Kullanım amacınız ne olacak? İhtiyacınız nedir? Biraz daha bilgi verebilirseniz daha net yardımcı olmaya çalışayım. Sırf fiyatı ve görünüşüne göre cihaz tavsiyesinde bulunmak istemiyorum.
Şahsen meraklı ve alternatif çekim modlarını denemeyi seven birisiyimdir. Daha önce Fuji Av100 almıştım sırf elimin altında bulunsun diye. Biraz çekim yapıp alışınca farklı çekim modları denemeye çalıştım ama ayarlar beni çok kısıtlıyordu ve cihaz değiştirmek zorunda kaldım. Fujiye de verdiğim 160 TL boşuna verilmiş oldu.
Şuan Canon SX150 kullanıyorum ve manuel modu bulunan kompakt boyutlarda 12x optik zoomlu bir cihaz. Yaratıcı çekimlere merakı olan birisinin SLR cihazdan önce kesinlikle SX150 tarzı bir makine almasını tavsiye ederim. Birçok ayarı ve tekniği kavramak için imkan tanıyan bir cihaz. Şuanda da hepsiburadada 300 TL gibi bir fiyatı olması lazım. Tek sıkıntısı pil tüketimi yüksek. Yüksek kapasiteli şarjlı pil ile kullanılırsanız sorun olmaz. 3000 mah piller ile de bu sorun çözülüyor ve şarj aletiyle birlikte pil fiyatı 30-40 TL yi geçmez.