Donma probLemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Donma probLemi
ArkadaşLar.. biraz uzun ama biLgisayardan anLayanLar Lütfen bu iLginc probLemi okusun.. hayatımda iLk defa görüyorum böLe birşeyi.. ve hata raporundaki numaraLar googLe'da biLe cıkmıo..

biLgisayardan baya iyi anLıyorum yaLnız 1 haftadır çözemedigim acayip bi probLem var.. gecen hafta biLgisayar gece durduk yere kasa birden kapandı.. eLektrikler gitti sandm ama baktım ekranın sarı ışığı yanıyor.. sonra tekrar power tuşuna bastım açtım.. herşey güzeL gidiyorduki pc donmaya başLayana kadar.. ama donma dediysem kasma deiL.. catır catır crysis 2 oynuyorum.. kasmıyor ama örnek veriyim: bi müzik acıcam D: sürücüsüne giriyorum müziğe tıkLayınca takıLıyor biLgisayar mouse hareket ediyor ama.. meseLa o anda internette bi sayfaya tıkLadıgımda internet bagLantısı yokmuş gibi bekLiyor donma geçince sayfa acıLıyor muzıkte acıLıyor.. donma süresi yakLaşık 15-20 saniye sürüyor sonra eski haLine geLiyor biLgisayar.. sonra virüs var sandım 2 defa format attm sonuc yine aynı.. kasayı kompLe söktüm kabLoLarı düzenLedim yok yine aynı yine aynı.. su anda w7 deiL vista yükLedim ama sonuc yine aynı.. bazen takıLıyor bazen takıLmıyor.. birde demin pcyi acamadım BOOT FAILURE hatası aLmıştım ama harddiskin kabLosunu baska sLota taktım bu sorunu aştım.. bide smdi pc acıLırken 0xc000000e G/Ç HATA DURUMU YUZUNDEN BELLEĞE YERLEŞTİRİLEMEDİ hatası aLdım.. ama onuda hdd kabLosunu başka sLota takarak aştım.. ama bu donma sorununu bir türLü çözemedim bi fikri oLan varmı.. işLemcidemi hdd'demi ram'demi acaba nerde bu sorun verem etti beni..

sistemimde şu:
Anakart : Gigabyte X58-UD3R
İşLemci : InteL i7-920
Ram : Corsair XMS3 6GB DDR3 1333
Ekran Kartı : 2 Adet Sapphire HD5770 Vapor-x Crossfire
Güç Kaynagı : Corsair TX-750 750 Watt

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Öncelikle bu sorunu aşmanı diliyorum. Bilgisayardan anlayan insanların başına ancak böyle sorunlar gelir(h). Extreme Masaüstü sistem kullanırken başıma buna benzer bir durum gelmişti. Anakartım Gigabyte GA-X38-DQ6 ​idi. BIOS u yeniden yüklediğimde sorun kalmamıştı.

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle bu sorunu aşmanı diliyorum. Bilgisayardan anlayan insanların başına ancak böyle sorunlar gelir(h). Extreme Masaüstü sistem kullanırken başıma buna benzer bir durum gelmişti. Anakartım Gigabyte GA-X38-DQ6 ​idi. BIOS u yeniden yüklediğimde sorun kalmamıştı.

ya asLında işLemci macunu iLe sıkıntı var sanıyordum.. cok sürdüm die böLe oLdu die düşündümde tamamen siLdm macunu az sürdüm yine sorun devam etti.. yani akLına geLebiLecek herseyi yaptım herşeyi.. birde işLemcinin üzerinde bir çentik farkettm böLe yara izi gibi topLu igne ucu kadar bi yarık gibi bişe ondan doLayı oLsa hiç acıLmaz ne biLim başka probLem oLur.. ama gayet güzeL GTA4 faLan oynuorm özeLLikLerde hiç kasma donma oLmuo 3-4 saat.. ama diyeLim oyundan cıkıorm gidip bi dosya acıorm onda donuo :D abi nedir bu.. RAM'de sorun oLsa yine oyun oynanmaz.. harddisk'te bad sector var desem başka harddisk'te denedim yine aynı.. acaba bios iLe aLakaLı bi durummudur bu.. düşünüorm geceden beri hiç uyumadım pc iLe uğraştm :( kafayı yicem abi bu nedir neyin nesidir..

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Elektronik bu. Nerede ve ne şekilde nazlanacağı belli olmuyor. Öncelikle uykunu feda etme bunun için. Zamana yaymalısın ve sabırlı olmalısın. Sistem üzerinde yaptıklarını-denediklerini tarih ve saat olarak not almanı tavsiye ederim.
BIOS güncellemeyi bir dene. Sonrasında sistem bileşenlerini güçlü testlerden geçir. Diagnostik yap. Donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu netleştir.
Sistemini kurarken formattan sonra sisteme hiçbirşey kurmadan imajını al. Ve tek tek driverları sonrada programlarını kur. Bunları yaparken her işlemden sonra gözden geçir. Belki driverlarla ilgili bir sorunda olabilir. Gigabyte'ın sitesinden değilde chipset yada bileşen üreticinin sitesinden güncel driverları indirip kurmayı dene.
Ki bence bu tip durumlarda PC içine şeytan girmiş diyorum ben:ehe. Ortada elle tutulur hiçbir şey yok fakat saçma sapan donmalar ve takılmalar var.

Zaman ve sabır işi. Kolay gelsin demekten başka çarem yok. Belki forumda bir arkadaş çözüm bulabilir.

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Elektronik bu. Nerede ve ne şekilde nazlanacağı belli olmuyor. Öncelikle uykunu feda etme bunun için. Zamana yaymalısın ve sabırlı olmalısın. Sistem üzerinde yaptıklarını-denediklerini tarih ve saat olarak not almanı tavsiye ederim.
BIOS güncellemeyi bir dene. Sonrasında sistem bileşenlerini güçlü testlerden geçir. Diagnostik yap. Donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu netleştir.
Sistemini kurarken formattan sonra sisteme hiçbirşey kurmadan imajını al. Ve tek tek driverları sonrada programlarını kur. Bunları yaparken her işlemden sonra gözden geçir. Belki driverlarla ilgili bir sorunda olabilir. Gigabyte'ın sitesinden değilde chipset yada bileşen üreticinin sitesinden güncel driverları indirip kurmayı dene.
Ki bence bu tip durumlarda PC içine şeytan girmiş diyorum ben:ehe. Ortada elle tutulur hiçbir şey yok fakat saçma sapan donmalar ve takılmalar var.

Zaman ve sabır işi. Kolay gelsin demekten başka çarem yok. Belki forumda bir arkadaş çözüm bulabilir.

en yakn zamanda çözmeye caLışcam bunu.. inş başarıLı oLurum saoL yine fikirLer için..

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim. Sonuçları paylaşırsan sevinirim.

abi saoL iLgin için.. su anda biLgisayarda bi acayipLik yok.. vista 32 bit format attım.. sadece wireLess aLıcının driveri yükLedim birde ekran kartının driveri yükLedim.. başka hiç bişe yükLemedim biLgisayara kuLLanmaya devam ediorm.. biLgisayarda yapmadıgım tek deneme bios günceLLemesi var.. onuda yapamıorum anakartın bios günceLLeme programı runtime error hatası verio.. windows 7 kurup öLemi denesem diye bir çeLişkideyim şu anda..

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Windows 7 derim. aynı şekilde adımadım önemli driverları sırasıyla kur ve her driver kurulumundan sonra sistemi yeniden başlat. Driver kurulumlarından sonra herhangi bir problem yaşamazsan sırasıylaprogramkurulumuna geç.

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Windows 7 derim. aynı şekilde adımadım önemli driverları sırasıyla kur ve her driver kurulumundan sonra sistemi yeniden başlat. Driver kurulumlarından sonra herhangi bir problem yaşamazsan sırasıylaprogramkurulumuna geç.

aga ben sorunu gaLiba çözdüm.. kasa iLk kapandıgında aşırı yükLeme oLdu.. sonra ben fişLeri cekip bekLemedim direk tekrar actım kasayı.. aşırı yükLeme oLdu sanırım işLemcinin üzerinde küçük bi çentik oLuşmuş.. böLe bir miLimetre kadar bi yarık var.. sanırım aşırı yükLenmeden doLayı oLuştu.. başka hiç bir sorun yok çünkü.. haLa kuLLanıorm kasayı ama garantiye versem acaba aLırmı.. kuLLanıcı hatası oLamaz hiç kurcaLamadım cünkü..

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Gotur bakalim garantiye. Ne diyecekler.

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Ben tahmin edebiLiorm uzun birşeyLer verirLer abi.. hiç sanmıyorum yeni işLemci verecekLerini ama ynede bir deneyeym dedgn gibi :(

Hayirlisi, insallah istedigin gibi bir sonuc alirsin.

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Hayirlisi, insallah istedigin gibi bir sonuc alirsin.

Evet abicim.. günLerce yaptıgım araştırmadan sonra kesin sonuca uLaştım ve hiç bir donanımsaL sorunun oLmadıgını işLemcinin sagLam oLdgnu ramLer ve HDD'nin sagLam oLdugunu.. yaLnız ekran kartı driverini yükLeyince bu sorunun oLdugunu farkettim.. pcyi güvenLi modda actım ekran kartı driverini kaLdırdım pcyi açtım birde ne göreyim ? canavar oLmuş.. catır catır caLışıyor ne donma ne kasma nede başka birşey.. jet gibi.. sonra tekrar driveri kurayım dedim baktım yine eskisi gibi oLdu.. anLamadıgım sorun şu.. driver neden böyLe birşey yapar.. format attıgım haLde yine aynısını yaptı.. hatta internet bagLantısını dahi kestim öLe yükLedim eski driveri sonuc yine aynı.. anLayacagın driver iLe iLgiLi bi probLemim var ve bunu nasıL çözecegm hakkında en ufak bir fikrim yok.. yani garantiLik bir durum söz konusu değiLmiş onu farkettm :)

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Ekran karti driverlarinin guncel olanini yukledigin zaman mi yapiyor. En son surumden onceki surumlere kadar dene derim.

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Ekran karti driverlarinin guncel olanini yukledigin zaman mi yapiyor. En son surumden onceki surumlere kadar dene derim.

aynen dedigini bu sabah yaptım zaten.. eski sürümdede yeni sürümdede aynı.. ama şöLe bişe var.. sadece driveri yükLedm CataLyst ControL Center oLanı yükLemedim.. su anda donma faLan yok bakaLm..

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
aynen dedigini bu sabah yaptım zaten.. eski sürümdede yeni sürümdede aynı.. ama şöLe bişe var.. sadece driveri yükLedm CataLyst ControL Center oLanı yükLemedim.. su anda donma faLan yok bakaLm..

Belki CrossFire bir cakismaya sebep oluyordu. Sen Catalyst i kaldirinca sorun cozuldu fakat Crossfire iptal olmus oldu. Catalyst olmadan da CrossFire yapamazsin. AtiTool ile hem O.C. hemde Crossfire yapabiliyorsun, hatirladigim kadariyla. Bu konuyla ilgili olarak Sapphire sitesine destek atsana belki bir cozum onerebilirler. Bu arada Catalyst ve Driverlari AMD nin sitesinden mi indirdin? Yoksa Sapphire sitesinden mi?

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Belki CrossFire bir cakismaya sebep oluyordu. Sen Catalyst i kaldirinca sorun cozuldu fakat Crossfire iptal olmus oldu. Catalyst olmadan da CrossFire yapamazsin. AtiTool ile hem O.C. hemde Crossfire yapabiliyorsun, hatirladigim kadariyla. Bu konuyla ilgili olarak Sapphire sitesine destek atsana belki bir cozum onerebilirler. Bu arada Catalyst ve Driverlari AMD nin sitesinden mi indirdin? Yoksa Sapphire sitesinden mi?

abi.. crossfire iken sorun cıkmıştı sonra format attm.. kendi orjinaL cd'sinden yükLedim.. baktm oLmadı AMD sitesinden yükLdm yne oLmadı.. sonra kartLardan birini cıkarttm.. baya birşeyLer denedim en son tek kartı taktım sadece driver yükLedm bşka ATI iLe iLgiLi hiç bi program kurmadım sorun kaLmadı su anda ne donuo nede takıLıo eskisi gibi oLdu sadece tek eksigim CataLyst programı.. crossfire yapmadım diğer kartı kaLdırdım paketLedm doLaba koydum.. zaten tek kart iLe açamadıgım oyun yok.. iLeriye dogru başka bi çözüm düşüncem.. zaten ATI aLdıgıma pişman oLdm bu sorun yüznden nvidia'ya geçicem inş.. bu kartLarıda satarım bi tane GTX serisi aLırım işime bakarım :) zira hevesim geçti crossfire'dan..

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
He he. Hadi hayirlisi. Vazgecme ole hemen ati den.:naughty:

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
He he. Hadi hayirlisi. Vazgecme ole hemen ati den.:naughty:

Garantiye verdim.. sorun ne ekran kartında nede başka birşeyde.. sorun şu :

Anakartın 6 RAM sLotundan 4 tanesi bozuLmuş.. anakartı garantiye verdim deiştirdim sorun çözüLdü çok şükür :)

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Garantiye verdim.. sorun ne ekran kartında nede başka birşeyde.. sorun şu :

Anakartın 6 RAM sLotundan 4 tanesi bozuLmuş.. anakartı garantiye verdim deiştirdim sorun çözüLdü çok şükür :)

Hadi gecmis olsun. :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt