Domuz pisliğinden gelen mucize

Sponsorlu Bağlantılar

mservank

mservank

Üye
    Konu Sahibi
Domuz pisliğinden gelen mucize
Bilim adamlarının son buluşu tıpta çığır açacak nitelikte. Domuz pisliğinden yaratılan ve deney aşamasındaki bir ilaç olan "Peri Tozu" kullanılarak, kaza eseri parmağının üst kısmı kopan bir adamın uzvu yeniden çıkarıldı. Sadece dört hafta içersinde kopuk uzvun yerine yeni bir parmak oluşurken dört ay içinde ise parmağın durumu eskisinden ayırt edilemeyecek kadar iyiydi. Parmağına tekrar kavuşan Lee Spievack bunun gerçek olamayacak kadar güzel olduğunu söylüyor. Deney aşamasında olan kas geliştirici toz atların kopan ve zayıflayan lifleri üzerinde kullanılıyordu. "Peri Tozu" adı verilen bu ilacın geliştirilerek kol ve bacak gibi daha büyük uzuvlarda kullanılır hale getirilmesi planlanıyor. İlacın yapımı ise aslında basit:

Bir miktar domuz pisliği alınarak düzleştiriliyor. Pisliğin üzerindeki kolojen zengini bölge, asit içinde çalkalanarak atılıyor. Eritme işleminden sonra ortaya çıkan katman toz haline getirilerek yaralı uzva sürülüyor. Birkaç hafta içinde yara kendi kendini iyileştirerek, kopan uzuv kendini yeniliyor.

Bilim adamları bu buluşun ciddi yanık vakalarında da çok etkili bir ilaç olacağı konusunda hemfikir. İlacın muciterinden olan Dr Stephen Badylak "Peri Tozu"nun Pentagon'un da dikkatini çektiğini ve bunu Irak'ta bulunan Amerikan askerleri için kullanmayı düşündüğünü belirtti.
Vatan

technonur

technonur

Üye
vaay ilginç ama resimde bir o kadar iğrenç :D

Yasminozz

Yasminozz

Üye
resim çok kötü.... ama eğer gerçekse olay süper... ;)

Altun.

Altun.

Üye
ıyy resim irençç yaaa..

ama yemek yerken o parmağa domuz b.k u sürüldüğünü düşünecek sağlam midesi olanlar denesin...

leiche

leiche

Emekli Yönetici
bunada tartışma çıkarırkar :D
domuz eti haram = domuz ilacı haram :kop:

tıpla dini karıştırmak cehalettir

mservank

mservank

Üye
    Konu Sahibi
Bildiğim kadarıyla son çare olarak böyle şeyler yapmanın zararı yok
zaten bunu düşündüğüm için koydum yoksa koymazdım

toprakumit

toprakumit

Üye
Midemi kaldırdın yaw :(:(:( Domuzdan bunları beklemezdim :D

bRoWnJ

Üye
bana o parmak hiç gerçekçi gelmedi

JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
one yaww ölee böğğğğğ

iremm

iremm

Üye
o parmak hiç de gerçek gibi durmuyo

ama şöyle bişi var Allah hiç bir canlıyı sebepsiz yaratmaz belki de doğrudur :oke:

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Haber; dünkü gazetelerde domuz pisliği değilde domuzun idrar kesesinin kurutularak elde edilen tozun kimyasal bir madde ile karıştırılmasından elde edilen karışımla bu tedaviyi yaptıklarını yazıyordu..

Bir sağlık akademisyeni olarak bu habere inanasım pek gelmiyor... çünki domuzun idrar kesesi veya pisliği iyleştirici bir maddeye sahip olabilir ona bir şey demiyorum. fakat kopan bir organın yerine orjinali gibi yenisin çıkması olayı mümkün değil.. yukarıdaki resim de pek inandırıcı değil.. o şekilde
kopmuş parmaktan kan fışkırır gibi akar.. öyle durmaz.. her neyse..

Müslümanların domuz eti yasağına karşı domuza karşı bir sempati uyandırmak için tertiplenmiş bir oyuna benziyor..

neslein

neslein

Üye
resmi görünce midem kalktı be

qwertycuma

qwertycuma

Üye
ölen kişilerde işe yararmı acaba ??

goklerinhakimi

goklerinhakimi

Üye
domuzun böyle bir şeye yararlı olması hiç aklıma gelmezdi yaww ne ilaçlar çıkıyor ama gerçekten böyle bir şey var bencee:oke:

dreamnoble

dreamnoble

Üye
Ben bu haberi takip etmiştim,doğru..

Takipçi Satın Al

Üst Alt