Drogba: Muzu unutalım, ırkçılık yok!

Sponsorlu Bağlantılar

Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
Drogba: Muzu unutalım, ırkçılık yok!
Webo ve Suat Kılıç'la yemek yiyen Drogba, zeytin dalı uzattı: Bu tarz hareketler dünyada ilk değil. Hareketi yapan kişi kendi tuttuğu takımda benim kardeşimin olduğunu unutmuş. Bireysel bir hareket. Bu olaydan bir hikaye çıkarmaktansa, bir an önce unutmak lazım. Çünkü Türkiye'de bugüne kadar hiçbir ayrımcılık yaşamadık.

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli golcüsü Drogba, Fenerbahçe’nin Kamerunlu santrforu Webo ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yemekte bir araya geldi. Üçlü arasındaki konuşmalardan öne çıkan diyaloglar şöyle:

"Galatasaray sağduyulu"

Kılıç: Bireysel davranışları camialara mal etmenin anlamı yok. Maçı izlerken o muzu sahaya atacak zannettim. Irkçı bir hareket olduğu aklımın ucuna bile gelmedi. Galatasaray’dan gelen açıklamalar sağduyulu. Hiçbir renk insan öldürmeye değmez. Son maçlarda yaşanan olaylar sizi de bizi de üzdü. Bu tarz hareketler Türkiye’ye de İstanbul’a da yakışmıyor. Kişisel bir hareketi camialara mal etmeden ortaya koyduğunuz sağduyulu yaklaşım sebebiyle büyük bir ders verdiniz. İkinizi de kutluyorum.

"Keşke erken gelseydim"

Webo: Bu konuları bence hiç konuşmamak lazım. Ne kadar çok konuşursak o kadar kötü. Bu görüntünün bir an önce unutulması lazım. İspanya’da bu işler bir ara moda olmuştu. Bu tür hareketler doğru değil. Biz ırkçılığın ne olduğunu biliyoruz. Ama biz Türkiye’de çok rahatız. Bu ülkede ırkçılık olmaz. Bize gösterilen ilgi ve sevgiyi gördükçe bu ülkeye daha önce niye gelmedim diye düşünüyorum.

‘İyi ki Türkiye’deyim...’

Drogba: Bu tarz hareketler dünyada ilk değil. Bunlar olabilecek şeyler. O hareketi gördüğümde biraz güldüm bu duruma. Hareketi yapan kişi kendi tuttuğu takımda benim kardeşimin olduğunu unutmuş. Sadece hatırlatmak istedim. Türkiye’de gerçekten mutluyum. O hareket bireysel. Türkiye gerçekten büyüyen, gelişen ve modern bir ülke. 2020 adayı bir kenti var. Bu olaydan büyük bir hikâye çıkarmaktansa bir an önce unutmak lazım. Çünkü Türkiye’de bugüne kadar hiçbir bir ayrımcılık yaşamadık. Burada ırkçı hiçbir yaklaşımla karşılaşmadım. İyi ki Türkiye’ye gelmişim. Burada adeta kendime geldim.

"Şimdi çok rahatladım"

Kılıç:
Böyle düşünmenize çok sevindim. Şunu bilin ki, Türkiye’de ırkçılık tutmaz. Hem inancımız hem geleneklerimiz buna karşı. Irkçılık bizim genetiğimizde yok. Çok doğru ve profesyonel bir tavır ortaya koydunuz. Bu sözlerinizle kendimi çok rahat hissettim. O görüntüleri Fenerbahçe’ye mal etmek haksızlık olur. O görüntüleri onaylamıyoruz. Irkçı tüm yaklaşımları reddediyoruz. Bu sağduyulu yaklaşımınızdan sonra herkes daha akıllı davranacaktır. Yanlış yapanlar da utanacaktır. Bu olgun tavrınızdan dolayı ikinizi de kutluyorum.


"Benfica maçı hariç"

Webo: Bilseydim bu ülkeye daha önce gelirdim. Burada çok mutluyum.

Kılıç: Fenerbahçe’ye büyük katkın oldu. Sanki senelerdir Fenerbahçe’de oynuyormuşsun gibi çabuk adapte oldun.

Webo:
Son maç hariç (Benfica). Orada finali bıraktık. Çok üzgünüm. Fenerbahçe kulübünden içeri girdiğim an Volkan’la karşılaştım. Elimi sıkıp, ‘Hoşgeldin’ dedikten sonra gidecekler sandım. Ama öyle olmadı. Beni odama kadar götürdü. Sanki onlar da beni bekliyor gibiydi. Bu nedenle çabuk adapte oldum.

