Digiçağ Serisi Cihazlara Yazılım Yükleme İşlemi

Sponsorlu Bağlantılar

Incredible

Incredible

Üye
    Konu Sahibi
Digiçağ Serisi Cihazlara Yazılım Yükleme İşlemi
Kaon Tabanlı Cihazlara (Kaon, Sunny, Hemco, Ora, Digiçağ vb.) Yazılım Yüklenmesi

Bu işlemler için aşağıdaki sırayı takip ediniz:

1 ) İlk önce cihazınızı arkadaki anahtardan kapatınız.

2 ) Cihaz ile bilgisayarınız arasındaki veri aktarımı için kullanacağınız veri aktarım kablosunun ( rs232 kablosu) iki ucundan birini cihazınıza, diğer ucunu ise bilgisayarınızın com portlarından birine bağlayınız.( Daha çok com1 kullanılır.)

3 ) Cihazınızın fişini prize takınız.

4 ) Kup230ep programını çalıştırınız.

5 ) File Open a tıklayarak, cihazınızla aynı donanım versiyonuna (H/W ye) sahip olan yükleyeceğiniz orijinal veya emulu yazılımı seçiniz, program içindeki en aşağıda bulunan yazının altına mouse ile tıklayınız ve klavyeden boşluk tuşuna basınız

6 ) Engineer Mode yazısını görünüz.

7 ) İlgili com ayarınızı kontrol ediniz ve cihazınızı arkasındaki anahtarından açınız. Yükleme işlemi başlayacaktır. Bu esnada bilgisayarınıza herhangi bir müdahale yapmayınız.

8 ) Kup230ep programında üstte Disconnect yazısı çıkana kadar bekleyiniz ve daha sonra Kup230ep programını kapatınız. Cihazınızı resetleyiniz.

Not: Resetleme işlemi cihazı arkadan kapama olayı değildir. İki şekilde yapılır:

a ) Cihaz televizyona bağlı halde iken menü tuşuna basılır. Karşımıza çıkan ekranda sistem kurma okeylenir. Ekranda ikiye bölünmüş şekilde başka bir menü açılır. Sol tarafta aşağıda yer alan cihazı resetleme nin üzerine gelinir ve okeylenir.Karşımıza çıkan soruya da okey cevabı verildikten sonra beklenir ve cihaz resetlenmiş olur.

b ) Bu yol daha pratiktir ve cihazın televizyona bağlı olması zorunluluğu yoktur, yazılım atıldıktan sonra bu yol izlenirse işlem daha çabuk olur. Bunun için ise ilk önce cihazın üzerindeki exit düğmesine 3 kez basılır ve hemen arkasından da cihazın uzaktan kumandasında bulunan 1 tuşuna basılır ve beklenir.

9 ) Daha sonra kumanda üzerinden menü tuşuna basınız ve sistem kurma üzerine gelerek kumanda üzerinden ok düğmesine basınız.Tv ekranına sağ ve sol olmak üzere ikiye bölünmüş halde yeni bir menü gelecek, sol tarafta aşağılarda kanal kilitli diye bir yazı göreceksiniz, bunun üzerine gelin ve sağ tarafa geçerek açık hale getirin ve exit ile çıkın.

10 ) Kumanda üzerinden sıra ile sarı-mavi-yeşil-menü tuşlarına basınız, karşınıza *** menüsü gelecek. Sarı düğmeye (Load default) tekrar basın ve karşınıza çıkacak olan soruya ok düğmesine basarak cevap verin, bunu yaptıktan sonrada exit ile çıkın.

11 ) Diseq ayarlarınızı da kontrol ettikten sonra, yayınlarını izlediğiniz uydulardan kanal arama işlemine başlayabilirsiniz.
 


Üst Alt