Deri Altı Yağlarından Nasıl Kurtulursunuz

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Deri Altı Yağlarından Nasıl Kurtulursunuz
Genellikle karın kasları düzenli çalışmaların sonunda sıkı ve formda bir hale gelir. Ama dışarıdan bakıldığında deri ile kaslar arasındaki yarım cm yağ bile baklavaların sergilenmesine engeldir.


Epey çalışarak kasları istenen seviyeye getirmişsinizdir hatta dokunduğunuz zaman taş gibi baklavaları hissetmektesinizdir ancak, o üzerindeki sinir bozucu ince yağ tabakası bütün emeğinizi perdelemektedir.


Öncelikle gerekli azim ve iradeyi göstereceğiniz her konuda sonucun alınabileceğini belirtmekle beraber, size kötü bir haberim var:
Hiçbir egzersiz deri altı yağlarından sizi tamamen kurtarmaz.



Daha doğrusu, o bölgeyle ilgili yapacağınız egzersizin deri altındaki yağlarınıza ancak %3 – %5 arası etkisi vardır.
Bu konuda öncelik diyettir ve sonrasında cardio yağ yakım çalışmalarıdır. Koşu bandı, bisiklet, cross trainer ve benzeri aletlerle nabzınızı belirli bir düzeye* çıkartıp zamanla deri altı yağlarından kurtulabilirsiniz.
“Kurtulabilmek” sözünün son derece sevimli geldiğinin farkındayım, ancak işin aslı deri altındaki yağlar, vücudunuzda görünen ve görünmeyen bütün yağlar yakıldıktan sonra geriye kalan en son yağlardır. Yani, vücudunuzun yağ oranının %10’un altına inmesi demektir.
Müsabakalara girdiğim dönemde tartı odasında eşofmanlarıyla oturmakta olan rakiplerimin form durumlarını tahmin etmek için yüzlerine dikkatle bakardım.
Vücudunda ve deri altında hiç yağ kalmamış bir adamın yanakları zayıflar hatta yüzü hafifçe çökmüş bir görünümdedir. Bu durum bana o adamın çok formda ve definiş olduğu yönünde ipucu verirdi. Elbette bu seviyede bir yarışmacıya her zaman rastlanmaz. Zaten o seviyeye ulaşmışsa ilk üçte mutlaka yeri vardır.
Tabi ki yarışmalara hazırlanmıyorsanız, yanaklarınızın çökmesine kadar varan aşırı bir diyete girmenin gereği yoktur.


Deri altındaki yağları eritmek amacıyla, sıkı bir diyet ile cardio çalışmaları yaparsınız ve vücudunuzda sırasıyla şunlar olur:



1. Öncelikle gözünüzle gördüğünüz vücudun dış yağlarının tahmin ettiğiniz hızda erimediğini farkedeceksiniz. Bunun sebebi aynı anda vücudunuzun göremediğiniz iç organlarınızdaki yağların da eriyor olmasıdır.

2. Bunun bilincinde olup da sabırsız olmadığınız takdirde, vücudun iç yağlarının erimesi tamamlandıktan sonra dış yağlarının erimesi ivme kazanarak hızlanacaktır.
3. Vücudunuzdaki dış yağlar da erime sırasına göre, en son göbek bel ve basen eridikten sonra (ki bu da sebat gerektiren ayrı bir süreçtir) sıra deri altı yağlarına gelir.
4. Bu aşamaya gelene kadar muhtemelen bezmiş, sıkılmış ve vazgeçmeye yüz tutmuşsunuzdur. Gerek sosyal yaşantınız sekteye uğramış, gerekse Diyet yazısında sözünü ettiğim “diyet şeytanları” devreye girmişlerdir.


Eğer son aşamada bu engeli de aşmayı başarırsanız sınavı geçtiniz demektir. Plajda yürürken insanların sizi imrenerek izlediği özel biri olursunuz.



Sizi izleyen bu kişiler ya bunu denemeyi hiç göze alamamışlardır ya da yukarıdaki aşamaların birinde takılıp kalmışlardır.


Siz sadece gıptayla bakılan estetik bir fizikten ibaret değilsiniz, aslında çelik gibi bir irade ve istikrar sembolüsünüz.
Ben yıllardır bu türden fiziksel uğraşılarda geç ve güç de olsa, hiçbir zahmetin karşılıksız kalmadığına defalarca tanık olmuş bir kişi olarak sizlere
 


Üst Alt