• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Dikkat! Cepten gözetleniyorsunuz!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
    Konu Sahibi
Dikkat! Cepten gözetleniyorsunuz!
Cep telefonunuz attığınız her adımı kaydediyor.

Apple'ın iPhone'u ve Google'ın Android işletim sistemli telefonları kullanıcıların attığı her adımı kaydedebiliyor. Amerikan Wall Street Journal ve İngiliz Guardian gazetelerinde yer alan haberlere göre uzmanlar yaptıkları inceleme sonucu bu telefonların attığımız her adımda bizi izleyebildiği sonucuna vardı.

Guardian gazetesinde yer alan habere göre, iki uzman, Pete Warden ve Alasdair Allan, yapmayı düşündükleri veri görselleştirmesi projesi için birlikte çalışırlarken gizli bir dosya keşfettiklerini, ilk anda dosyada ne kadar veri olduğundan emin olamadıklarını, daha sonra dosyadaki verileri açıp incelediklerini ve korkutucu miktarda verinin saklanmış olduğunu gördüklerini belirttiler.

Telefonda yer alan bu gizli özellik, GPS yerine telefon şebekesi üzerinden takip ettiği için kullanıcı zaman zaman bulunmadığı mekanlarda da görülebiliyor. Telefonda saklanan bu bilgi “iPhone Tracker” adlı yazılım sayesinde gidilen yerlerin haritasını çıkarıyor. Cihaz bilgisayar ile senkronize edildiğinde harita bilgisayara yükleniyor.

Telefonda keşfedilen bu gizli özelliğin iPad içinde de yer aldığı söyleniyor. Uzmanlar, saklanan bilgilerin üçüncü kişilerin eline ulaşmadığını söylüyor. Fakat durum, “Üçüncü kişiler hiçbir bilgiye ulaşamıyorsa, telefonda böyle bir özellik neden var?” sorusunu akıllara getiriyor. Apple ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Android işlemcili telefonlarla ilgili sonucu da Wall Street Journal, 2005'te MySpace'i hizmet dışı bırakmasıyla tanınan eski bilgisayar korsanı Amerikalı Samy Kamkar'a, The Guardian da İsveçli Magnus Eriksson'a dayanarak haberi verdi.

Blackberry, Windows Mobile ve Samsung Bada işletim sistemli telefonlar için benzer bir takip durumunun olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadı.

kol@j

kol@j

Üye
yiğidin malı meydandadır...

ayhan2000

ayhan2000

Üye
herifler ne yapacaklrını sasırdı

kol@j

kol@j

Üye
arkadaşlar her cep telefonu takip edilebilir...
telefonun o özelliği olmasa bile
dışardan konum tespit sistemleri var...

eğer benimle derdi olan varsa ben açık oynarım..

isteyen telefonumu takip etsin...

Silinen Üye 1518837

Silinen Üye 1518837

Kapalı Hesap
etsinler ya
>konuşmalarımızı dinliyorlar
>sms lerimizi okuyorlar
>yerimizi tesbit ediyorlar
Hani Özel Hayatın GİZLİLİĞİ.

kol@j

kol@j

Üye
özel hayat neden gizlenir ki

bir kabahat ya da suç işleyen varsa o korksun bana ne

ilkayyy17

ilkayyy17

Üye
yav benim yaptığımı bilse ne bilmese ne... zengin adam korksun bundan ki o da bunu bi çaresini bulmuştur zaten. beni takip ediyorsa bile artık etmiyordur çünkü sıkılmıştır aynı şeyleri görmekten. aslında bi açıdan da şu monoton hayatta birinin sizi izlediğini, takip etttiğini ve ne yaptığınzı merak etttiğini bilmek, kendini bi mok sanmaya sebep olabilmesi açısından fena sayılmaz bence:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt