Dev işletim sistemi açık kaynaklı oldu!!!(Symbian meğerse 'açık' değilmiş!)!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
    Konu Sahibi
Dev işletim sistemi açık kaynaklı oldu!!!(Symbian meğerse 'açık' değilmiş!)!!!
Nokia'nın eski göz ağrısı Symbian işletim sistemi konusunda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Ünlü işletim sisteminin kaderi tamamen değişiyor..

İngiliz şirket Symbian Ltd'nin ürettiği ve 2008'de Nokia tarafından 264 milyon euro'ya satın alınan Symbian işletim sisteminin kaderi tamamen değişti. 2010 yılında akıllı telefon piyasasının yüzde 43,5'ini oluşturan Symbian işletim sistemi artık açık kaynaklı bir yazılım.

Symbian'ın internet sitesinde Nokia'nın son Symbian sürümünün kaynak kodunu açıklamaya karar vermesiyle beraber, mobil işletim sistemi artık tüm geliştiricilere ve kullanıcılara açık hale gelmiş oldu. Bu kararda Microsoft ve Nokia'nın yapmış olduğu anlaşmanın büyük etkisi olduğu düşünülürken, Nokia artık mobil işletim sistemine Symbian^3, Symbian^4 gibi isimler konmayacağını doğrudan Symbian olarak adlandırılacağını belirtti.

Bu haberi paylaşmıştım ancak Nokia yine sapıttı işte yeni haber:

Symbian için 'açıldık' diyen Nokia'dan garip bir açıklama: "Açık ama o kadar da açık değil!"

Sybmian, açık kaynak kodlu bir proje haline getirilmemiş

Nokia şimdi ise 'açık' Symbian'ın açık olmadığını itiraf etti.

Symbian akıllı telefonların 'açık kaynak müdürü' Petra Söderling, Symbian platrformunun kaynak kodunu platform geliştirme partnerlerine açıldığını söylemiş, artık açık ve direkt bir modele geçtiklerini açıklamıştı. Ancak bazı yorumcular, Nokia Symbian lisansı adındaki bir lisansta yer alan 'Kaynak Kodu Bileşenleri Nokia'ya ve/veya lisans vericilere özeldir' cümlelerine dikkat çektiler.

Nokia ise şaşırtıcı olacak bir şey söylemediği konusunda kendisini savunuyor ve bir blog gönderisinde şu sözleri söylüyor: 'Koda erişim vermeden önce 'açık, 'açık kaynak kodlu' kelimeleri hakkında sorular aldık. 'Açık kaynak kodlu değil, sadece iş alanı için açık.'

Kaynak:

apobaba1234

apobaba1234

Üye
bence iyi bi haber nekadar cihaz olursa gelştircler daha çok yoğunlaşr ama symbiani nokiadan başka bir telde asla kullanmam

pcwolf

pcwolf

Üye
Uygulamalar bu şekilde artar diye düşünüyorum.

AмσηR@

AмσηR@

Üye
geç alınmış bi karar oldu ama zararın neresinden dönersen kardır :)

zaferozkan

zaferozkan

Üye
bugün aldığım en güzel haber

AYNA

AYNA

Üye
acaba diğer markalar symbianı kullanmaya başlarlar mı?

intro

intro

Üye
symbian'ın hastasıyız :)

esatgelmedi

Üye
bence iyi olmuş gönüllüler tarafından yapılan uygulamalarla zenginleşir. biz de nasipleniriz.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
S60 ile S^3 bir mi tutulacak şimdi ?!

hoss

hoss

Üye
android aldı başını gitti , symbianda bu hantallık varken tercih etmem

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
    Konu Sahibi
Symbian için 'açıldık' diyen Nokia'dan garip bir açıklama: "Açık ama o kadar da açık değil!"

k4nun1

k4nun1

Üye
Allah nokia yı nası biliyosa öle yapsın yaw: S

• Beğen
Tepkiler: hoss
pcwolf

pcwolf

Üye
Millet nokiayı yırtacak en sonunda, annem .... ama ....... der gibi olmuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt