DİKKAT! Cebinizdeki Tehlikenin Farkında Mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Cep telefonunun icadından önce hayatın nasıl olduğunu hatırlamıyorsanız, kendi ev telefonunuzu ve aile üyelerinin doğum günlerini soranlara bile düşünerek cevap veriyorsunuz demektir.

Geçtiğimiz Cuma yayınlanan bir anketin sonuçlarına göre, başını cep telefonlarının çektiği 'mobil cihazlar', yeni bir teknoloji hastalığı şeklinde 15-50 yaş arasındaki insanları tehdit ediyor. Bu tip cihazlar insan beynine hafıza yönünden zarar veriyor ve kişi telefon numaaları ve doğum günleri gibi hatırlaması en kolay bilgileri bile hatırlayamıyor.

Ankete katılanların yaklaşık dörtte biri kendi ev telefonlarını artık bilmediklerini, üçte ikisi ise en az üç yakın arkadaşının doğum günü tarihini artık bilmediklerini itiraf etti.

Bu problem yaşlılardan çok gençleri vurmuş durumda. 30 yaşın altındaki cep telefonu kullanıcıları, 50 yaşın üzerindekilere oranla daha az telefon numarası ve tarih hatırlıyor.

Katılımcıların üçte ikisi önemli tarihleri hatırlamak için tamamen cep telefonlarının içindeki ajandalara güvendiklerini söylüyor.

Dublin Trinity Kolej Psikoloji anabilim dalı başkanı Profesör Ian Robertson "İnsanların bu günlerde hatırlamak zorunda oldukları daha fazla numara ve tarih var ve bunları hatırlamak için teknolojiye gereğinden fazla güveniyorlar," diye konuştu. Ankete yaklaşık 3000 kişi katıldı.

SABAH

UndeRqRo.uNd

Üye
.. kişi telefon numaaları ve doğum günleri gibi hatırlaması en kolay bilgileri bile hatırlayamıyor.

o zaman ne yapcız evde de işte de ev telefonu kullanıcaz :D

Ozan

Ozan

Admin
Ufak da olsa radyasyon sonucta, dogrudur ..

Ama kullanmasak da bu radyasyondan kaçamayız zira nereye gitsek wireless baglantılar, telefon kullananlar, baz istasyonları. Radyasyon heryerde ..

SelmanTE

SelmanTE

Üye
napalım. yapıcak bişey yok :(

POWER

POWER

Üye
Doğru yapacak birşey yok...

SeYFeTTiN1905

Üye
sadece cebte deil ki tehlike tehlike heryerde teknolojinin olduğu heryerde tehlike var bir adada robinson gibi yasamayı isterdim

dr-jake

dr-jake

Üye
Cep telefonu yaygınlaştıkça beyin tümörü hastalarının sıklığının artacağı söyleniyor. Engelleyemeyiz belki ama korunmanın bir yolu var az da olsa. Cep telefonları en sık bağlantı kurulurken radyasyon yayıyor. O yüzden telefonu açtıktan sonra kulağımıza gatirirsek belki daha az radyasyon almış oluruz.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Maalesef ben çok geçmeden giderim diğer tarafa :(

Az önce 2.5 saat aralıksız konuştum telefonda ölen beyin hücrelerinin sayısını bi düşünübce :agla

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Cep telefonu yaygınlaştıkça beyin tümörü hastalarının sıklığının artacağı söyleniyor. Engelleyemeyiz belki ama korunmanın bir yolu var az da olsa. Cep telefonları en sık bağlantı kurulurken radyasyon yayıyor. O yüzden telefonu açtıktan sonra kulağımıza gatirirsek belki daha az radyasyon almış oluruz.

UZUN TELEFON GORUSMELERIMIZI KULAKLIKLA YAPMAMIZIN MANTIKEN DAHA FAYDALI OLACAGINI DUSUNUYORUM.

researcher

Üye
cumhuriyet gazetsinin reklamını cagıstırıyor baslık....yıh yıh....

mservank

mservank

Üye
cep telefonları ile uzun süre konuşmamamız gerekiyor ayrıca kulaklık ile ve aranıyor ayazısı bitip çalmaya başladıktan sonra kulağına götürürsek bizim için çok daha iyi olur

mservank

mservank

Üye
cep telefonları ile uzun süre konuşmamamız gerekiyor ayrıca kulaklık ile ve aranıyor ayazısı bitip çalmaya başladıktan sonra kulağına götürürsek bizim için çok daha iyi olur evet aynen o gazetenin reklamına benzemiş

ALican35

ALican35

Üye
evet bende katılıyorum çoğu kişiye ama radyasyon her yerde var :(

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
2 telefon taşımak akıl karı değil ne yapsak yahu?

mservank

mservank

Üye
o değilde benim arkadaşım 3 tane telefonu birden taşıyor acıyorum valla

The_Punisher

The_Punisher

Üye
biz büyüdük ve kirlendi dünya

mamuli78

Üye
Payşalım için saol!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt