Diş Bakımı Nasıl Olmalı

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Diş Bakımı Nasıl Olmalı
Diş bakımı oldukça önemli bir işlemdir. Bir insanda ilk dikkat edilen dişlerin görüntüsüdür. Günlük yaşamımızda dişlerimizin bakımı çok önemlidir sabah ve akşam sadece 2 şer dakika dişlerimizin bakımına fırçalanmasına ayırırsak sağlıklı ve çürüksüz dişlere sahip olabiliriz.

Günlük diş bakımında dikkat etmemiz gereken en önde gelen bakım yemek artıklarının dişlerden uzaklaştırılmasıdır bunu engelmemiz elbetteki elimizde gün içersinde dişlerimizi 2 defa fırçalamak bu sorunun önüne geçecektir.Dişlerin Mutlaka dişlerin günde 2 defa fırçalanması gerekiyor fırçalama yaparken mutlaka düzenli bir şekilde sırasıyla tüm diş yüzeyleri öncelikle dış kısım fırçalanmalı daha sonra iç kısım süpürme hareketleriyle fırçalanmalıdır.

Dişlerin Üst ve alt çene kısımlarını fırçalarken fırçayı daha dik hareketlerle fırçalamak gereklidir Aynı şekilde dişlerin çiğneme yüzeylerinide sırasıyla fırçalamamız gereklidir.Diş fırçalamanın yanı sıra diş bakımında diş ipi kullanmak da günlük diş bakımı için çok önemlidir.

Günlük bakımda mutlaka bir kere olsun diş ipi kullanılması gerekiyor.Ağız gargaralarıda fırçalama sonrasında 30 saniye ağzınızın içerisinde dolaştırın ve sonrasında bir şey yiyip içmeyin bu sayede hem ferah bir ağıza sahip olacaksınız hemde baktelerin uzaklaşmasını sağlamış olacaksınız.Sağlıklı ve bakımlı dişlere sahip olmak istiyorsanız bu önerileri mutlaka dikkate almalısınız..
 


_YldZEneS_

_YldZEneS_

Üye
:tşk:
 
ka_za

ka_za

Üye
Teşekkürler :)
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim arkadaşlar
 

Benzer Konular

Cevap
5
Görüntüleme
986
DarkredBlue61
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
374
Haydar
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
326
Doğuş Pertez


Üst Alt