Dikkat Sizin çocuğunuz Da sanal Mafya Olabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Dikkat Sizin çocuğunuz Da sanal Mafya Olabilir
"Anne bak ben mafya oldum, adam öldürüyorum. Testere ile birini kesip parasını alacağım!..

" Dikkat. Sizin çocuğunuz da 'sanal mafya' olabilir...

Şiddet ve cinsellik içerikli GTA oyunu, 7-15 yaş arası çocukların gözdesi. Çocuklar oyun için "Mafya olmak çok zevkli" diyor. Ancak uzmanlar uyarıyor: Yanlışları doğru gibi algılıyorlar.

<div align="center"></div>

Sanal âlemde mafya okulu
İsmi Grand Theft Auto (GTA)... Hedef, gasp, hırsızlık, adam öldürme&#33; Kanın oluk oluk aktığı oyun, internet kafeleri dolduran ilköğretim çağı çocukların favorisi... İşte onlardan biri: Mafya oldum. Adam öldürüyorum. Testere ile birini kesip parasını alacağım&#33;.. Dikkat. Sizin çocuğunuz da &#39;sanal mafya&#39; olabilir...

Mafyaya özendiriyor
Şiddet ve cinsellik içerikli GTA oyunu, 7-15 yaş arası çocukların gözdesi. Çocuklar oyun için "Mafya olmak çok zevkli" diyor. Ancak uzmanlar uyarıyor: Yanlışları doğru gibi algılıyorlar.

Grand Theft Auto-San Andreas (Büyük Araba Hırsızlığı-San Andreas), geçtiğimiz yılın en iyi oyunu seçildi. İlk çıkış yılı 1997 yılı olan GTA oyun serisi, çocukların büyük beğeniyle oynamasına karşın psikiyatrist uzmanlar tarafından sakıncalı bulunuyor. Çünkü çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini olumsuz etkiliyor. Oyun kutusunun üzerine &#39;18 yaş altındaki çocuklara satılamaz&#39; ibaresi koyan Rockstar Games şirketi, çocukların kendi sitelerinden oyun hakkında bilgi almasını bile sınırlandırıyor. Oysa GTA, en çok satılan ve en çok beğenilen bilgisayar oyunları arasında en üst sıralarda yer alıyor. Türkiye&#39;de ise en çok 7-15 yaş grubu çocuklar tarafından oynanıyor ve neredeyse yok satıyor.

EMİRLER ÇETEDEN
Türkiye&#39;de 20 YTL&#39;ye satışa sunulan oyun CD&#39;sinin, Avrupa&#39;da satış rakamı ise 1 milyon 500 bin adetten fazla. Şiddet içeren çok sayıda bilgisayar oyunun başını GTA çekiyor, çocukların sevdiği bir başka şiddet içeren oyun ise "Knight". Bir çete üyesinin üzerine kurulu oyunun başına geçen çocuklar, elektrikli testerelerle, kılıçlarla insanları kesiyor, öldürdükleri adamların parasını çalıyor, polisle çatışıyor. Sonra da uçak, helikopter, otomobil gibi birçok taşıtı çalarak yollarına devam ediyor. Çeteden alınan her görev sonrası biriken puanla, bir sonraki adıma geçmekle ödüllendirilen çocuklar oyunu büyük bir heyecanla devam ettiriyor. Oyunun bir özelliği ise, iyi yada kötü olmak konusunda tercih yapılabiliyor. Çocuklar isterlerse polis olup kötülere karşı savaşabilir ya da ambulans şöförü olup hayat kurtarabilir. Ancak en çok tercih edilen görev çete üyeliği oluyor. İnternet kafelerde ya da evlerinde saatlerce bu oyunu oynayan çocuklar, "Mafya olduk" diyor. Şiddet içeren hırsızlık oyununa ek bir dosya yükleyenler ise içindeki gizli seks sahnelerini de aktif hale getirebiliyor.

"MAFYA OLMAK ZEVKLİ"
İnternet kafelerde de yoğun olarak oynanan bu oyun, müşterilerin talepleri doğrultusunda bilgisayarlara yükleniyor. Her bilgisayarda bulunan bu oyun çocuklara ise bir tuş kadar uzakta. Ailelerinin izni ile internet kafede bu oyunu oynayan İlköğretim Okulu öğrencileri bir yandan oyuna devam edip, bir yandan nasıl oynadıklarını anlatıyor. İ.K. 11 yaşında, iki yıldır en çok oynadığı oyunlar arasında GTA&#39;yı sayıyor. İ.K. "Biz mafya olduk şimdi. Otomobil kullanıyoruz, çalıyoruz. Adam öldürüyoruz. Çok güzel bir oyun evde de oynuyorum. Şimdi testere ile adam kesip, parasını alacağım" diye konuşuyor. Aynı oyunu oyanayan S.Ö. (12) uykusunda da oyun oynadığını, rüyasında en çok futbol ve GTA oyunlarını gördüğünü söylüyor.

S.Ö. "İstersem polis ya da ambulans şöförü olup iyi olabilirim ama mafya olmak daha zevkli" diyor.

troublesome

Üye
çocuklar oynamasın tabiii...
bizim gibi büyüsün adam olsunlar...ondan sonra...
şaka maka cd&#39;de de yazıyo, yaş sınırı koymuşlar zaten..ama yanımda olmadığı için kç olduğunu söyliemicem şimdi..

crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
katılıorum haberci ben bile etkisinde kalıorum 2 saatten fazla oynadıktan sonra annemi ve babamı terörist zanledip 3 1 le vurasım gelio yani bu yuzden şiddet içeren pek oyun oynamıyorum benim oyunum strateji gercekte n cocuklar cookk etkisinde kalabilio ist. cocugun biri kendini pokemon zanledip elini prize sokmuş hastaneye kaldırmışlar cocugu ayldıgında artık bende bir pokemonum demiş heeeeeeee ama bunun onune geçilecegini zanletmiorum aile sorumsuz oldugu surece

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
I am a mafya..

hidayet

hidayet

Üye
I am a pokemon

troublesome

Üye
Bişiy anlatıyım size..
Oda arkadaşımla ben odaya vice city yi getirdiğimden beri beraber GTA oynuyoruz..neyse bitirdik bi süre sonra oyunu.. San andreas aldım, onu daha çok beğendi...akşam 10-11 de falan başlayıp oynamaya sabah 4-4:30 &#39; a kadar oynuyodu bu..Artık manyak gibi bişiy oldu böyle..Bi gün kızılay (bilmeyen yoktur -ankara-) &#39;a çıkmış bu sevgilisiyle.. Peluş gece lambaları olur ya, bi dükkanın önünden geçyorlarmış,kırmızı peluş gece lambası varmış dışarda da sergilemek için..
Arkadaşım olayı şöyle anlattı bana..
"La gidiyoruz birden sağa bi baktım &#39;ana&#33;&#39; dedim &#39;görev yeri&#33;&#33;&#39;ve oraya doğru yürümeye başladım.."
tabi gittiğinde lambayı görmüş bu deli..
Fazla oynamak gerçekten biraz kafa bozuyo.. Ya da "kafa yapıyo" mu demeliyim??

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Manyak olmuştur varya o anda görev yeri falan..

^^AnaCOnDA^^

Üye
o arkadaş biraz fazla kaçırmış galiba gta yı

hidayet

hidayet

Üye
çok komik bir olay troublesome arkadaşın anlattığı
olaya bak ya görev yeri

мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
benim kuzen kesin ozenir buna cocuk 3 yasında gta oynuyo bee

ÁŔÁŚ

ÁŔÁŚ

Üye
katılıorum haberci ben bile etkisinde kalıorum 2 saatten fazla oynadıktan sonra annemi ve babamı terörist zanledip 3 1 le vurasım gelio yani bu yuzden şiddet içeren pek oyun oynamıyorum benim oyunum strateji gercekte n cocuklar cookk etkisinde kalabilio ist. cocugun biri kendini pokemon zanledip elini prize sokmuş hastaneye kaldırmışlar cocugu ayldıgında artık bende bir pokemonum demiş heeeeeeee ama bunun onune geçilecegini zanletmiorum aile sorumsuz oldugu surece
walla doğru bende gta oynadığım zaman karşı binaya roket saldırısı yapmak isterdim

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Konuları hortlatmayalım arkadaşlar... :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...