Dilinizi nasıl kullanıyorsunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cnbrs56

cnbrs56

Üye
    Konu Sahibi
Dilinizi nasıl kullanıyorsunuz?
arkadaşlar ben yeni diş teli taktırdım ve doktor tali takarken bana dilimi kullanmayı bilmediğimi söyledi.nasıl diye sordum ben yutkunurken dilimi dişime dayıyormuşum. doktor damağın karşısına (yani dişin hemen üstündeki pürüzlü kısma) dayayarak yutkunmam gerektiğini söyledi. ben bunu yaparken çok zorlanıyorum ve merak ettim acaba başkaları nasıl yutkunur diye ve bunu size sormak istedim. biraz saçma gibi dursada aslında önemli. en azından benim için çok önemli. bana bi yardım edin siz yutkunurken dilinizi nereye dayıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Mucolmez2828

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Cevap vermeden önce üç dört kez yutkundum dilimin ucu yukarıya geliyor dilimin ortası hafif çukur oluyor bu çukara agızmın içindeki sıvılar (tükürük)doluyor.
dilimin ucundan dilimn geriside seri şekilde damagıma dogru hareket edip sıvıları enjektor gibi sıkışırıpm bagızmdan akmasını saglıyor ıg ne irenç demi
bu durum aşagı dogru bkerken oluyor tam karşıya bakıp yutkumdugumda daha kolay oluyor dilimin ucu damaga dogru kalkınca meyimli oluyor sıvı (tükürük)
kendiliyinden bagıza ulaşıyor. yutkunurken dudaklar sıkı sıkı kapanıyor

Dilimi yuvarlaya biliyorum

cnbrs56

cnbrs56

Üye
    Konu Sahibi
alışmam biraz zaman alacak ama benim yutkunurken dilimi yukarı değdirmem. yutkunurken bunu yapmak için çok zorlanıyorum :(
ilgilendiğin için teşekkür ederim

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
:rica:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...