Dikkat: Dünyanın En Tehlikeli İnternet Siteleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
    Konu Sahibi
Dikkat: Dünyanın En Tehlikeli İnternet Siteleri

Güvenlik firması McAfee senelik hazırladığı bir raporda dünya çapındaki web sitelerinden gelen tehlikeleri derecelendiriyor. Yayımlanan “Mapping the Mal Web” raporu .com veya .cm gibi popüler alan adlarının ne kadar güvenli olduğunu açıklıyor.

En tehlikeli alan adlarının arasında birinci sırada Kamerun ülkesi (.cm) var. McAfee raporuna göre .cm ile biten her üç adresten biri (% 36,7) zararlı içerik barındırıyor. Olası bir yazım hatası Afrika’daki popüler alan adını (TLD: Top Level Domain) siber suçlular için cazip hale getiriyor. Zira .cm alan adını, en tehlikeli ikinci alan adı .com’dan sadece tek bir harf ayırıyor. Reklam web siteleri yüzde 32,2 ile listenin ikinci sırasında yer alıyor.

Romanya kökenli (.ro) web sitelerinden dosya çekmemenizde fayda var. Çünkü .ro uzantılı bir adresten indirilen her beş dosyadan biri (% 21) zararlı barındırıyor. Buna karşın McAfee Türkiye kökenli web sitelerini daha az tehlikeli olarak derecelendiriyor. Türkiye’deki en popüler alan adı .tr, yüzde 0,7 tehlike oranı ile listede 47. sırada yer alıyor. Devlete ait web siteleri (Governmental; .gov) ve eğitim web siteleri (Educational; .edu) ise en güvenli web siteleri arasında yer alıyor. Bu TLD’lere sahip siteler 104. (.gov) ve 102. (.edu) sırada yer alarak listenin sonunu temsil ediyor.

arslansem

arslansem

Üye
Teşekkürler :oke:

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
bilgi için saol dikkat etmek lazım

haltie

haltie

Üye
tesekkürler hayret bunda iyi demişler

franklinda

franklinda

Üye
Sağol iyi olmuş ama şuraya bir liste daha yapıp bu siteler raslarsa kaçacaklarınıda yazsaydık. Misali ben. Her dilde küfürü site yönetimine milyonlarca kez yollar ve ekinede her nevi virüsten 1 adet ekler ve yollardım. hepsinide live linux ile yapardım. Zararlı içerik deyince virüs programı gidip live linuxle indirip virüs taramasından geçiriyorum. Sağlamsa vede zarar vermiyorsa (winle denerim bazen) hemen yüklerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...