Domain Authority (DA) Hakkında Kısa Bilgi

Sponsorlu Bağlantılar

tolhur

Üye
    Konu Sahibi
Domain Authority (DA) Hakkında Kısa Bilgi
Domain Authority Türkçe adıyla Domain Otoritesi kısaca DA ile gösterilir. Dünyaca ünlü pazarlama ve seo araçları şirketi olan Moz tarafından geliştirilmiştir. Bir web sitesinin arama motorunda gösterilecek sonuçların (SERP’ler) ne kadar iyi olacağı hakkında tahmin yürüten bir arama motoru sıralama puanına verilen addır.




Domain Authority, toplam bağlantı sayısı ve kök etki alanları olmak üzere birden çok faktörleri bir tek DA puanı olarak değerlendirir ve hesaplar. Daha sonra bu puan web sitelerini karşılaştırırken ya da web sitesinin zaman içindeki sıralama gücünü takip etmek için kullanılabilir. DA, Google tarafından arama sıralamalarını belirlemek için kullanılan bir ölçüm değildir. Aynı şekilde SERP’ler üzerinde de bir etkisi yoktur. Bir web sitesinin Domain Authority’sini, MozBar, Link Explorer, Anahtar Kelime Gezgininin SERP analizindeki kısmıyla birlikte webdeki birçok SEO araçlarını da kullanarak görüntüleyebilirsiniz.



Domain Authority Hesaplanması

sorusunu yanıtladığımıza göre şimdi nasıl hesapladığını öğrenelim. DA değeri, 100 puanlık olan bir logaritmik ölçektir. Böylelikle kendi puanınızı 20’den 30’a çıkarmak, 70’ten 80’e çıkarmaktan daha kolaydır. Kaliteli bağlantıları mevcut siteler, Domain Kurumunda ölçeğin en üstündedir. Daha az bağlantı içeren küçük işletmeler ise daha düşük bir puana sahiptir. Yeni kurulan web siteleri de her zaman Domain itibarı puanıyla işe başlayacaklardır. Alan adı otoritesi, herhangi bir sitenin sıralama yeteneğinin bir tahmincisi olmasından dolayı, çok yüksek olan bir otorite puanı almak tek hedefiniz olmamalıdır. SERP’lerde direk rekabet ettiğiniz sitelerin Domain Authority puanına bakarak rakiplerinizden daha yüksek puanlar almayı hedefleyin.

Kaynak:
 

Benzer Konular

Marco Laren
Cevap
9
Görüntüleme
4K
Bruce Lee QQ
TheChosenOnee
Cevap
0
Görüntüleme
1K
TheChosenOnee
jejep
Cevap
0
Görüntüleme
3K
jejep


Üst Alt