Dilimizi Korumak ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Dilimizi Korumak ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım
Dilimizi Korumak ile ilgili kısa deneme yazısı arayanlar adına hazırladığımız bu konumuzda, sizler e çeşitli kompozisyon bilgileri sunduk. Dilimizi Korumak ile ilgili deneme yazısı yada diğer bir deyişle makaleye kolaylıkla erişebilirsiniz.

Ulusların sahip olduğu en önemli manevi değeri dilidir. Sahip olacağı ve ilelebet koruması gerektiğidir. Dilini kaybederse bütünlüğünü ve sahip olduğu tüm değerleri kaybedeceğidir. Devlet diline sahip çıkarsa eğer geleceğine de sahip çıkmış olur. Sahip olduklarımızın değerini bilmeli ve korumalıyız. Dünyanın en güzel lisanları arasında Türkçe bunlar arasında ilk sıralarda gelir.

Dünya dilleri gelişme gösterirken ülkelerin dillerini tehdit etmektedir. Kültürel olarak etkileşimin yaşanması dillerin değişimine neden olmaktadır. Günlük hayatta yabancı kelimelerle sıkça karşılaşırız, bunların Türkçe karşılıklarını bularak onları kullanmamız gerekmektedir. Yabancı kelimeler ister istemez hayatımıza girerek umursanmadığı takdirde gelecekte çocuklarımız daha çok konuşur olacaktır.

Türkçe dilini özenli ve doğru şekilde kullanırsak eğer korumuş oluruz. Gençler bilinçlendirerek üzerlerine düşen görevi tamamıyla yerine getirmeleri gerekmektedir. Konuşurken kelimelerimize dikkat ederek Türkçe konuşmaya dikkat edilmelidir. Güzle dilimizi kaybederek yozlaşmasının önüne geçilmesi mümkün olur.
 


Üst Alt