Dikkat etmeniz gereken 5 Android tehdidi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
firat1231

firat1231

Üye
    Konu Sahibi
Dikkat etmeniz gereken 5 Android tehdidi!
Eğer sizin de cebinizde Android'li bir canavar varsa, bu 5 tehlikeyi asla küçümsemeyin!
Cep telefonunuza zararlı bulaşmayacağını mı düşünüyorsunuz? Cebiniz bir Android ise yanılıyorsunuz. Android zararlılarının sadece Temmuz-Kasım 2011 tarihleri arasında yüzde 472 arttığı biliniyor. Hacker'lar tüm güçleriyle Android cihazlarına saldırıyorlar. Bu saldırılardan kendinizi korumak için ise bazı konularda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. İşte tanımanız gereken 5 tehdit ve bunları yenmenin yolları.
1. SMS trojan'ları: Araştırmalara göre bugünortada dolaşan Android zararlılarının yarısına yakını, arka planda sizin haberiniz olmadan yüksek ücretli numaralara mesaj gönderen SMS trojan'ları. Bu ise telefon faturanızda bol sıfırlı bir rakam görmenize neden olabilir.
SMS trojan'larından sakınmanın en iyi yolu, onları hiç yüklememiş olmak. Bunun için tüm Android tehditleriyle başa çıkabilen birgüvenlik uygulaması kullandığınızdan eminolun, şüpheli uygulamaları ve inanması güç şeyler vaadeden uygulamaları yüklemeyin.

2. Carrier IQ: 2011'in sonlarında bir araştırmacı tarafından keşfedilen kod, milyonlarca cebin kullanıcıların konumunu ve bastığı tuşları günlüğe kaydederek gönderiyordu. Operatörlerin bilgisi dahilinde yerleştirilen bu kodu devre dışı bırakmanın da bir yolu yoktu. Carrier IQ'ya sahip olup olmadığınızı bu uygulama ile denetleyebilirsiniz.

3. Ön yüklü uygulamalar: Telefonunuz, normalde Android ile gelmeyen, üreticiniz veya servis sağlayıcınız tarafından yerleştiren bazı uygulamalarla geliyor olabilir. Araştırmacılar, geçtiğimiz Aralık ayında bu uygulamaların bazılarının önemliaçıklar içerebildiklerini tespit ettiler. Bu açıklar, cebinizi formatlayabiliyor, özel bilgilerin çalınmasına ve hatta telefonunuzun dinlenmesine bile yol açabiliyorlar. Daha kötüsü ise bu uygulamaların bazılarını kaldırmak mümkün olmuyor.

Ancak Android 4.0 kullanıyorsanız, Ayarlar >Cihaz > Uygulamalar > Hepsi yolunu izleyerek, dilediğiniz uygulamayı devre dışı bırakabilirsiniz.

4. Sahte Google Play mağazaları: Google'ın Android Market'in adını Google Play'e çevirmesinin ve bazı hizmetleri Play altındatoplamasının ardından siber suçlular, sahte Google Play domain'leri oluşturmaya başladılar. Bu tür sahtekarlıklardan korunmak için dikkatli olmanız ve Google Play uygulamasını kendiniz kurmamanız gerekiyor. Cihazınız, Android Market'i kendisi güncelleyecektir ve Android Play'i indirmenize gerek kalmayacaktır.
5. Android/FakeToken.A: Bankanızdan gelen bir SMS, hesabınızın ele geçtiğini ve içerisindeki bağlantıya tıklayarak parolanızı değiştirmenizi istiyor. Bağlantıyatıkladığınızda gerçekçi bir site açılıyor ve bu sayfada bankanızın logosu bile var.
Bu tür saldırılardan korunmak için, ne kadar gerçekçi görünürse görünsün, e-posta veya SMS'lerin içinde yer alan bağlantıları hiçbir zaman açmayın. Banka bilgilerinizle oturum açacağınız zaman, adresi her zaman elle girin.
 


[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
kötüymüş
 
serinaga

serinaga

Üye
Way arkadaş neler varmış ???
 
aşikar53

aşikar53

Üye
Sattiracan bana telofonu icimi kararttin :)
 
GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
5. madde sadece android için değil bütün cihazlar için
 
Peocawe

Peocawe

Üye
Millet işsiz abi cidden işsiz. Şuna bakın bi android kalmıştı ona bile trojan çıkarıyo adamlar. Onun yerine şu zekalar birleşse neler çıkar da milletin aklı fikri insanları nasıl dolandırırım, nasıl iyice batırabilirim olmuş.
 
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
valla yav.
 

mancukya

Üye
Fake 2.3.5 ve sonraki sürümler bilinen tehditlerin cogu eski güvenlik aciklariydi ve o aciklar zaten kapatildi.
Sadece market disi uygulamalarda yüklüyorsunuz özellikle Cin tabanli sitelerde LBE privacy kurun yada ona benzer baska programlar antivirusler falan hikaye sadece dr web 2 3 dalgayi temizliyebiliyor. Google market yada play icindeki zararli yazilimlar tespit edilip zaten Google kendisi otomatik imha ediyor.
Evet bazi market icindeki programlarda bile mesaj yollama, rehber okuma vs vs gibi olaylar izin icinde yer aliyor atiyorum kafadan basit bir oyun yada fikra okuma dalgasi ama bunlari dedigim programla izinleri siz belirliyebilirsiniz.
Viber, Tango gibi vs vs programlar icin ise rehber okumak, sms atmak gayet dogal amaclari o buna Gps programlarida dahil. Dedigim gibi imzasiz program yüklerseniz LBE tarzi programlarla izinleri kendiniz belirleyin ve bu tarz seylere izin vermeyin unutmayinki normal pcde zaten bir ton izinden sizin haberiniz bile olmaz.
 
karacocuk52

karacocuk52

Üye
bunda iPhone ve Nokia kesin parmağı vardır
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
işleri bittide android uygulamalarına virus yapıştırdılar
 
klongs

klongs

Üye
apple ın oyunları bunlar :D
 
cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
aslında bu her zaman olacak birşey teknolojinin nimetleri yanında zararlarıda illaki olacaktır bilinçli kullanıcı olmak her konuda iyidir
 
erkanaymak

erkanaymak

Üye
teşekkürler bilgiler için :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt