Dikkat! Yaz saati uygulamasına geçiliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dikkat! Yaz saati uygulamasına geçiliyor
Gün ışığından fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf amacıyla yaz saati uygulamasına geçiliyor.

Yarın gece (Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece), 03.00'de saatler bir saat ileri alınacak.

Yaz saati uygulamasına Pazar günü geçilecek.

Yarın gece (Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece), 03.00'de saatler bir saat ileri alınacak.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı 13 Mart 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Karar çerçevesinde, bütün yurtta saatler, 25 Mart Pazar günü saat 03.00'de bir saat ileri alınacak. Saatler, 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 04.00'de tekrar geri alınacak.

Yaz saati uygulaması, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor. Ayrıca, yaz saati uygulamasıyla, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin (puant gücü) azaltılması hedefleniyor.

Türkiye'de yaz saati uygulaması, AB ülkeleriyle eş zamanlı olarak Mart ayının son Pazar günü başlayıp, Ekim ayının son Pazar günü bitiyor. kaynak : samanyoluhaber

Astrosman

Astrosman

Üye
Sağol haydar'ım sen olmasan nörecik biz yaw... Emeğine sağlık :)

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ne demek osma'ım ayıp ettin :)

tempestshine

tempestshine

Üye
Yarın gece 1 saat ileri alıyoruz yani :hmmm çok kötü :d:

spy ghost

spy ghost

Üye
Sağol haydar'ım sen olmasan nörecik biz yaw... Emeğine sağlık :)
benim bu köşedeki tecrübemi biliyorsun :D ama yine de haydar kardeşimiz sağolsun uğraştırmıyor derimki haydar bu konu açılmışken haberlere görüntü ekle ve kaynağı mümkünse link olarak at
saat konusuna gelirsek zaten gececei takılıyorum cumartesi gecesi :D aynı saati iki kere yaşamak :hmmm

Astrosman

Astrosman

Üye
benim bu köşedeki tecrübemi biliyorsun :D ama yine de haydar kardeşimiz sağolsun uğraştırmıyor derimki haydar bu konu açılmışken haberlere görüntü ekle ve kaynağı mümkünse link olarak at
saat konusuna gelirsek zaten gececei takılıyorum cumartesi gecesi :D aynı saati iki kere yaşamak :hmmm

adem sen bu bölümün müdürüsün haydar'ım işe yardımcı gibi... Ikiniz bu bölümü en canlı tutuyorsunuz. Neyse ben sizin aylığınizı bankaYA yatırmaya gidiyorum :D

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

adem kardeşim resim koyuyorum ara sıra haberlere genelde ne tür haberlere resim koyduğumu osman çok iyi bilir :ehe

spy ghost

spy ghost

Üye

adem kardeşim resim koyuyorum ara sıra haberlere genelde ne tür haberlere resim koyduğumu osman çok iyi bilir :ehe
öyle tür haberleri ayırma sitede foto varsa getir fotoyu buraya ki zaten her haberde olur öyle tür haberleri ayrıma yani

Astrosman

Astrosman

Üye
  • Beğen
Tepkiler: spy ghost
Sofya-

Sofya-

Üye
ileri saatmi öff :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt