Dikkat yeni bir dolandırıcılık yöntemi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
carnewam21

carnewam21

Üye
    Konu Sahibi
Dikkat yeni bir dolandırıcılık yöntemi!
Her an cep telefonunuza şöyle bir mesaj gelebilir:

“Sayın abonemiz 05XXXXXXXXX numaralı aboneden gönderilen 50 (bu miktar değişebilir) kontör hattınıza yüklenmiştir (eğer hattınız faturalı ise ‘hattınıza dakika olarak yüklenmiştir’ şeklinde yazacaktır) güle güle kullanın. Turkcell”

Hemen ardından başka bir mesaj:

“Kontörü geri yollamak için mesaj yaza gir 05XXXXXXXXX yaz bir boşluk bırak 50 yaz 2277’e gönder. Daha sonrada evet yazıp 2064’e yolla.”

Bütün bunlardan sonra anında bir mesaj daha:

“Abi askerdeki kardeşime kontör yollarken yanlışlıkla size gönderdim. O kontörü bi zahmet yollarmısınız. Haram yemeyin askerin hakkı iyi etmez. İyi günler.”

Bütün bu anlattıklarım bugün benim başıma gedi(benim deil alıntı yaptıgım kişinin başına gelmiş:D). Bunun üzerine bende hemen Turkcell Müşteri Hizmetlerini aradım. Aldığım cevap, bunun sık rastladıkları dolandırıcılık yöntemlerinden biri olduğu ve bu tür mesajlara itibar etmeyip bütün tanıdıklarımı da uyarmam yönündeydi.

Herkesin dikkatine.

• Beğen
Tepkiler: Mr-Trojan ve CryDaqqeR

ilo53

ilo53

Üye
sagol bilgi icin ama bunu kim yerki hatta baksin.kntr geldimi diye.

darülmendep

darülmendep

Üye
Kontör sahiden gelirse ben geri yollamam :-):-):-)

Mr-Trojan

Mr-Trojan

Üye
Yanlış yapmasaymış :D

arslansem

arslansem

Üye
Çok basit bi uygulama :)

ilo53

ilo53

Üye
bende yollamam.

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
buba ancak aklı ermeyen insanalr kanar

malik_44

malik_44

Üye
aslında çok saçma şey bana kontör geldi deseler ben ilk başta kontöre bakarım

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Bilgilendirme için sağol. Iyi bir yöntem ama tutmaz. Çünkü buna inanacak kadar bu işlerden anlamayan, bu işi yapacak bilgiye de sahip olamaz.

ALPARS™

ALPARS™

Üye
dikkatli olcaksın:)

ilo53

ilo53

Üye
Gecen arkadasima soyle mesaj gndrdm.sayin abonemz 53..... nolu abonedn hattinizi 20kntr gelmis. snra bna msj atiyo kntr icin sagol oysa kntr gndrmdm. ben ona kntr geri yolla desem belkide yolluck.snradan dedm saka yaptm.oyle anladi kntr un gelmedgni

aquSTine^

aquSTine^

Üye
mesajın kimden geldiğine bakmıomulaR

ilo53

ilo53

Üye
bakmiyolar heralde

MusiqStyle

MusiqStyle

Üye
sağol ama ben kontörü geri yollamazdım hemde çok basit bir yöntem :)

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
Tekrar tekrar söylüyorum önceki konuda da belirtmiştim , bunları ancak saflar yer //:d ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt