Drogba, Arsenal'in fişini çekti!

Sponsorlu Bağlantılar

Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Drogba, Arsenal'in fişini çekti!
Galatasaray'ın Emirates Kupası'nın ikinci maçında ev sahibi Arsenal'i 2-1 mağlup ederek kupaya ulaştı.




Avrupa futbolunun sezon öncesindeki en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Emirates Cup'ın kapanış mücadelesinde Galatasaray, ev sahibi Arsenal ile karşı karşıya geldi.

Emirates Stadı'nda oynanan mücadeleden galibiyet ile ayrılan taraf 2-1'lik skor ile Galatasaray oldu. Arsenal'ın golünü 39. dakikada Theo Walcott kaydederken, Galatasaray'a kupayı ve galibiyeti getiren golleri 78. ve 88. dakikalarda Didier Drogba kaydetti.

İlk yarıda hızlı ve etkili bir performans ortaya koyan Arsenal, özellikle Galatasaray'ın çıkarken kaptırdığı toplarla etkili olmaya çalıştı. Hücuma oldukça hızlı çıkan İngiliz ekibi savunmamıza zaman zaman zor anlar yaşatsa da, aradığı golü bu pozisyonlarda bulamadı. 39. dakikada paslaşılarak kullanılan kornerde kale sahasına ortasını kesen Walcott'un bu topu kimseye değmeden şansının da yardımı ile ağlarla buluştu ve skor 1-0'a geldi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Arsenal soyunma odasına 1-0'lık üstünlük ile gitti.

İkinci yarıda Drogba ve Sneijder'in oyuna dahil olması ile oyunda üstünlüğü eline alan Galatasaray, aradığı eşitlik golünü ise Drogba'nın ayağından buldu. Sneijder'in ortasında savunmanın müdahelesi ile yerde kalan Drogba'nın bu pozisyonu mücadelenin hakemi tarafından penaltı olarak değerlendirildi. Topun başına geçen Didier Drogba penaltıyı gole çevirdi ve takımına 1-1'lik eşitliği getirdi. Bu golün yalnızca 10 dakika sonrasında yine sahneye çıkan Didier Drogba, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray, Emirates Cup'ın sahibi oldu.

MELO'NUN HATASI PAHALIYA PATLIYORDU!

Mücadeleye hızlı başlayan Arsenal henüz mücadelenin ilk saniyeleri oynanırken Felipe Melo'nun hatası ile gole çok yaklaştı. Brezilya orta saha oyuncusu orta alanda rakibinden gördüğü baskı karşısında topu kaybetti ve topu kazanan Sanogo, kaleci Muslera ile karşı karşıya geldi. Arsenal'ın yeni transferi bu fırsattan yararlanamadı ve Muslera mutlak bir gol pozisyonunu önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısında çıkarken kaybettiği toplar yüzünden kalesinde zaman zaman tehlikeli anlar yaşanan sarı kırmızılı ekip, ilk 45 dakikada pek etkili olamadı.

ENGİN KORKUTTU!

Fatih Terim'in ilk 11'de, Selçuk İnan'ın bölgesinde görevlendirdiği Engin Baytar, 31. dakikada sakatlandı. Adalesini tutarak oyundan ayrılan tecrübeli oyuncunun yerine 33. dakikada Ceyhun Gülselam oyuna dahil oldu.

Engin Baytar'ın son durumu yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.

WALCOTT CANIMIZI YAKTI

Kronometreler 39'u gösterdiğinde ise kalemizde tam anlamıyla talihsiz bir gol gördük. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda topla buluşan Walcott'un, uzak kale direğine doğru yaptığı orta herkesi geçti ve ağlarla buluştu. Bu golün ardından ilk yarının son düdüğüne kadar başka gol sesi çıkmadı ve Arsenal, soyunma odasına 1-0'lık üstünlük ile gitti.

ERİM'DEN NEŞTER!

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında rakibi Arsenal'a nazaran daha tutuk bir futbol sergileyen Galatasaray'da, Fatih Terim ikinci yarıya iki değişiklik ile başladı. Drogba ve Sneijder'i oyuna dahil eden tecrübeli teknik adam, bu hamlesi ile oyunun ibresini lehine çevirmeyi başardı.

İlk yarıya göre ayağında daha fazla top tutan Galatasaray, Drogba ve Sneijder'in etkili performansı ile zaman zaman Arsenal kalesine zor anlar yaşattı.

DROGBA, EMIRATES'İ DAĞITTI!

Kronometreler 78'i gösterdiğinde, Sneijder'in kestiği ortada, Drogba savunmanın müdahelesi ile yerde kaldı. Mücadelenin hakemi pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi ve bu kritik penaltının başına geçen Didier Drogba, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 1-1'e getirdi.

Bu golün ardından iyice baskısını artttıran Galatasaray, Drogba'nın 88. dakikada kaydettiği ikinci gol ile mücadeleden 2-1 galibiyet ile ayrıldı.

TRİBÜNLER DOLU!

Arsenal ile Galatasaray arasında oynanan kupanın son maçında, dünkü Porto karşılaşmasının aksine 60 bin kişilik Emirates Stadı'nın tribünleri tamamen doldu.

Galatasaray için ayrılan biletleri kısa sürede tüketen sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarını Arsenal karşısında yalnız bırakmadı.

Karşılaşmayı ayrıca Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan ve diğer yöneticiler de protokol tribününden izledi.

İLK 11'DE 7 YABANCI

Teknik direktör Fatih Terim, Arsenal karşısında ilk 11'de 7 yabancı futbolcuyu sahaya sürdü.

Deneyimli teknik adam, Londra temsilcisine karşı Muslera, Melo, Elmander, Riera, Chedjou, Eboue ve Amrabat'a ilk 11'de şans verdi. Dün oynanan Porto maçının aksine Drogba ve Sneijder yedek kulübesinde görev beklerken, Umut ve Elmander ileri uçta skor üretmeye çalıştı.

Terim, sarı-kırmızı ekibin Malaga, Napoli ve Porto ile yaptığı hazırlık maçlarının üçünde de penaltı yaptıran Dany'i ilk 11'de düşünmedi. Teknik direktör Terim, dünkü basın toplantısında Kamerunlu futbolcunun Porto maçının devre arasında oyundan çıkmak istediğini ancak kendisinin buna izin vermediğini açıklamıştı. Porto maçında, 86. dakika Melo'nun yerine oyuna giren Semih Kaya, Terim tarafından Arsenal karşısında ilk 11'de görevlendirildi.
 


burakkk97

Üye
2 mac 9 puan eline saglik cimbom :)
 
ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
DROGBAAAAAAAHAHHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAAHHAHAAAHAH
:D :D :D :D :D
Bu takıma bayılıyorum..
2 sene önce GALATASARAY 8. sıradayken bırak artık şu GALATASARAYı başka takım tut diyenlere selam olsun :D
iyi günde kötü günde GALATASARAY (-:
 
.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
Helal olsun ASLANLARA be ! :D
 
364

364

Üye
Drogba 35 yaşında iş yapmaz artık diyenlere gelsin :yuru:yuru
 
Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Adamsın Drogba...
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Drogbanin penaltisi görülmeye değerdi ...
Burak dan iyi taktikler öğrenmiş :)
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Tebrik ediyorum GS'yi.On numara iş çıkardı.
Fenerbahçe maçını iple çekiyorum.
 
ANIL

ANIL

Admin
Tebrikler Galatasaray :oke:

 

burakkk97

Üye
Sabri :eh
 

böccük

Üye
Sadece maçı değil Ceyhun ile Emreyi de kazandık bence
 
ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
Drogbanin penaltisi görülmeye değerdi ...
Burak dan iyi taktikler öğrenmiş :)
bikere de tebrik edin be :D

- - - Eklendi - - -

o değilde BAZI takımların bizi geçmesi için ilk önce
3 kere lig şampiyonu olması
9-10 tane TÜRKİYE kupası
TÜRKİYE süper kupası
kendi sahamızda 2 kere şampiyon olması
Emirates kupası
UEFA süper kupası
UEFA kupası
kazanmaları gerek. :D

bu arada uefa kupasını bilerek en sona yazdım yani uefa kupası olmadan bile bizim konumumuz belli oluyor (:
iyi forumlar (-:
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Drogba bakalım ligde neler yapabilecek . ?
Bekleyip , göreceğiz . :)
 
alaStar

alaStar

Üye
Galatasaray drogbayı fenere gol atsın diye değil real madride barcelonaya gol atsın diye aldı:-) yoksa fenerin işini xelçuk zaten tek başına görüyor:ehe:
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
adam kendini çekemeyenlere inceden bir merhaba dedi :ehe
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
266
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
232
Eren Değerli
ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
307
ANIL


Üst Alt