dirk kuyt kimdir resimleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
dirk kuyt kimdir resimleri
dirk kuyt Fenerbahçe

dirk kuyt kimdir
Dirk kuyt 22 Temmuz 1980, Doğumlu ve Hollandalı millî futbolcudur.

Dirk kuyt, kariyerine 1998 yılında Utrecht takımında başladı. Beş sene bu takımın formasını terlettiği dönemlerde 2002-03 sezonunda Hollanda Kupası'nı ve Hollanda Altın Ayakkabı Ödülü'nü kazandı. 2003 yılında Feyenoord'a 1 milyon € karşılığında transfer oldu ve üç sene boyunca takımının en skorer futbolcusu oldu.
2004-05 sezonunda Eredivisie'de gol kralı oldu ve bir sezon sonra -yani 2005-06 sezonunda- Hollanda'da Yılın Futbolcusu ödülünü kazandı.

Dirk kuyt Feyenoord formasıyla 101 maçta 71 gol attı ve 2006 yılında İngiltere Premier League takımlarından Liverpool'a 10 milyon £ karşılığında transfer oldu. Kuyt, takımıyla ilk sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı ve o finalde de bir gol attı. Kuyt, Mart 2011'de Manchester United karşısında Premier League'deki ilk hat-trick'ini yaptı. 2011-12 sezonunda İngiltere Lig Kupası finali mücadelesinde Cardiff City ile oynanan ve normal süresi 1-1, uzatma devreleri 2-2 biten maçta bir gol attı ve penaltılarda da bir gol atarak Liverpool'un kupayı kazanmasını sağladı.

Dirk kuyt Haziran 2012 de Fenerbahçe'ye bir milyon € karşılığında transfer oldu ve üç yıllık sözleşme imzaladı.
2004 yılından bu yana 85 kez Hollanda forması giyen Kuyt fileleri 24 kez havalandırdı. Kuyt, Hollanda formasıyla 2010 FIFA Dünya Kupası'nda final oynadı. Hollanda'nın 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri maçlarında ise 6 gole imza atarak finallere katılmasında önemli katkı yaptı.

Kaynak:tr.wikipedia.org

dirk kuyt resimleri





dirk kuyt Golleri

 


Heroata

Heroata

Üye
Kimse yorum yapmamış :(
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Vay be DURACELL eseceksin o sarı saçların ile kadıköyde bizde tribünde destekleyeceğiz inşallah seni :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt