Dilini ve Parmaklarını Yedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Dilini ve Parmaklarını Yedi
Tıpta nadir rastlanan rahatsızlıklardan biri olarak görülen ağrıya duyarsızlık sendromu olan bir bebek dilini yedi.







Mardinli bir ailenin 20 aylık erkek bebeği M.E, dişleri çıkmaya başladıktan sonra ilk olarak dilinin ucunu ve parmaklarını yemeye başladı.

Dil ucunu yiyerek kalıcı hasar yaratan ve parmaklarını yemeye başlayan bebeğin ailesi, başvurdukları bir nöroloğun teşhisi koymasının ardından önlem alınması için Dicle Üniversitesi (DÜ) Diş Hekimliği Fakültesine başvurdu.

Hastanın tedavisini Pedodontoloji Servisi'ndeki arkadaşlarıyla yapan DÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Behiye Bolgül, bebeğe ağrıya duyarsızlık sendromu teşhisi konulduğunu söyledi.

Hastalığın çok nadir görülen bir sinir sistemi hastalığı olduğunu, ağrı ve ısıya duyarsızlık ve sık tekrarlayan yüksek ateş belirtilerinin bulunduğunu anlatan yrd. Doç. Dr. Bolgül, çocuğun kendisine zarar vermeye başladığını gören ailenin, konulan teşhisin ardından M.E'yi kendilerine getirdiğini belirterek, şunları anlattı:



“Mardin'den gelen aile, 20 aylık bebeği, dilini ve parmaklarını yemeye başlaması üzerine bize getirdi. Çocuk ağrıya karşı duyarsız olduğu için herhangi bir acı duymadan vücuduna zarar verebiliyor. Bu rahatsızlık, genellikle iğne yapılırken çocuğun acı duymamasıyla fark ediliyor. M.E'nin ailesi de bunu fark etmiş, ayrıca çocuk çok sık ateşli hastalık geçirmiş. Çocuk bize getirildiğinde, ön dişleriyle dilinin ucunu koparmış, parmaklarına zarar vermişti.”

DÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Behiye Bolgül, kendisine söylenenleri anlayacak yaşa gelinceye kadar çocuğun dişlerini keskin olmayan bir plaka ile kapladıklarını belirterek, “Şimdi parmakları iyileşti, ancak dilindeki zarar kalıcı. Belki ileride konuşmasını kısmen etkileyecek” diye konuştu.

Çocuğun kendilerine erken getirildiği için şanslı olduğunu da ifade eden Bolgül, çocuğun durumunun erken aşamada fark edilerek önlem alındığını sözlerine ekledi.
 
  • Beğen
Tepkiler: huri$


Marchegiani

Marchegiani

Üye
Oha..!
 
abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
iğğğrennççç
 
çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
yazık bebeğe yaf, geçmiş olsun.. :(
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Allah kimseye getirmesin.Çok acı bie durum.İnşallah çaresini bulurlar
 
jackalx_06

jackalx_06

Üye
çok kötü bir durum ALLAH acil şifalar versin.
 
huri$

huri$

Üye
yavrum yazik yaa canim benim insallah iyile$ir vazgecer bunu kendine yapmaktan allah yardimcisi olsun kiyamam canima ya
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Geçmiş olsun ...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt