Dubalı yolda TIR faciası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Dubalı yolda TIR faciası
Bakım çalışması nedeniyle dubalarla ikiye bölünen TEM’de aşırı hızla giden TIR, bir otobüsü biçti. Bir minibüsün de karıştığı kazada 9 kişi hayatını kaybetti...
Bolu’da TEM’de yol bakım çalışması nedeniyle dubalarla ikiye bölünen yolda hızla giden TIR, faciaya neden oldu. TIR, karşıdan gelen otobüse çarparken, arkadan gelen minibüs de otobüse çarptı. Yolcuların otobüsün camlarından yola ve çevreye savrulduğu kazada 9 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.
Kaza, dün 01.15’de TEM yolunun Bolu Batı Gişeleri Mevkii’nde meydana geldi. 1 Eylül’de TEM’in Abant ile Çaydurt arasındaki yol bakım çalışması nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapatılırken, Ankara yönü ise dubalarla ikiye bölünerek çift yönlü olarak ulaşıma açıldı. Ankara’dan İstanbul yönüne giden Ömer İlkin yönetimindeki oyuncak yüklü TIR aşırı hız nedeniyle sürücüsü direksiyon kontrolünü yitirince, karşı yönden gelen Mehmet Altıntaş yönetimindeki yolcu otobüsüne sol tarafından çarptı. Bir minibüs de otobüse arkadan çarptı.

Yolcular camlardan dışarı fırladı
Çarpışmanın şiddetiyle sol bölümü parçalanan otobüsün kırılan camlarından fırlayan yolcular yola ve yanındaki arsaya savruldu. TIR’ın çekici kısmı ise, hurdaya döndü. İhbar üzerine Bolu’da bulunan tüm ambulanslar kaza yerine sevk edilirken, ambulansların yetersiz kalması üzerine Düzce’den de ambulans istendi.
Yardıma koşan sürücüler arsaya savrulan yaralıları sırtlarına alarak yola çıkardı. 112 Acil Servis ekipleri ve çevredekiler araçlarından aldıkları ilk yardım malzemeleriyle yaralılara müdahalede bulundu. Polisler el fenerleriyle arazide yaralı aradı. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ise araçlardan yaralıları ve cesetleri çıkardı.
Kazada otobüs sürücüsü Mehmet Altıntaş, TIR şoförü Ömer İlkin, otobüs yolcularından Erdoğan Erçevik, Muzaffer Aysu, İbrahim Bölükbaşı, Ergül Aysu, Çiğdem Aysu, Nebi Yıldız ve Şaban Tarhanacıoğlu öldü. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle yol yaklaşık 7.5 saat ulaşıma kapalı kaldı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

phasan
Cevap
10
Görüntüleme
589
İhtiyar007
doctorrr
Cevap
4
Görüntüleme
405
OPC
kartal835
Cevap
1
Görüntüleme
339
fk555897
doctorrr
Cevap
3
Görüntüleme
292
Legendary.


Üst Alt