Diş Macunu Ve Buzlukla Cd Kurtarma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ahmetrixxx

ahmetrixxx

Üye
    Konu Sahibi
Diş Macunu Ve Buzlukla Cd Kurtarma
Çizik CD’leri veya DVD’leri kurtarmak için değişik yöntemler mevcut. Garip gelse de diş macunuyla amatör bir şekilde veya cila makinesiyle profesyonel bir şekilde çizik CD’leri tekrar okunabilir hale getirmek mümkün.

Dişmacunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD/DVD’nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve daha sonra CD’yi ılık suyla yıkayıp durulayın. Bu yöntem çoğu durumda işe yarayacaktır. Burada bilmeniz gereken bir nokta da, CD’nin başında takılmalar yaşanıyorsa, problemli yerin daha ziyade CD’nin ortasında olduğudur; uzunçalar plaklarda olduğu gibi dışta değildir.

SkipDoctor

CD üzerindeki çizikleri gidermek için bir diğer profesyonel, ancak pahalı yöntem de, cilalama cihazı, temizlik maddeleri ve çok ince zımpara kâğıdından (veya keçeli ovma bezi) oluşan tamir setleri. Bu cihazlardan biri de yaklaşık 40 dolar’a satılan SkipDoctor ( ). Çizik CD’ye, tamir setiyle birlikte gelen cilalama (yeniden yüzeylendirme) sıvısı püskürtülür ve CD SkipDoctor’a yerleştirilir. CD’yi bir defa komple sola veya sağa çevirdikten sonra, yapmanız gereken tek şey bezle kurulamak ve keçeli kağıtla cilalamaktır. Kirlilik derecesine veya çiziğin derinliğine bağlı olarak bu işlemin birkaç defa tekrarlanması gerekebilir, böylece istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Dondurma yöntemi

Değerli gümüş diskleri kurtarmak için forumlarda başka bir yöntemden daha söz ediliyor. Çizik CD’lerinizi bir buz torbasına koyun ve iki saatliğine buzlukta dondurun. Bazı kullanıcılar aynı yöntemi sabit disklerinde de veri kurtarmak için kullanıyorlar. Yöntem her zaman işe yaramıyor, ancak disklere herhangi bir zarar da vermiyor

ALINTIDIR - by ahmetrixxx
 
  • Beğen
Tepkiler: balyoz61, anl_tr ve fakehesap


rapman

rapman

Üye
değişik bir yöntem, teşekkürler..
 
ahmetrixxx

ahmetrixxx

Üye
    Konu Sahibi
rapman kardeşim. sadece 1 defa denedim ama verim aldığımı söyleyebilirim ;)
 

kain061

Üye
cdyi temzliyosun suyla vs..o yuzden.dis macunuda psikolojik..vazelinde iyi gelebilir:)
 

mcikbal1997

Üye
tşkrler
 

askero

Üye
ilginç
 
emr-erock

emr-erock

Üye
bu iyi bişey :oke:
 
D€aDMaN

D€aDMaN

Üye
valla dalga geçiyosun sandım :tşk:
 
ahmetrixxx

ahmetrixxx

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bunu sadece 1 kere denedm :) çünkü üşengecim bozulduysa zaten 1 kopyası oluyo cd nin bende :))
 
anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
bu yöntemleri bilmiyordum ilginç
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al


Üst Alt