Never Back Down
Üye
-
Konu Sahibi
-
Allah cc, sesini güzelleştirsin, hafızanı kuvvetlendirsin inşallah.
Kur'an-ı Güzel okumak aslında güzel anlatmaktı eskiden, genelde anlamını bilmeden okuyoruz, sadece kıraat olsun güzel okusun diyip geçiyorlar, ama sen biliyormuş gibi o duygu içinde oku, tecvid'in tam olsun yeterlidir inşallah.
Bol şans diliyorum.
Ne güzel anlattınız. Millet güzel okumaya aldanmış gidiyor.. Anlamını merak eden yok..Allah cc, sesini güzelleştirsin, hafızanı kuvvetlendirsin inşallah.
Kur'an-ı Güzel okumak aslında güzel anlatmaktı eskiden, genelde anlamını bilmeden okuyoruz, sadece kıraat olsun güzel okusun diyip geçiyorlar, ama sen biliyormuş gibi o duygu içinde oku, tecvid'in tam olsun yeterlidir inşallah.
İşte rahmetli Mustafa Kemal Atatürk'te zamanında bu tür söylemleri çokça dile getirmiştir.Ne güzel anlattınız. Millet güzel okumaya aldanmış gidiyor.. Anlamını merak eden yok..
O yüzden mi ezan türkçeye çevrildi, harf devrimi yapılarak tüm ülke tek bir günde cahil bırakıldı, Bir şapka uğruna onlarca alim asıldı, halifelik kaldırılarak tüm dünyada ki islam alemi başsız bırakıldı vs vs ?İşte rahmetli Mustafa Kemal Atatürk'te zamanında bu tür söylemleri çokça dile getirmiştir.
'Türk Kuran'ın arkasında koşuyor; fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım; arkasında koştuğu kitapta neler olduğunu anlamasıdır.' Osman Ergin, Türk Maarif Tarihi 1-5, 1977 (A. Gürtaş, s. 41)
Bu konu da malesef yeterince doluyum. Sükut bu forum için en hayırlı olanı. Yoksa ban yerim durduk yerde..Ooo sen tamamen farklı yerlere gittin be hocam. Tamam sustum.
Sanırım yarışmadan sonra içtiği bir bardak soğuk su dokunmuşHâfızdan haber yok mu?
hafız mıHâfızdan haber yok mu?
yarışma nasıl gittiHerkeze Selamun Aleykum sevgili Maxicep Ailesi
Yarın İzmir İli İmamhatip Liseleri Arası Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması var.
Bu yarışmaya 23 Okul Giricez.Ve bizim okuldan da ben giriyorum.
Yarın Sabah 09:30da Program İzmirin Aliağa İlçesinde Başlıcak.Öğle yemeği ile devam edicek.
Sizden isteğim dualarınızı esirgemeyin.
İyi Forumlar
Hâfız diye söyleyivermişimhafız mımaşAllah
Hayırlısı olsunArkadaşlar
23 Okul girdik izmir ilinde
ben 4.oldum malesef
hayırlısıArkadaşlar
23 Okul girdik izmir ilinde
ben 4.oldum malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?