Dinlenemeyen oda ilgi gördü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dinlenemeyen oda ilgi gördü
'Faradey Cage' isimli dinlenemeyen oda ile dinlenemeyen sahra çadırı, İstanbul'daki İDEF 11 Savunma Sanayii fuarında.














Oda ve çadıra girildiğinde cep telefonları servis dışı oluyor ve bütün elektromanyetik dalgalar hapsedilip topraklanıyor. Böylelikle dinlemenin her türü ortadan kalkıyor.
ÇADIRI ABD, HOLLANDA VE İNGİLİZ ORDUSU KULLANIYOR

Son günlerde yasa dışı dinlenmenin gündemde olduğu ülkemizde, Hollandalı firma 'Shielding'in geliştirdiği demir alaşımlı 120 desibel ekranlaşma etkinliği olan dinlenemeyen oda, "tele kulak"a takılma korkusu olanların ve meraklıların ilgisini çekti. Altın ve gümüşten sonra en iletken malzeme olarak bilinen Mu-Ferro manyetik malzemesi içindeki demir alaşımdan yapılan oda, talebe göre istenilen boyutta büyütülebiliyor. Aynı şekilde, metal tekstil ile üretilen dinlenemeyen sahra çadırı da özellikle askerlerin kamp için açık havada yaptığı görüşmelerin dinlenmemesi için düşünülmüş. Çadırı Hollanda başta olmak üzere ABD ve İngiliz ordusu kullanıyor. Dinlenemeyen odayı ise gelişmiş ülkelerdeki bir çok güvenlik gücü ile istihbarat birimleri kullanıyor. Türkiye'de de bazı büyükelçilik binalarında mevcut.
CEP TELEFONU ÇEKMİYOR

Dinlenemeyen oda ve çadırın istenilen boyutta ve iç dizaynı yapılarak teslimatının yapıldığını belirten firmanın Türkiye distribütörü Arda Öngüren, "Kesinlikle cep telefonları odaya ve çadıra girildiği andan itibaren servis dışı oluyor. İçerideki elektromanyetik dalgayı yakalıyor ve ardından odadan çıkmadan topraklayarak kaybediyor.Aynı şekilde içeriden değil de, dışarıdan gelen manyetik dalgayı yine yakalayıp topraklıyor. Ayrıca Data güvenliği içinde oldukta uygun bir sistem. Ulusal güvenlik için kullanılıyor. Fuarda da oldukça ilgi gördü. Birçok güvenlik birimi oda hakkında bilgiler aldı. Bu odada dinlenmeye kesinlikle geçit yok" dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt