doktorların aldığı bıçak parası hakkında yorumlarınız

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
leiche

leiche

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
doktorların aldığı bıçak parası hakkında yorumlarınız
arkadaslar gecen bi doktorla tanısıp sohbet ettik.
anladıgınız üzere sohbet bıcak parası ile ilgili
bu doktor beyin cerrahı ve her amelyatta bıcak parası olarak ailelerden en az 22 milyar alıyor
ve bu doktorun görevi hastayı ücretsiz amelyat etmek
üstelik devlet kendsine 30 milyara yakın aylık ödüyor

ama kendisi bunu almasının doğal oldugunu almayan doktr olmadıgını savundu.
biraz konusmamız üzerine yasal olmadıgını ama almasının hakkı oldugunu savundu
sağık bakanlıgı catırmadan alın ama ispatlanırsa bitersiniz gibisinden bir bildiri yayınlamıs güya.
peki fakir aileler ne ypacak dedim
eee onlarda 22000 ytl borc bulacak dedi evlatları içi

ewet arkadaslar ne kadar üzücü
ve rüşvet ile dönen bir ülkede yasıyoruz

lütfen yorumlarınızı esirgemeyin
alması doğalmı? değimi?

mservank

mservank

Üye
madem yasak tabiki doğal değil

leiche

leiche

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
zaten dewlet onlara hakkından fazlasını weriyor
fakir zengin ayırımı yapmadan herkesten bıcak parası alıp öle amelyata giriyorlar
bence ayıp

thebora

Üye
dünyaca tanınmış bir hastanede güvenlik memuru olarak çalışmıştım orada kesinlikle yasaktı bıçak parası...alan doktorda duymadım hiç orada

leiche

leiche

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
benim basettiğim hastanenin ismi ........................................... zaten gizli alınıyormus. 3. kişi senet imalanırken olmuyormus

omayra

Üye
Bıçak parası alınması yasal değil. Doktorlar zaten emeklerinin karşılığını alıyorlar ancak maalesef ki rüşvet, her kesimde olduğu gibi, farklı farklı adlarla hastanelerde de tam gaz devam ediyor. Ancak Sağlık Bakanlığı müfettişleri gizli kamera ile şikayet konusu hastaneleri takibe alıp gerekli yasal soruşturma ve kovuşturmalar başlatılabilir.

Not: Kurum ve kuruluş adı vermemeye özen gösterelim.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Toplum sorunu olan bir konuyu tartışmak istiyorsunuz, iyi güzel de konunun "Gereksiz Mesajlar" bölümünde ne işi vardı onu anlamadım.

-----

Bu tür rüşvet veya bıçak parası adı altında yasa dışı işler çevirenleri ilgili makamlara şikayet etmek çok zor olmasa gerek? Bir yandan bu tür olaylarla karşılaştığımızda üzülüp hakaret ediyoruz; bir yandan onları ilgili makamlara şikayet etmeyerek onların ekmeğine bal sürüyoruz. Yok bizim gibisi ..

FirstClasss

FirstClasss

Üye
keşke para mevzusu bu gibi durumlarda ikinci pilanda olsa

_KadirşinaS_

Üye
terbiyesizlik ve onursuzluk olarak nitelendirmek yeterli.Ya şu ülkede niçin kimse elini vicdanına koyup, adam gibi çalışamıyor.Niçin milletçe herşeyin alavere-dalaveresini bulmak azmindeyiz anlayamıyoruuuuum..

delimakina

Üye
para hırsı dengesizlik

leiche

leiche

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Toplum sorunu olan bir konuyu tartışmak istiyorsunuz, iyi güzel de konunun "Gereksiz Mesajlar" bölümünde ne işi vardı onu anlamadım.

-----

Bu tür rüşvet veya bıçak parası adı altında yasa dışı işler çevirenleri ilgili makamlara şikayet etmek çok zor olmasa gerek? Bir yandan bu tür olaylarla karşılaştığımızda üzülüp hakaret ediyoruz; bir yandan onları ilgili makamlara şikayet etmeyerek onların ekmeğine bal sürüyoruz. Yok bizim gibisi ..

öncelikle konuyu gereksiz yere acmamın sebebi nereye acacağıma tam karar verememeti. konu bir belgeye dayanmadıgı içn gereksiz bömüne actım.

ikini yorumuna gelince şikayet yeterli değil sağlık bakanlıgı spat istiyor...
kimse ispat edemiyor
gizli kamerada cözüm değil çünkü ameliyat sırasında ameliyat olan kişiyle maıyorlar gizli szlesmeyi ve sözleşme tek taraflı sadece doktoda kalıyor.
aynı zamanda adam amelyat sırasında cıplak oldugu için gizli kamera veya baska tür ispat olanaksız olyor.
bizzat kendim sohbet ettim.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Sağlık bakanlığı her şikayeti dikkate alır fakat işleme koymaz; bir daha aynı şikayet gelirse soruşturma açılır. Sadece Sağlık Bakanlığı'na şikayet etmekle yetinmeyin. Gazeteciler, haberciler bu tür işleri aydınlatma meraklısı kişiler aynı zamanda. O da olmazsa bıçak parasını görüşmeye gittiğinizde bir ses kaydı yapmak çok zor değil günümüz teknolojisinde ...

leiche

leiche

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
hasangüzel diyorsunda
adam ameliyat sırasında cıplakken sözlesme imzalıyor
ses kaydı imkansız adamzaten cıplak amelyathaneyede kimse giremiyor
gerçi birgün kokusu cıkarya neyse ;)
ii forumlar kardesim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...