Devler Ligi'nde ilk finalist belli oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Devler Ligi'nde ilk finalist belli oldu
Devler Ligi yarı final rövanş maçında Barcelona sahasında Real Madrid ile 1-1 berabere kalarak final biletini alan ilk ekip oldu.










Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında Barcelona, Camp Nou'da Real Madrid'i konuk etti. Sezonun 5. ve son El Clasico'sunda, Lionel Messi ve arkadaşları aldıkları 1-1'lik beraberlikle finale yükselen ilk takım oldular.
İkinci yarıda gollerin geldiği mücadelede, Barcelona adına Pedro, Real Madrid'de ise Marcelo ağları sarsan oyuncular oldular.
ABİDAL KADRODA
Geçtiğimiz hafta Madrid'de 2-0 kazanıp bu skorun avantajıyla taraftarının önüne çıkan Katalan devi, bundan yararlanarak Wembley biletini aldı.
Gün boyu yağmurun yağdığı Barcelona'ya eksiklerle gelen Real Madrid, cezalı Pepe ve Sergio Ramos ile savunma anlamında güç kaybetmişti. Cezası bulunan ve maçı otelden takip eden Jose Mourinho, Mesut Özil ve Pepe'nin yerine Kaka ve Higuain'i sahaya sürerek hücum ağırlıklı bir kadro sahaya sürdü.
Daha önce üç savunma ağırlıklı orta saha ile oynayan Real, bu kez Lass Diarra ve Xabi Alonso'ya bu görevi verip yanlarına hücum ağırlıklı Kaka ile maça çıktı.
Barcelona cephesinde ise, sakatlığı geçen Iniesta ilk 11'deki yerini almıştı. Sol bekte Adriano ve Maxwell'in sakatlığında Carles Puyol görev alırken teknik direktör Pep Guardiola, sürpriz karar alarak, karaciğerindeki tümör sebebiyle ameliyat olan Eric Abidal'i ilk 18'e aldı. Bu hamle ise takıma moral aşılama amaçlı bir hamle idi.
REAL HIZLI BAŞLADI, BARCELONA DENGELEDİ
Gole ihtiyacı olan taraf konumundaki Real Madrid maça istekli başlayan taraf iken Barcelona kısa sürede oyunda dengeyi kurdu ve adet olduğu üzere topla daha fazla oynayan taraf konumuna geldi.
İlk 45 dakika boyunca kaleye şut dahi çekemeyen rakibi karşısında Messi, Pedro ve Iniesta ile gol arayan Barcelona aradığını bulamadı ve takımlar soyunma odasına golsüz berabere gittiler.
GOLLER GELİYOR
İkinci yarının başlamasıyla birlikte Real Madrid ilk tehlikeli atağında, 50. dakikada Gonzalo Higuain ile golü buldu ancak öncesinde Belçikalı hakem Frank de Bleeckere, Ronaldo'nun rakibine faul yaptığı gerekçesiyle golü geçersiz saydı.
Tartışmaya açık bu kararın ardından 54. dakikada Barcelona öne geçti. Iniesta'nın, defansın arkasına attığı öldürücü pasta Pedro topu filelerle buluşturdu ve Barcelona bu golle öne geçti.
Tur için, yemeden en az 3 gole ihtiyaç duyan Real Madrid'in bu gole cevabı ise fazla gecikmedi. 64. dakikada, topu direkten dönen Angel di Maria, ceza alanı içindeki Marcelo'ya topu aktardı ve Brezilyalı oyuncu beraberlik golünü buldu.
Bu gol aynı zamanda Real Madrid'in, 23 Aralık 2007'da Julio Baptista ile bulduğu golden bu yana Camp Nou'da gol sevinci yaşadığı ilk gol anlamını taşıyordu.
Maçın genelinde sert bir futbol oynayan Real Madrid'in bu oyun tarzına, hakem Frank de Bleeckere'in gösterdiği tutum sayesinde konuk ekip maçı kırmızı kart görmeden tamamladı.
Maç boyunca Real Madridli futbolcular 31 kez faul yaparken Barcelona sadece 9 kez rakibine faul yaptı.
Kalan dakikalarda Barcelona, rakibinin zoru başarmasına izin vermedi ve 1-1'lik skorla finale kalan taraf oldu.
Katalan devinin finaldeki rakibi, Çarşamba akşamı Old Trafford'da oynanacak Manchester United - Schalke 04 maçıyla belli olacak. Almanya'da oynanan ilk maçı İngiliz ekibi 2-0 galip tamamlamıştı.
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
İlk maçta Barça işi bitirmişti zaten. Madrid yine Barça karşısında eziklerde...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
269
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
236
Eren Değerli
Sekonet
Cevap
0
Görüntüleme
380
Sekonet


Üst Alt