Drd r1 dijital mini amfi (inceleme)

Sponsorlu Bağlantılar

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

Üye
Drd r1 dijital mini amfi (inceleme)
Günümüzde MP3 çalar, cep telefonu, PC ve oyun bilgisayarları gibi pek çok cihaz ses üretiyor ve çoğu durumlarda sesin önemi büyük. Ancak çoğu zaman ses kalitesinde farklar yaşanıyor. DRD firması bu gibi durumlar için ürettiği R1 mini amfi ses yükseltici ile kullanıcılara çözüm sunuyor. Bu kompakt cihaz standart 3.5mm jack girişine sahip her türlü ürüne takılabiliyor ve bu ürünlerin ürettiği sesin kalitesine katkı sağlıyor. Hollandalı distribütörü Digitrading'den DRD R1 cihazını edinerek çeşitli audio/video ürünleriyle test ettik. Cihazla ilgili izlenimlerimizi R1 portatif mini amfi ses yükseltici incelememizin devam eden satırlarında okuyabilirsiniz.




Portatif ses yükseltici tasarımı

DRD R1 43 x 57 x 17 mm gibi kompakt boyutlarıyla kullanıcının eline oturan dikdörtgen bir yapıya sahip. Cihazın siyah ve beyaz renklerdeki tasarımı sade ama sağlam bir görünüm sergiliyor. Kullanımı çok kolay olan bu mini amfi üzerinde açma/kapama tuşunun yanı sıra bir ses ayar düğmesi ve hem üst ve hem de alt tarafında birer 3.5mm ses giriş/çıkışı mevcut.
Portatif amfi incelemesi


DRD R1 ürün paketi

Ürün paketi de cihazın kendisi kadar sade. Kutuda, ihtiyacınız olan tek şey olan 2 adet 3.5mm ses kablosu ve bir çift AA tip pil yer alıyor. Bunlara ek olarak tek sayfalık kısa bir kullanım kılavuzu da mevcut. Gereksiz hiçbir aksesuara yer verilmemiş sadece lüzumlu olanlar kutuya eklenmiş.
Ses yükseltici batarya






Mini amfi kılavuzu






DRD ses yükseltici


Portatif mini amfi işlemleri


DRD R1 ses yükseltici işlemleri

Ses kablosunu diğer audio/video cihazın girişine takıp diğer çıkışı da portatif ses yükselticiye taktığınızda her iki cihaz birbirine bağlanmış oluyor. Ardından, yapmanız gereken tek şey kulaklığınızı R1'in üst kısmındaki girişe takmak; böylece her şey kullanıma hazır hale geliyor. Artık yapmanız gereken tek şey RDR'nin üzerindeki açma tuşuna basarak ses yükselticiye çalıştırmanız. Tuşa basınca kırmızıya dönüyor ve cihaz hemen işlev görmeye başlıyor.

Mini amfi ses düğmesi


DRD R1 ses tuşu

Tırtırlı yapısı sayesinde cihazın ses düğmesini kullanmak kolay. Önce, ana cihazın sesi birebir duyuluyor. Ancak; dikkatli olun, DRD R1'in sesi maksimum seviyedeyse artık sesi daha fazla açamıyorsunuz. Bu nedenle, iki cihazı birbirine bağlamadan önce DRD R1'in ses seviyesini minimuma indirmelisiniz. Böylece daha sonra sesi gerektiği şekilde arttırabiliyorsunuz.


Ses yükseltici ses kalitesi


DRD ses yükseltici ses kalitesi

Ses yükseltici cihaz, ister müzik olsun ister film ya da oyun sesi olsun ses kalitesini iyileştirmek amacıyla tasarlanmış. DRD R1 mini amfi cihazın gayet iyi şekilde yaptığı da bu. Ses kalitesinde ciddi bir fark oluşuyor. Ses seviyesi en yükseğe getirilse dahi özellikle bas tonlarda ses daha net ve dolgun hale geliyor ama bu arada yüksek ve orta tonlar da çok canlı oluyor. Rahatsız edici olan tek nokta DRD R1'i kapatırken ortaya çıkan ses. Bu yüzden cihazı kapatmadan önce kulaklıklarınızı çıkartıp ardından cihazı kapatmanızı öneriyorum.

DRD R1 mini amfi


Apple iPhone / iPod Touch bağlantısı

DRD R1 aynı zamanda iPhone veya iPod Touch'a da takılabiliyor. Ses kablosu yüzünden ilk başlangıçta bunu beceremedim; ses kablosunun ucu Apple'ın 3.5 mm girişine tam olarak oturma konusunda hantal kalıyordu. Fakat yeni bir kablo edindikten sonra cihazları birbirine bağlayabildim, hem de Apple iPhone ve iPod Touch kombinasyonu ile. Bu arada DRD R1'in diğer Apple ürünleri ile birlikte kullanılabildiğini de hatırlatalım.
Mini amfi incelemesi

D RD R1 portatif mini amfi ses yükselticinin tek bir görevi var: ses kalitesini iyileştirmek. Ve bu cihaz bu görevini iyi bir şekilde yerine getiriyor. Özellikle zayıf ses kalitesine sahip kulaklıklar eşliğinde kullanıldığında cihaz harika sonuç veriyor ve ses kalitesi inanılmaz derecede gelişiyor. Kendime 'Bunu kullanır mıyım?' diye sordum ve açıkçası cevabımın 'Hayır' olduğunu itiraf etmeliyim. Ben şahsen, sürekli bu tür bir cihazı kullanmak yerine ses kalitesi iyi bir kulaklık satın almayı tercih ederim. Ve son olarak; DRD R1'in satış fiyatı olan 44 Euro'nun sırf bu fonksiyon için az bir para olmadığını belirtmeliyim. Ancak, DRD R1 mini amfinin örneğin oyun severler açısından hoş bir cihaz olduğunu da kimse inkar edemez.









Apple iPhone mini amfi testi






iPhone amfi incelemesi








DRD R1 batarya


Artılar [+]

&#8226; Ses kalitesini iyileştirmesi
&#8226; Kompakt boyutları


Ses kablosu


Eksiler [-]

&#8226; Hedef kitlesi küçük
&#8226; Ucuz olmayan fiyatı


AA piller


İnceleme puanı %

&#8226; Test skoru: %70
&#8226; Kaliteli bir ses yükseltici



:oke:ALINTIDIR letsgomobile'a TEŞEKKÜRLER:oke: İYİ FORUMLAR:oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet, Badr Hari ve Lina_TR


Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Teşekkürler
 
<''Th3 ßiG ßoSs''>®

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

Üye
önemLi değiL
 


Üst Alt