Diş temizletmek ne kadar iyi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Diş temizletmek ne kadar iyi
Dişeti hastalıkları genellikle ince, film tabakası kalınlığında plak denilen bakteri topluluğu ile başlar ve dişlerin yüzeylerine yapışır.
Eğer plak çıkarılmazsa tartar denilen diştaşlarına dönüşür. Plak ve diştaşlarının yığılması ağzınızda yıkıcı bakterilerin çoğalmasını sağlar ve diş ve dişeti arasında cep denilen boşlukları ve dişeti çekilmelerini oluşturur.

Bakteriler dişin çevresindeki kemik yıkımına yol açan enzim salgılarlar.Ve sonunda diş kaybedilir.

Diş temizliği dişeti hastalıklarına karşı savaş açmak demektir.
Çünkü diş eti hastalıkları ile başa çıkabilmek için plakların, tartarların ve dişeti cebindeki bakterilerin ağız ortamından uzaklaştırılması lazım. Ultrasonic aletlerle ya da el aletleriyle yapılan müdahelelerle bu zararlı oluşumlar çıkarılır. Bu aletler diş minesine asla zarar vermezler çünkü dişhekimlerinin kullanımına yönelik profesyonel aletlerdir. Diş taşlarını temizlerken hava, su ve püskürtülen özel bir temizleme tozundan da faydalanılır.

Diş temizliğinin en büyük amacı plakların, tartarların ve hastalıklı bazı dokuların uzaklaştırılmasıdır.
Dolayısıyla zararını bırakın oldukça etkin bir tedavi yöntemidir.
Daha önceden diştaşları sebebiyle dişetleri çekilmişse ,diştaşlarını temizleyince de doğal olarak diş kökleri açığa çıkar.Kişiler diştaşlarını temizletince köklerinin açığa çıktığını düşünebilirler. Aslında onlar önceden kötü ağız hijyeni ve diştaşları nedeniyle oluşmuş çekilmelerin sonucudur. Yapılan temizlik işleminin bir sonucu değildir.
Operasyonla dişeti çekilmeleri yerine getirilemiyorsa dişetlerinin daha fazla çekilmemesi için iyi bir ağız hijyeni şarttır.

Diş taşı temizliği çok sık yapılıyorsa ağız hijyeniniz iyi değil anlamına gelir.Ortalama 6 ayda bir gittiğiniz diş hekiminiz sizi bu konuda uyaracaktır.
Unutmayın ki ,diş temizliğinden sonra yeniden diştaşı oluşumunu engellemek sizin elinizdedir.Diş hekiminizin gösterdiği şekilde fırçalayarak ve arayüz bakımını yaparak ideal ağız sağlığına kavuşursunuz.

Dişlerinizi temizlettirdikten sonra hızlı bir şekilde yeniden diş taşı oluştuğunu düşünüyorsanız fırçalama şeklinizi gözden geçirmeniz gereklidir.Temizlenen bir yer yeniden kirleniyorsa iyi bakılmadığı anlamına gelir.Yani etkin fırçalama ve arayüz bakımı dediğimiz diş ipi kullanmıyorsunuz demektir.

Ağız sağlığının genel vücüt sağlığının bir parçası olduğunu düşünerek dişetlerinizin bakımını ihmal etmeyin ve dişlerinizi mutlaka temizlettirin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
480
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
441
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
397
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
667
paradox07
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
403
x-scarface


Üst Alt