Diş Minesi Çatlağı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Diş Minesi Çatlağı
Diş Minesi Çatlaması,
Diş Minesinin Çatlaması,
Diş Minesi Çatlağı hakkında bilgi

MİNE ÇATLAĞI;
Bir travma nedeniyle olabilir veya diş gıcırdatma sıkma alışkanlığı sonucunda dişin minesinde oluşan çatlaklar dişde hassasiyete neden olur.Çok soğuk birşey yiyip ardından çok sıcak birşeyler içenlerde de mine çatlağı görülür.

Özel hassasiyet giderici macunlarla yada diş hekimince uygulanan hassasiyet gidericilerle tedavi olunur.

Dişleriniz her gün, sadece yemekten değil, çene sıkma ve gece diş gıcırdatma gibi nedenlerle de çok ciddi miktarda ısırma basıncına maruz kalır. Bazen bu basınç, dişin çatlamasına neden olur. Bazı çatlaklar problem olmaz ve yıllarca herhangi bir sorun oluşturmadan var olurlar. Diğer çatlaklarsa, özellikle de dolgulara yakın olanlar, belli zaman sonra dişin bir parçasının kırılmasına neden olur.

Çatlak bir diş bazen ağrı verir ve sıcak ve soğuğa karşı duyarlı olabilir. Bazense hiçbir sorun çıkarmayabilir. Eğer çatlak bir dişiniz varsa, bu canınızı yakmasa dahi diş doktorunuza gelmenizi öneririz. Eğer tedavi edilmezse bakteriler bu çatlaklardan mineye sızarak dişin iç pulpa tabakasında enfeksiyona neden olabilir. Pulpa tabakası dişin sinirlerini ve kan teminini sağlar. Buradan enfeksiyonun irini kök ucunda toplanarak çene kemiğine geçebilir ve ağrılı, tahrip edici bir apseye neden olur.

Çatlak dişi kırılmadan korumak ve bakteri ve enfeksiyondan izole etmek için çatlak dişin üzerine kuron yapılmasını önerilmektedir. Kuron çatlağı kaplar ve dişi koruyup güçlendirir.

Bir kuron hazırlamak en az iki seans gerektirir çünkü dişinize tam olarak uyacak şekilde özel olarak hazırlanır. İlk önce diş hazırlanır ve ölçü alınır. Bu ölçü kullanılarak ağzınızın bir model oluşturulur ve kuronunuz bu model üzerinde geliştirilir. Size özel kuronunuz hazırlanana kadar dişi kaplayıp korumak için geçici bir kuron takmanız gerekir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
718
FatoŞ
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
400
Doğuş Pertez
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
417
Haydar
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
331
Doğuş Pertez


Üst Alt