carnewam21
Üye
Dikkat yeni bir dolandırıcılık yöntemi!
Her an cep telefonunuza şöyle bir mesaj gelebilir:
“Sayın abonemiz 05XXXXXXXXX numaralı aboneden gönderilen 50 (bu miktar değişebilir) kontör hattınıza yüklenmiştir (eğer hattınız faturalı ise ‘hattınıza dakika olarak yüklenmiştir’ şeklinde yazacaktır) güle güle kullanın. Turkcell”
Hemen ardından başka bir mesaj:
“Kontörü geri yollamak için mesaj yaza gir 05XXXXXXXXX yaz bir boşluk bırak 50 yaz 2277’e gönder. Daha sonrada evet yazıp 2064’e yolla.”
Bütün bunlardan sonra anında bir mesaj daha:
“Abi askerdeki kardeşime kontör yollarken yanlışlıkla size gönderdim. O kontörü bi zahmet yollarmısınız. Haram yemeyin askerin hakkı iyi etmez. İyi günler.”
Bütün bu anlattıklarım bugün benim başıma gedi(benim deil alıntı yaptıgım kişinin başına gelmiş
). Bunun üzerine bende hemen Turkcell Müşteri Hizmetlerini aradım. Aldığım cevap, bunun sık rastladıkları dolandırıcılık yöntemlerinden biri olduğu ve bu tür mesajlara itibar etmeyip bütün tanıdıklarımı da uyarmam yönündeydi.
Herkesin dikkatine.
“Sayın abonemiz 05XXXXXXXXX numaralı aboneden gönderilen 50 (bu miktar değişebilir) kontör hattınıza yüklenmiştir (eğer hattınız faturalı ise ‘hattınıza dakika olarak yüklenmiştir’ şeklinde yazacaktır) güle güle kullanın. Turkcell”
Hemen ardından başka bir mesaj:
“Kontörü geri yollamak için mesaj yaza gir 05XXXXXXXXX yaz bir boşluk bırak 50 yaz 2277’e gönder. Daha sonrada evet yazıp 2064’e yolla.”
Bütün bunlardan sonra anında bir mesaj daha:
“Abi askerdeki kardeşime kontör yollarken yanlışlıkla size gönderdim. O kontörü bi zahmet yollarmısınız. Haram yemeyin askerin hakkı iyi etmez. İyi günler.”
Bütün bu anlattıklarım bugün benim başıma gedi(benim deil alıntı yaptıgım kişinin başına gelmiş
). Bunun üzerine bende hemen Turkcell Müşteri Hizmetlerini aradım. Aldığım cevap, bunun sık rastladıkları dolandırıcılık yöntemlerinden biri olduğu ve bu tür mesajlara itibar etmeyip bütün tanıdıklarımı da uyarmam yönündeydi. Herkesin dikkatine.