Dev derbi Fenerbahçe nin ...Fenerbahçe Ülker 80-79 Galatasaray MP

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Dev derbi Fenerbahçe nin ...Fenerbahçe Ülker 80-79 Galatasaray MP


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk ettiği Galatasaray Medical Park’ı 80-79 mağlup etti. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada oyuncularımızdan Engin Atsür 16 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Oğuz Savaş 14 sayı- 9 ribaund- 2 asist ve James Gist de 14 sayı- 8 ribaund ile oynadı.

Karşılaşmayı Asbaşkanlarımızdan Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden Semih Özsoy ve Yasemin Merçil’in yanı sıra Profesyonel Futbol Takımımızın oyuncularından Emre Belözoğlu, Serdar Kesimal, Selçuk Şahin ve Özer Hurmacı da izledi.

Beşiktaş’a karşı 13 Şubat 2011 tarihinde oynanan Türkiye Kupası final maçında diz bağlarından sakatlanan Mirsad Türkcan, 320 gün sonra yeniden formasına kavuşmuş oldu.Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan Ömer Onan da derbi maçta takımındaki yerini aldı.

Öte yandan Takımımızda, Olin Edirne maçında 3 maç ceza alan Emir Preldzic ile antrenmanda sağ el orta parmağı kırılan Roko Ukic, bugün forma giyemediler.


Takımımız maça Jerrels, Ömer Onan, Bogdanovic, Kaya Peker, James Gist beşiyle başladı.

James Gist ve Darius Songaila’nın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede ilk 2.5 dakika 4-4 eşitlikle geçildi. Boyalı alanda Gist ve Kaya ile oyunun başında etkili olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 5.dakikaya da 10-8 üstün girdi. Televizyon molasının ardından Jamon Lucas ve Josh Shipp’in sayılarıyla 6-0’lık seri yakalayan Galatasaray Medical Park, durumu da 10-14’e getirdi. Son hücumda Luksa Andric’in asistinde Mert Shumpert ile üç sayılık basket bulan Sarı Kırmızılılar, ilk periyotu da 17-21 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk dakikalarında boyalı alanı Luksa Andric ile etkili kullanan konuk ekip, kenar oyununda da Josh Shipp’in turnikesiyle farkı 8 sayıya çıkarttı (19-27). Temponun düştüğü dakikalarda iki takımda hücumda skor bulmakta zorlandı. Ömer Onan’ın üç sayılık basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, devrenin tamamlanmasına 1.5 dakika kala farkı 4 sayıya indirdi (32-36). Kalan bölümde iki takımda skor bulamazken, devreyi 32-36 önde tamamlayan taraf Galatasaray Medical Park oldu.


Üçüncü periyota hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Engin Atsür’ün beş sayısıyla 37-36 öne geçti. Darius Songaila ile Luksa Andric’in pota altından bulduğu basketlerle ilk sayılarını üreten Sarı Kırmızılılar, durumu da 40-42’ye getirdi. Tempoyu arttıran Takımımız, James Gist ve Marko Tomas ikilisiyle durumu 55-60’a getirdi. Üçüncü periyotu Galatasaray Medical Park 57-63 önde tamamladı.

Son 10 dakikalık bölüm Oğuz Savaş’ın basket faulden bulduğu üç sayıyla başladı. Temponun yükseldiği dakikalarda karşılıklı top kayıpları olurken, 34.dakikaya Galatasaray Medical Park, Luksa Andric’in boyalı alandan bulduğu sayılarla 62-70 önde girdi. Mola alan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, aranın ardından önce Jerrells, ardından da Ömer ile üç sayı denemelerinden isabet çıkartamadı. Mert Shumpert’ın üç sayılık basketiyle skor üreten Sarı Kırmızılılar, 37.dakikaya da 70-76 üstün giren taraf oldu. Marko Tomas’ın üç sayı çizgisinin gerisinden iki isabet bulan Takımımız, skorda da dengeyi yakaladı (76-76). Mola alanFenerbahçemiz, Engin ve Jerrells ikilisiyle son dakikaya 80-76 üstün girdi. Lakovic’in üç sayılık basketi sonrasında Takımımız hücumu Engin ile değerlendiremedi ve karşılaşmadan 80-79 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu
HAKEMLER: Recep Ankaralı, İsmail Aydın, Mehmet Serdar Ünal

FENERBAHÇE ÜLKER (80): Curtis Jerrells 10 (4 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 8 (1 ribaund- 2 asist), Engin Atsür 16 (1 ribaund- 1 asist), Kaya Peker 7 (7 ribaund), James Gist 14 (8 ribaund), Oğuz Savaş 14 (9 ribaund- 2 asist), Hakan Demirel 1 (1 asist), Marko Tomas 10 (1 asist), Bojan Bogdanovic (1 ribaund- 1 asist)
GALATASARAY MEDİCAL PARK (79): Josh Shipp 9 (2 ribaund), Jaka Lakovic 12 (4 asist), Göksenin Köksal 6 (3 ribaund- 2 asist), Mert Shumpert 10 (3 ribaund), Tutku Açık 5 (2 ribaund- 5 asist), Luksa Andric 12 (5 ribaund- 1 asist), Furkan Aldemir 10 (5 ribaund- 1 asist), Jamon Lucas 7 (7 ribaund- 5 asist), Darius Songaila 8 (1 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 17-21
2.PERİYOT: 15-15
3.PERİYOT: 25-27
4.PERİYOT: 23-16
 


arslansem

arslansem

Üye
66-75 den 80-79 maç vermekte beceridir.Bu sene nedense maçların sonunu getiremiyoruz.Euroleague de de böyle oldu.Maç boyu önde götürdüğümüz maçı son 3 dakikada ellerimizle verdik.Kaybedilmiş bir şey yok sağlık olsun.Taraftar da tam zamanında devreye girdi yoksa o fark daha da açılırdı.Maç boyu Oktay hoca küfür yedi ne diyelim alışılmış şeyler artık,yazık..
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Son periyottaki müthiş oyunumuzla maçı almayı hak ettik .:)
Üst düzey bir mücadeleydi gerçekten . Hak eden kazandı . :oke:

Hakemler de berbattı . Bunu da es geçmemek gerek .
 
arslansem

arslansem

Üye
Hak eden mi kazandı?Maçı izlemedin sanırım Ali
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
ilk 3 periyotta gerideydik ufak farklarla , 4.periyotta müthis oynadık ve hak ettik galibiyeti . 11 sayı geriden geldik son periyotta . Birak da hak etmiş olalim :)
 
greenmile

greenmile

Üye
daha rahat kazanmaliydik oyunu zora sokanda bizdik,maci kazanan da.Son topun girmemesi ise buyuk sans oldu.
 

Benzer Konular

Sekonet
Cevap
0
Görüntüleme
380
Sekonet
RomeusTR
Cevap
1
Görüntüleme
512
bilisimler
ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
439
ANIL


Üst Alt