"Size de yardım ederiz"

Kılıç: İkinizi de İstanbul’un olimpiyat adaylığına çok inanmış gördüm. Onlar bizim elçilerimiz.

Drogba: Elçiniz olmaktan mutlu olurum. Londra için kampanyalar yaptık. Sizin için de yaparız. Biz bu ülkede mutluyuz ve bu ülkeden para kazanıyoruz. Burada insanlar çok tutkulu ve bize büyük saygı gösteriyorlar. Bir ülkeden bir şey alınıyorsa o ülkeye de bir şeyler vermek lazım. Ben böyle inanıyorum.

Webo:
Afrika’daki dostlarımız, arkadaşlarımız bizim burada olmamızdan gurur duyuyorlar.

Drogba:
Ben Türkiye’nin olimpiyatları hak ettiğine inanıyorum. Sanırım bu kez yarış İstanbul ile Tokyo arasında geçecek.

"Diyarbakır’a götürürdüm"

Kılıç: Deplasman yasağını biz koymadık. Kulüpler koydu, kulüp başkanlarının bunu bir an evvel kaldırması lazım. Sanırım önümüzdeki sezon kalkacak.

Drogba: Çok güzel statlarınız var. Sanırım çok sayıda yenisini de yapıyorsunuz. İngiltere’de insanlar eşleri ile çocukları ile çok rahatlıkla maça gidebiliyor. İngiltere holiganizmi çok ağır bedel ödeyerek yaşadı. Ama tedbir aldılar ve artık insanlar çok rahat maça gidebiliyor.

Kılıç: Futbolcuların da örnek davranışlar ortaya koyması lazım. İkiniz de son maçta bunu ortaya koydunuz. Zamanınız olsa ikinizi de Diyarbakır’a Gaziantep’e götürürdüm.

"Ferguson bile dayanamaz"

Webo: Türkiye ligi kaliteli.

Drogba:
Liginizin kalitesi artıyor ama yabancı sayısının sınırlanmaması gerekiyor. İngiltere gibi minimum 8 yerli oyuncu olması gerekir.

Kılıç:
Ama milli takıma futbolcu bulamıyoruz.

Webo: Ben de sınırlama olmamasından yanayım. Şampiyonlar Ligi’nde gördünüz bir sınırlama yok.

Drogba: Asıl önem verilmesi gereken alt yapı. Kulüpler alt yapıyı bırakıp transfere yönelmemeliler. Milli takım için zaman gerekiyor. Arsene Wenger gelse, Sir Alex Ferguson gelse bir sene dayanabilir mi?

Webo: İspanya sabretti. Birkaç jenerasyon yok oldu. Şimdi herkes alkışlıyor. Sizin de sabretmeniz gerekiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: darkleader


darkleader

darkleader

Üye
Drogba, adamsın adam.

"Bir ülkeden bir şey alınıyorsa o ülkeye de bir şeyler vermek lazım. Ben böyle inanıyorum"

(Dikkat ederseniz kulüp manasında birşey söylemiyor)
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
umarım drogba galatasarayda futbolu bıraktıktan sonra sportif drektor olarak yine kalır galatasarayda onun deneyimlerine ihtiyacımız olabilir bencede kapatılmalı bu konu üstüne gitmemek lazım gerekli cevabı vermişti zaten drogba yapanlara.
 
yaren_dede

yaren_dede

Üye
zaten anlamadığım bir konu var bu muzu uzatan şahıs drogbaya maymunmu demek istedi yoksa ülkemizden defol pis zencimi demek istedi yani ortada bir kavram kargaşası var bence. yapılan bir terbiyesizlik olabilir ama bunun ırkçılıkla bağdaştırılmasıda biraz saçma geliyor bana :hmmm
 
darkleader

darkleader

Üye
zaten anlamadığım bir konu var bu muzu uzatan şahıs drogbaya maymunmu demek istedi yoksa ülkemizden defol pis zencimi demek istedi yani ortada bir kavram kargaşası var bence. yapılan bir terbiyesizlik olabilir ama bunun ırkçılıkla bağdaştırılmasıda biraz saçma geliyor bana :hmmm

Bir insana "Defol pis zenci" demek ile "Maymun" demek arasında hiç bir fark yoktur. İkiside ırkçılıktır.Kavram kargaşasını kimler yaşıyor acaba!!!!
Artı olarak o muz'u gösterenlerde nasıl bir kafa yapısı var ki, senin desteklediğin takımda 3 tane zenci oyuncu varken bu terbiyesizliği yapabiliyorsun.
 


Üst Alt