Dikkat! Whatsapp özel bilgileri çalıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
virus19

virus19

Üye
    Konu Sahibi
Dikkat! Whatsapp özel bilgileri çalıyor

Kanada ve Hollanda, çevirim içi mesajlaşma hizmeti sunan akıllı telefon uygulaması Whatsapp'ı özel hayatın gizliliğini ihlal etmekle suçladı.

MONTREAL (A.A) - Kanada Özel Hayatı Koruma Komisyonu (OPC) ve Hollanda Veri Koruma Kurumu (CBP), Whatsapp'ın, kullanıcıların telefon rehberindeki tüm numaralara erişebildiği ve bilgileri elinde tuttuğu için, özel hayatın gizliliği kanununun ihlal edildiği gerekçesiyle başlattığı soruşturmada birtakım bulgulara ulaşıldığını açıkladı.

Telefon rehberindeki diğer Whatsapp kullanıcılarını belirlemek için kullanıcının kişi listesine ulaşan program, Whatsapp kullanmayan numaraları da kayıt altına alabiliyor.
Yalnızca IOS 6 işletim sisteminde, kişiler manuel eklenerek, tüm rehberin otomatik olarak kayıt altına alınması engellenebiliyor.Ancak diğer akıllı telefon ve işletim sistemlerinde, program, Whatsapp uygulamasını kullanmayan diğer kişilerin bilgilerini silmek yerinde elinde tutabiliyor.
Öte yandan, OPC ve CBP soruşturmanın başında, şifresiz Wi-Fi bağlantısı üzerinde yollanan Whatsapp iletilerinin şifrelenmediğini ve şifrelenmeyen mesajların rahatlıkla ele geçirilebileceğini belirtmesi üzerine program Eylül ayından itibaren gönderilen mesajları şifrelemeye başlamıştı.
Aralık sonunda, programın bir günde 18 milyar mesaj barajına ulaştığı açıklanmıştı.

semihguney

semihguney

Üye
hangi firma çalmıyor ki :zzz: özellikle de google :s

yesilyol22

yesilyol22

Üye
Aynen yani sanki hangi firma bilgilerimizi çalmıyor ki takmışlar whatsapp bilgileri çalıyor diye olabilir bir takım kolaylığıda var

PriZm

PriZm

Üye
Whatsapp'ı sık kullanırım.Herhangi bir zararını görmedim.

HAM ZA

HAM ZA

Üye
facebook daha tehlikeli ona bakarsan :)

Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
bu uygulamayı kullanmyorum kullanmam

virus19

virus19

Üye
    Konu Sahibi
Bende kullanıyorum uygulamayı haberi okudum paylaşmak istedim :)

Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
eyvallah

Samet.25

adam bizim b*klu özel hayat bilgilerimizi calsında ne yapsın

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
:hmmm

smh60

smh60

Üye
Çalsa napacak

Software95

Haber için :tşk:

lordufuk

lordufuk

Üye
Normaldir bi bu kalmıştı calmayan

larten123

larten123

Üye
Google'dan tut Facebook'a kadar hepsi çalıyor zaten varsın bu da çalsın :D

CouTFeeL

CouTFeeL

Üye
Hepsi çalıyor çalınmasın istiyosan pc ve tel kullanma :D

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
bu ne dünya kardeşim çalan çalana :ehe

Enes

Enes

Üye
ben silmiştim zaten :D

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Zaten Kullanmıyorum :P: Kullanmam da :ünlem:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt