Devlete borcu olanlar hesabınıza dikkat!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Devlete borcu olanlar hesabınıza dikkat!


Motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezası, emlak vergisi borçlarını bankalardan otomatik tahsil eden Gelir İdaresi Başkanlığı, şimdi de binlerce öğrenim kredisi borçlusunun peşine düştü.
Bankalara e-haciz emri gönderen Gelir İdaresi, bu yolla binlerce borçludan alacaklarını tahsil ediyor.

PARASI BLOKE EDİLDİ

Maliye'nin Türkiye'deki bütün bankaların bulunduğu ortak havuza gönderdiği elektronik hacizle tahsil yöntemine maruz kalanlardan biri de Selçuk Üniversitesi mezunu Ü.L oldu. 2005 yılında üniversiteden mezun olan Ü.L öğrenim süresince 3 bin lira burs aldı. Okul bittikten 1 yıl sonra ödemesi başlayan kredi borcunu yatırmayan Ü.L, 2010 yılındaki yapılandırma imkanını da kaçırdı. 2012 Ocak ayında bankadaki hesabından 618 liranın bloke olduğunu gördü. Bankayı arayıp görüşen Ü.L, vergi borcu olabileceği cevabıyla karşılaştı. Kayıtlı bulunduğu Erzurum Aziziye Vergi Dairesini arayan Ü.L, ödenmemiş ve faiziyle birlikte 6 bin 500 TL öğrenim kredisi bulunduğu için Bankalararası Kurul aracılığıyla bankadaki parasına e- haciz konduğunu öğrendi.

ÖNCE UYARI YAPILACAK

Gelir İdaresi Başkanlığı, elektronik haczi borçların tahsilinde etkili bir yöntem olarak kullanıyor.

Devlete ve kurumlara borcu olan herkese öncelikle uyarı mektubu gönderiliyor. Mektubun ardından verilen süre içinde yapılandırma ya da taksitlendirme yapmayan vatandaşların banka hesabı olup olmadığı Bankalararası Kurul'a soruluyor.

Devlet veya özel bir bankada maaş, mevduat hesabı bulunanlar için online olarak elektronik tahsilat tebliği yapılıyor. Tebliğin ardından borçlu vatandaşın hesabının bulunduğu banka parayı bloke edip, alacaklı olan vergi dairesine EFT yapıyor.

Öğrenim kredisi borcu bulunanlarda ise süreç şu şekilde ilerliyor;

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan çıkan borç alacak işlemi için daha önce getirilen affa müracaat etmeyenlere uyarı yapıldığı dikkate alınarak Maliye Bakanlığı aracılığıyla vergi daireleri takip yaptı. Ardından binlerce borçlunun banka hesaplarından elektronik yöntemle paralar tahsil ediliyor. Vatandaşlar elektronik haczi banka hesaplarındaki azalmadan fark ediyor. samanyoluhaber
 


[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ahanda hapı yuttuk!
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
devlet kurumlarına olan borclar kapsamda:)
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Ya bu zabıtalar devletten de beter. Her hafta gelip hem çayımı içiyorlar hem borcumu hatırlatıyorlar. Borcu çayla kapatacağım herhalde :ehe
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
biraz zor kapatırsın
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Çayla kapanmaz abi
Aslında kapatırım borcuda iş inada bindi biraz. Yüzsüz adamlar her hafta her hafta
Ben de tamam diyip yolluyorum :ehe
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
bazıları öyle ne koparsak kardır mantığı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

NEXUS
Cevap
0
Görüntüleme
502
NEXUS
komando04
Cevap
0
Görüntüleme
485
komando04
yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
475
yavuzkaraca
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
392
bydexer


Üst Alt