Devler Ligi heyecanı devam ediyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Devler Ligi heyecanı devam ediyor
16 takımın, Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını kazanmak için vereceği mücadele sabırsızlıkla bekleniyor.



Turnuvada geriye kalan 16 takımın, Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını kazanmak için vereceği mücadele sabırsızlıkla bekleniyor.


Şampiyonluğa en yakın takım, Premier Lig'de liderin 10 puan gerisinde kalan Chelsea, Castrol Klasmanı'nda ilk 100 oyuncu listesinde en fazla futbolcuya sahip takım olarak (11), kupanın en büyük favorisi görülüyor. Transferin son gününde Fernando Torres'in de (her iki maçta bir gol ortalaması) Mavilere katılmasıyla, takımın gol yollarındaki etkinliğinin daha da artacağı düşünülüyor. CASTROL KLASMANI OCAK 2011 – İLK 20 OYUNCU
SIRA OYUNCU MEVKİ TAKIM CASTROL KLASMAN PUANI
1 LIONEL MESSI FORVET BARCELONA 1,227
2 CRISTIANO RONALDO FORVET REAL MADRID 996
3 GONZALO HIGUAÍN FORVET REAL MADRID 912
4 RAFAEL VAN DER VAART ORTA SAHA TOTTENHAM HOTSPUR 871
5 DIMITAR BERBATOV FORVET MANCHESTER UNITED 867
6 LUCAS BARRIOS FORVET BORUSSIA DORTMUND 849
7 FRANK LAMPARD ORTA SAHA CHELSEA 848
8 FLORENT MALOUDA ORTA SAHA CHELSEA 832
9 DAVID VILLA FORVET BARCELONA 831
10 MATS HUMMELS DEFANS BORUSSIA DORTMUND 829
11 DANI ALVES DEFANS BARCELONA 818
12 WAYNE ROONEY FORVET MANCHESTER UNITED 808
13 MARIO GÓMEZ FORVET FC BAYERN MÜNCHEN 803
14 ZLATAN IBRAHIMOVIC FORVET MILAN 799
14 ARJEN ROBBEN ORTA SAHA FC BAYERN MÜNCHEN 799
16 CARLES PUYOL DEFANS BARCELONA 798
17 CARLOS TÉVEZ FORVET MANCHESTER CITY 797
18 SERGIO RAMOS DEFANS REAL MADRID 787
18 ANTONIO DI NATALE FORVET UDINESE 787
20 DIDIER DROGBA FORVET CHELSEA 786
20 GERARD PIQUÉ DEFANS BARCELONA 786
Inter – Bayern Munich mücadelesinde kazanmaya yakın olan takım hangisi?
Castrol Klasmanı ilk 100 oyuncu listesindeki oyuncu sayıları değerlendirildiğinde, Bayern Munich'in Inter'i kupa dışına gönderme olasılığı yüksek görünüyor. Sakatlığı geçen ve Castrol Klasmanı'nda 14. sırada yer alan Arjen Robben (6 şampiyonlar ligi maçında 4 gol) ile birlikte ilk 100 oyuncu listesinde 4 oyuncusu bulunan Bayern Munich'e karşın Inter'in sadece 2 oyuncusu bu listede yer alıyor.
Messi, Arsenal'in korkulu rüyası olmaya devam edecek mi?

Lionel Messi, geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Arsenal'e karşı 4 gollük performans sergileyerek Nisan Ayı Castrol EDGE Performans Ödülü'nü almaya hak kazanmıştı. Castrol Klasmanı'nın 1. sırasında yer alan Barcelonalı yıldız, Ağustos 2007'den beri Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan oyuncu olmayı başardı (38 maçta 29 gol). En golcü oyuncusu Samir Nasri'nin yokluğunda Arsenal adına en dikkat çekici isim Andrey Arshavin oldu. Castrol Klasmanı'nda 22. sırada kendine yer bulan Rus oyuncu, bu sezon Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde takımı adına en fazla asist (11) yapan isim oldu. Spurs Milano dublesi yapabilir mi?
Şampiyonlar Ligi grup mücadelesinde Inter Milan karşısında Milano'da sahaya çıkan Tottenham Hotspur, bu kez AC Milan karşısında kazanmaya çalışacak. 2010 yılı Kasım ayında oynanan Inter Milan karşılaşmasında hat-trick yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Gareth Bale'in (Castrol Klasmanı'nda 60. sırada) yanı sıra Castrol Klasmanı'nda 4. sırada yer alan ve bu sezon oynadığı 17 lig maçında 14 gol kaydeden Rafael van der Vaart da Spurs'ün çeyrek finali yakalaması için tüm gücünü ortaya koyacak. Spurs karşısında AC Milan'ın en büyük kozu ise, geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona formasıyla Tottenham Hotspur'a karşı 2 gol atan ve Ocak ayı sonu itibariyle Castrol Klasmanı'nda 14. sırada yer alan İsveçli santrfor Zlatan İbrahimoviç olacak.
Transfer takviminde en karlı kim çıktı?


Geçen sezon 33 lig maçında 35 gol atan Ajaxlı forvet Luis Suarez'i kadrosuna katan Liverpool, Fernando Torres'in kulüpten ayrılmasıyla büyük bir şok yaşadı. İspanyol santrfor, rekor transfer ücretiyle (50 milyon pound) Liverpool'un Premier Lig'deki rakibi Chelsea'ye transfer oldu. Castrol Klasmanı'nda 63. sırada olan Torres, yakaladığı yüzde 22'lik pozisyonları gole çevirme ortalaması ile ligde forma giyen tüm santrforlar arasında ilk sırada yer aldı. Devre arası transfer sezonunda Torres'i kaybeden Liverpool, 35 milyon pound (bir İngiliz oyuncuya ödenen en yüksek transfer ücreti) transfer ücreti karşılığında New Castle'dan Andy Carrol'u renklerine bağladı. Premier Lig'de gol krallığında üçüncü sırada bulunan Carroll, bu sezon oynadığı maçlarda 11 kez gol atma başarısı gösterdi.
Bu transferlerin yanında, transfer piyasasının gözde isimlerinden Edin Dzeko, 27 milyon pound karşılığında Manchester City'nin yolunu tuttu. Castrol Klasmanı'nda 70. sırada yer alan Boşnak santrfor son 12 ayda forma giydiği 31 lig maçında 23 gol kaydetti.
Sakatlanan Gonzalo Higuain'in (Castrol Klasmanı 3. sırada) yerini doldurmak amacında olan Jose Mourinho, Emmanuel Adebayor gibi önemli bir ismi kiralık olarak Real Madrid'e kazandırdı. Fazla süre alamadığı için Castrol Klasmanı'nda 1026. sıraya kadar gerileyen Adebayor, 18 aylık Manchester City serüveninde attığı şutların yüzde 27'sini gole çevirdi.
İtalya'da gerçekleşen en önemli transfer, Sampdoria'dan Inter'e geçen Giampaolo Pazzini (290. sırada) oldu. Son 12 ayda oynadığı maçlarda attığı şutların yüzde 20'sini gole çeviren Pazzini, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek için Serie A'da ilk 4'e girmek zorunda olan yeni takımının formasıyla çıktığı ilk maçta 2 gol atarak golcülük yeteneğini gösterdi.
Castrol EDGE Ayın Performansı
DIMITAR BERBATOV
MANCHESTER UNITED - Birmingham City
Castrol Klasmanı'nda 5. sırada yer alan Dimitar Berbatov, Birmingham City karşısında Premier Lig sezonunun üçüncü hat-trickini yaparak Ocak ayında Castrol EDGE Ayın Performansı Ödülü'nün sahibi oldu. Birmingham City maçının henüz 92. saniyesinde açılış golünü kaydeden Bulgar yıldız, ceza sahası içinden attığı diğer 2 golle de Manchester United'ın liderlikte kalmasını sağladı. Ayrıca sahanın 3. bölgesinde her 4 pastan 3'ünü isabetli kullanan santrfor, yaptığı 3 driplingde de başarılı oldu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt