Downgrade Yardım !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tuzluca76

tuzluca76

Üye
    Konu Sahibi
Downgrade Yardım !
Arkdaşlar Downgrade İçin Şu İşlemleri Yamaya Çalışıyorum;
HTC, Desire HD modeline 1.72.405.3 OTA güncellemesini gönderdikten sonra S-OFF yapılamamaktaydı. Buna çözüm sağlamak telefonun yazılım sürümünü 1.32.405.6 sürümüne indirmeniz gerekiyor. Aşağıda detaylı şekilde anlattım.

Dikkat: Bu işlemler telefon hafızasındaki herşeyi silecek. Bu yüzden yedek almanızı öneririz.

HTC Desire HD Downgrade İşlemi

- Bilgisayarınızda HTC sync programı yüklü ise silin.

- HTC' nin Windows driverını indirin ve bilgisayarınıza kurun.

- Ayarlar > Güç > Hızlı Önyükleme seçeneğini iptal edin.

- Telefonunuzu kapatıp açın.

- Bilgisayarınızda antivirüs programı yüklü ise kapatın.

- adresinden Gold Card yapın.

- downgrade için gerekli aracın zip ini indirin ve içindeki Downgrade klasörünü bilgisayarınızdaki C sürücüsünün içine atın. Yani C:/Downgrade şeklinde olsun.

- ROM' u indirin ve içini açmadan hafıza kartınızın ana dizinine atın.

- Şimdi eğerki telefonda yüklü android sürümünü bilmiyorsanız öğreneceğiz. Ayarlar > Telefon hakkında kısmından Yazılım bilgisine girin, eğerki yazılım numarası 1.7 yada 1.8 ile başlıyorsa ROM' unuz Froyo' dur. Eğerki 2.0 ile başlıyorsa Gingerbread' tir.

- Ayarlar > Uygulamalar > Geliştirme' ye girip Hata ayıklama modunu aktif değilse aktifleştirin.

- Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. Sadece şarj modunu seçin.

- Bilgisayarınızda Başlat' a basın Menüde çıkan boşluğa (Win7 ve Vista Boşluk, XP de Çalıştır kısmındaki boşluğa) cmd yazıp entera basın. Aşağıdaki resimdeki gibi

- Açılan siyah pencereye cd c:\Downgrade yazıp entera basın. Buradan kopyalayıp, siyah ekranda mouse ile sağ tıklayıp yapıştır yapıp entera basabilirsiniz.

Eğer ROM' unuz Froyo ise aşağıdaki komutları her satırı tek tek girip enter a basınız. Buradan kopyalayabilirsiniz.

Alıntı:
adb push psneuter /data/local/tmp
adb push misc_version /data/local/tmp
adb shell chmod 777 /data/local/tmp/psneuter
adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version
adb shell /data/local/tmp/psneuter
adb shell

Eğer ROM' unuz Gingerbread ise aşağıdaki komutları her satırı tek tek girip enter a basınız. Buradan kopyalayabilirsiniz.

Alıntı:
adb push misc_version /data/local/tmp
adb push fre3vo /data/local/tmp
adb shell chmod 777 /data/local/tmp/fre3vo
adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version
adb shell
./data/local/tmp/fre3vo -debug -start FBB00000 -end FFFFFFFF

- Sonucunda ekranda # işaretini gördüyseniz tamamdır. Aşağıdaki resimdeki gibi

- Şimdi son olarak aşağıdaki komutları girin.

Alıntı:
cd /data/local/tmp
./misc_version -s 1.31.405.6

- Siyah komut penceresini kapatın. Telefonuda kapatın. Ses kısma ve güç tuşlarına basılı tutarak telefonu bootloader menüsüne getirin. Ekranda tarama gerçekleşecek ve update için onay isteyecek, ses yükseltme tuşuna basarak izin verin. Kısa bir süre içinde artık downgrade işlemi bitecektir. İşlem bitince telefon en baştan açılır. Hemen hafıza kartına attığınız dosyayı silin.

- İşlem bitmiştir.

cd /data/local/tmp
./misc_version -s 1.31.405.6

Bu İşlemi Yaparken Error Opening İnput Fİle Hatası ALıyorum :S Acil Yardım Edin Lütfen. Cihazım S-ON dur S-OFF Yapmaya Çalışıyorum. Gold Card'ım Falanda Var Ama Sabahtandır Uğraşıyorum Hala Yapamadım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt