DirectX 11 Yakında Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
toprakumit

toprakumit

Üye
    Konu Sahibi
DirectX 11 Yakında Geliyor




Microsoft, önemli değişikliklerle gelen yeni DirectX ile ilgili ilk tanıtımı bu ay içerisinde yapacak. DirectX 11'den neler bekleyebileceğinizi açıklıyoruz.


Önümüzdeki yılın sonlarında çıkması beklenen DirectX 11 ile ilgili resmi ağızdan ilk bilgiler, 22-23 Temmuz'da gerçekleşecek olan Gamefest 2008 etkinliğinde verilecek. Microsoft'un ilk kez resmen tanıtacağı DirectX 11, Shader model 5.0 kullanacak. Henüz ışın izleme(ray tracing) desteği konusunda netlik olmadığından, DirectX 11'in ızgara taramaya(rasterization) devam edeceği düşünülüyor.

Neler Gelecek?

DirectX 11'in en büyük özelliğinin Tesellation/Displacement olmasının yanında çok işlemli render ve hesaplama gölgelendiricisinin(compute shader) de bu sisteme dahil olacağı söyleniyor. Compute Shader, diğer bütün gölgelendiricilerin grafik işlemcisini kullanması gibi, matematiksel hesaplamalar için herhangi bir yazılım geliştirme ortamı olmadan, yazılımların doğrudan grafik işlemcisini kullanabilmelerini sağlıyor.

Yeni teknoloji ile ilgili en kesin bilgiler ise bu ayki Gamefest 2008'de belli olacak. Ayrıca Nvidia'nın da DirectX 11 ile ilgili ağustos ayındaki Nvision konferansında konuşması bekleniyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt