülkeler(afrikadan sonra en kötü yasam sartları ortadogu ve bizde)

bboyQ7

bboyQ7

Üye
Olaya o yönünden bakarsan neden hep kötü olarak verdigin örnekler müslaman ülkeler(afrikadan sonra en kötü yasam sartları ortadogu ve bizde)

Nesi kotu arkadas ? Cok sukur karnini doyuruyosun .

Astrosman

Astrosman

Üye
Yeğenim

dookie85

dookie85

Üye

evet bilerek verdim. türkiyedesin ve müslümansın, daha iyi şartlara sahip olmak istiyorsun. yine müslüman olup suriye'de yaşam mücadelesi de veriyor olabilirdin. gayet iyi durumdasın.

ka_za

ka_za

Üye
evet bilerek verdim. türkiyedesin ve müslümansın, daha iyi şartlara sahip olmak istiyorsun. yine müslüman olup suriye'de yaşam mücadelesi de veriyor olabilirdin. gayet iyi durumdasın.

Benim merak ettigim müslamanlarin istisnasiz geride olma nedeni ne?

codblackops2

codblackops2

Üye
madem çok sorgulamak istiyorsun, sorgula metin :hmmm

_RYUK_

_RYUK_

Üye

cevabı aslında çok basit aslında;Müslüman olmayan ülkelere baktıgında bilime,eğitime çok önem veriliyor.Yaptıkları işleri amaçlarına ulaşana kadar ellerinden gelini yapıyorlar.Emek harcadıklarindan dolayı Allah ta emeklerini karşılamıyor.Örneğin bizim ülkemizde bilim ve eğitime verilen önem çok az.Biraz zorlanınca hemen isi bırakıyorlar,böyle olunca da gelişmemesi gayet doğal

dookie85

dookie85

Üye

bu gençler niye bu kadar şükürsüz :) biz türkiye olarak o kadar iyi bir durumdayız, hala da herkesten geride olduğumuzu düşünüyorsunuz anlayamıyorum. istisnasız geride olduklarımız kimler? avrupa amerika japonya. tarih boyunca sömürmüş milletler. sömürge etmek için zulmetmişler. tabi ki senden zengin olacaklar, ne bekliyorsun. atalarımız bulduğu yerleri sömürge haline getirmediği için özür dilesinler mi senden? git bi afrikaya bak, çine bak moğolistana bak, rusya sömürgesinde kalmış kuranı eline alamamış türki cumhuriyetlere bak. hiçbirinde insan gibi yaşam yok. ki islamı yaşamayan memleketler bunlar. islamla bunun ne alakası var genç.

ayrıca internetten malezya diye aratıp resimlere bakmanı öneririm. benim de gitmişliğim yok, ancak korkunç refah seviyesi yüksek bir memleket.

ka_za

ka_za

Üye
bu gençler niye bu kadar şükürsüz :) biz türkiye olarak o kadar iyi bir durumdayız, hala da herkesten geride olduğumuzu düşünüyorsunuz anlayamıyorum. istisnasız geride olduklarımız kimler? avrupa amerika japonya. tarih boyunca sömürmüş milletler. sömürge etmek için zulmetmişler. tabi ki senden zengin olacaklar, ne bekliyorsun. atalarımız bulduğu yerleri sömürge haline getirmediği için özür dilesinler mi senden? git bi afrikaya bak, çine bak moğolistana bak, rusya sömürgesinde kalmış kuranı eline alamamış türki cumhuriyetlere bak. hiçbirinde insan gibi yaşam yok. ki islamı yaşamayan memleketler bunlar. islamla bunun ne alakası var genç.

ayrıca internetten malezya diye aratıp resimlere bakmanı öneririm. benim de gitmişliğim yok, ancak korkunç refah seviyesi yüksek bir memleket.

Avrupanin san marino Lüksemburg vb küçük ülkelerindekini neye baglarsın?

Lenneth

Üye
Türkiye'de dogdun müslüman oldun. Avrupa ülkelerinin birinde dogsan hıristyan, hindistanda dogsan budist, bundan 2200 yil falan once misirda dogsan misir tanrilarina inaniyordun.

Topluluklar yuzyillar boyunca surekli bir seyleri kutsal edip inanmis, bence bunu reddetmenin zamani geldi bile artik.

ilos97ilkay

Üye
ülkemizde yasam sartlari insanların konumuna göre degisiyor lanet bir ülke tanimin bana gore yanlis öyle bile olsa bu ülkeyi her konuda gelistirmek senin benm görevim islamı sorgulamak normaldir neye inandığıni nasil guzel bir dinin oldugunu görürsün büyüklerinden fikir alman çok güzel kafanda soru isaretleri varsa bir camiye gidip imama karsi dile getirebilirsin oldukca faydali olur bu arada neden müslüman ülkeler yoksulluk icinde diye bir muhabbet cikmis ona bakilirsa gecmisimizde osmanli 3 kitaya hakimdi gelismislik dinle degil akil ile iliskilendirilebilir

Symbianize

Symbianize

Üye
En doğru din islamdır Kuranda şöyle buyuruluyor
1- Yaratan Rabbinin adıyla oku. 2- O, insanı bir kan pıhtısından yarattı. 3- Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir. 4- O, insana kalemle yazmayı öğretti. 5- İnsana bilmediğini öğretti.

Burdanda bizi bir ilahın (Yani Rabbimin) yarattığı ortaya çıkıyor . Ve diyorsunuz ya orda yaşayanlarda tek yol hristiyanlık tek yok budistlik diyolar çok yanlış indirildiiği zamandan bugüne kadar hiç değiştirilmeyerek gelen kitap kuran-i kerimdir. Ve onun içinde yazan bilgiler hiç bir yerde yoktur. Mekkeli müşrikler kuran-i kerim hakkında şiir masal büyü dediler eğer bunlar olsaydı o güne kadar herkes bunu yazmış olurdu . Gelelim bilime bu evrenin bir yaratıcısı (Allah) olmasa evrenin bu kadar düzenli olması imkansızdı dünya yörüngesinden 1 metre oynasa ya yanardık ya donardık . Yani tek yok islamdır kurtuluşa varmak isteyen islamı seçmelidir bir insan yaratılırken fıtratında müslümanlık yazar ama ailesi ve yaşadığı toplum onu hristiyan yada başka bir inanca sürükler bu yüzden bir kişi hristiyan doğar ve ölürse ona cennet yoktur daima cehennemde kalır (sadece hristiyan değil islam dışı bütün dinler) bu kuranda bakara suresi 217.ayette şöyle geçer (Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) anlayacağın eğer başka bir ülkede doğsaydın islamı arayıp bulmakla uğraşmak zorunda kalacaktın halbuki çok şanslısın Türkiye gibi bir yerde doğmuşsun Müslümanlığı aramana fazla gerek kalmadan Müslüman olmuşsun haline şükret bence ha illa dinimi sorgulayacağım dersen sorgula elbet bir cevap alırsın.

semihguney

semihguney

Üye
Türkiye'de dogdun müslüman oldun. Avrupa ülkelerinin birinde dogsan hıristyan, hindistanda dogsan budist, bundan 2200 yil falan once misirda dogsan misir tanrilarina inaniyordun.

Topluluklar yuzyillar boyunca surekli bir seyleri kutsal edip inanmis, bence bunu reddetmenin zamani geldi bile artik.

Reddedilecek tek şey yanlış inançlardır .Gerçek olan şeyi inkar etmek doğru değildir. Tek doğru var o da Allah'ın varlığı ve birliği

Norm_Gkhan

Norm_Gkhan

Üye
Sagopa Kajmer dinliyosun annene o soruyu sorman bile hata ama annen doğru söylüyor bundan emin ol

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
konu sahibinin isteği üzerine :locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt